И съпругата на изключения депутат Николай Дренчев напусна "Възраждане"

И съпругата на изключения депутат Николай Дренчев напусна "Възраждане"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Скандалът в редиците на "Възраждане" не стихва. И съпругата на изключения депутат Николай Дренчев напусна партията. Това обяви самата Красимира Дренчева, която е общински съветник в Ловеч, предава БТА.

Дренчева напуска и "Възраждане", и групата в Общинския съвет, но остава общински съветник. Тя обясни, че лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е показал ясно, че е свалил доверието си от нея, както преди това от съпруга й. 

"В петък без предупреждение и без обяснения, Костадин Костадинов свали доверието си от мен, като ме изхвърли от администрираната от мен страница "Възраждане" - Ловеч". Това се тълкува като сваляне на доверието на партията към мен. Без съмнение това е отзвук от събитията, които се случиха в петък в парламента. При това положение за мен няма друг вариант, освен да напусна партията, в чието създаване участвах и съм работила за развитието ѝ от ден първи до петък тази седмица", каза Дренчева.

Красимира Дренчева е съпруга на народния представител от Ловешка област Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане" в петък. Тримата народни представители обявиха, че не се чувстват предатели и не са взимали пари. Те бяха изгонени, за да поемат по този начин политическата отговорност за разпада на групата съветници в Столичния общински съвет - четирима от партията на Костадинов подкрепиха с гласа си избора на председател на СОС от ПП-ДБ-СС.

Четиримата бяха изключени от групата, а след това ПГ на "Възраждане" изключи и тримата депутати, които гарантирали за тях.

"Хората, които са гласували за "Възраждане", могат да разчитат на мен. Аз съм същата, каквато съм била до петък, а и в последните 10 години. Вярвам в идеите и в каузата "Възраждане". Всички мои довчерашните съмишленици са ми съмишленици и днес. Принципите ми са същите. Не се чувствам предател, не съм предател. Напротив, чувствам се предадена от доскорошен приятел и съратник", посочи Красимира Дренчева.

По думите ѝ избирателите в Ловеч са припознали "Възраждане" в много голяма степен благодарение на нейната работа на местните избори. "Костадинов много пъти мина край Ловеч, но не намери време да влезе в града дори за една снимка в полза на кампанията. Кампанията я водихме на мускули основно с лични финансови средства и изцяло с труда на ловешката организация", добави Дренчева.

Предстоящата седмица Дренчева ще внесе в канцеларията на Общинския съвет заявление за напускане на групата на "Възраждане".

В Общинския съвет в Ловеч "Възраждане" вече ще има само един представител. 

Самият Николай Дренчев още не е съобщил дали напуска и партията, след като стана независим депутат, но уточни, че обмисля подобна стъпка. Все още народен представител в групата на "Възраждане" е брат му, Димо Дренчев, който е най-добрият финансов експерт и специалист по бюджета на партията в парламента. 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Куци Коньов

    11 Фев 2024 18:38ч.

    Костадинов си саморазрушава партията... Удивително. Като СлавчУ, който се самосаботира с Никито за премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    11 Фев 2024 22:17ч.

    Моя съвет е всички изключени и напуснали партиите си да се присъединят към ДПС и вижте какво ще стане на колесниците няма да има място за българските политици предатели. Аз съм от Родопите служил съм в триъгълника на смъртта, казвате че ДПС е турска партия но не забравяйте че тези турци са български турци те милеят повече от вас за България, след срещите на Карадаиъ помака и Хасан Азис син на председател на ТКЗС с Калъчдуролу и обиколката из област Кърджали се хванах на бас с мой приятел турчин че Доган ще ги отсвири и двамата , спечелих баса а моя приятел сам си оттегли кандидатурата за общински съветник изпълни си баса и ми каза бате не трябваше с азис и калъчдорулу да обикалям областта да бях те послушал , нека да знаеш че лакомо дупе кръв сере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хай Буй

    11 Фев 2024 18:53ч.

    Кво става сега? Някои иска вече центове и Копейкин ги ритна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    11 Фев 2024 19:01ч.

    Шефе, виждам че се интересувате от неразбориите вътре във Възраждане, разбирам че привличат кликове, но от няколко дни насам те усилено протестират, а в този сайт няма и 1 (една!) новина по темата. Да не са се обадили от посолствоТО с нови заръки? „Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коцевист

    11 Фев 2024 19:01ч.

    Костадинов сече от корен - съпруги, стринки, лели, ... всичко. Братът на Дренчев няма как да бъде пощаден, пък бил той и експерт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно е постъпил

    11 Фев 2024 19:11ч.

    Не може да подкрепяте сглобки. Вашите избиратели не искат това. Който не разбира избирателите си, или се лакоми за власт без да са му я дали, следва да напуска. Редно е да напуснете местата, които сте заели, а не сте продължили да си изпълнявате обещанията. Цялото семейство във Възраждане, за да краде власт и пари. Вашите избиратели, не искат това. И редно е да бъдете наказани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • моралът

    11 Фев 2024 19:38ч.

    Моралът налага общинските съветници и народните представители, след като са напуснали групата на Възраждане, да отстъпят местата на следващите. По същия начин трябва да постъпят и общинските съветници от БСП в СОС, които се прегърнаха с партиите на флекса и тортите, унищожили Паметника на Съветската армия. Защото излиза, че между потомците на червената аристокрация - Терзиев и Таков няма разлика - за тях е важен реализирания прагматизъм. Нищо чудно Таков след евентуалното му изключване да премине към ПП-ДБ и без това там има много наследници на комунистически фамилии. Дядо му е лежал по затворите заради идеология, но при него и баща му идеологията е пари - далаверите с кожените палта на Янчо Таков още се помнят и престоят му в затвора, защото приказката, че крушата не пада по-далеч от дървото е валидна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям

    12 Фев 2024 2:08ч.

    Възмутителна е тази парламентарна практика напоследък - E. Гунчева, Я. Божанков, Р. Василев... и несметен брой общински съветници в огромен брой градове да се отказват от партията, която ги е издигнала до съответното ниво (изборна длъжност - народен представител или общински съветник), да гласуват срещу нея, и съответно да продължават да си получават заплатите на съответното ИЗБОРНО място. Задължително е да отстъпват мястото си, на изискването за което не изпълняват, на следващия кандидат от избирателните списъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любимец 13

    11 Фев 2024 19:47ч.

    Като напускате, напускайте и общинския съвет, така е много удобно. А Деян Николов върви в правилна посока. ПП и ГЕРБ чрез шарламента и конституционния съд се изплюха в лицето на 600 000 българи за референдума, а четиримата от Възраждане в София ще се обединяват с тези грешки на генетиката, които се опитват да унищожат България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    11 Фев 2024 20:25ч.

    Дано до лятото да стигнете до клекшопа на Болен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всеми да се гръмнеш

    12 Фев 2024 2:14ч.

    препоръчително - с корейски 155 мм. куршум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Red

    11 Фев 2024 20:31ч.

    Странно ...как така без, съгласуване в партията...се дава подкрепа..чак после през сайтовете се обяснява какви супер ползи били извлечени от тази сглобкаджийска схема...странна история...и се обясняват, че пари не са вземали..!Айде бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле, кво

    11 Фев 2024 23:00ч.

    Става- роднина, милиционери, роднина....Така се подреждат на сватба. Горчиво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравих

    11 Фев 2024 23:00ч.

    Всички сме братовчеди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фкгк

    12 Фев 2024 0:56ч.

    След подкрепата за ПП на кметските избори, станаха ясни на всички.....подкрепиха тези, които свалиха паметника...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проблемът е, че те вярват, че

    12 Фев 2024 2:42ч.

    са извадили СОС от стагнацията и са се погрижили столицата да има работещ общински съвет, какъвто всички столичани безспорно заслужават. Ходи им обяснявай... И Сидеров клекна с такава вяра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергетик

    12 Фев 2024 2:58ч.

    Възраждане постъпи принципно. Който предаде избирателите си трябва да си ходи! Колко партии могат да се похвалят, че предателите незабавно се отстраняват? А онези, изключените, ще покажат ли принципи и ще освободят ли мястото си на следващите в листите? Не, няма. И това ще бъде достатъчно доказателство за личния им морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът е дали ние постъпваме принципно.

    12 Фев 2024 9:38ч.

    От една страна, ако човек е анти комунист и гласува срещу най-големите комунисти (истинските псевдо демократи като ристю, тъпите демократи като кирококорчан и народните демократи като тулупарите) КОЙ получава – това принципно ли е? От друга възрожденските родственици, дето са честни и почтенни КАКВО получават – място в парламента национален или локален? А не е ли по-добре да си копат доматките, марулките, доят кравите и плетат шушони, вместо да се гнездят на топло със заплатки + привилегии? Не е възможно човек да е принципен, а да иска да лапа. Щом има принципи – може и хляп да яде и вода да пие, инак става като поповете дето викат: „Слушай ме какво ти казвам, а не гледай какво правя“. Та тъй за принципите, тъй стана тя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    12 Фев 2024 8:55ч.

    Костадинов е историк, поназнайва нещата и има мозък но не знам доколко успешно го използва. По принцип е трудно да се организира българина а лозунгите му са твърде надалече от проблемите на малкия човек. Когато водата е по 6 лева кубика приемането на еврото което я стане я не стане след 2-3 години не е причина хората да се бунтуват. Струва ми се, че Костадинов старателно избягва да протестира срещу проблеми които засягат интересите на някого с власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз си свалих доверието от Възраждане

    12 Фев 2024 9:08ч.

    Окончателно и безвъзвратно, след като харизаха София на кирчовата трупа. Особено кандидата им за кмет не мога да го гледам! Нападаше Ваня като бесен, а около ДС-отрочето въртеше опашка! И аз съм само една статистическа единица, колко са такива като мен, ще усетят на следващите избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    12 Фев 2024 9:40ч.

    А сега услужливо скрилата се Григорова и останалите леваци от общинската им организация заедно с ренегатите от Възраждане дружно се прегърнаха и избраха председател от ПП и налазиха комисиите. За да работел СОС, разбирай, да крадат, съсипват и режат паметници. Голяма пара е играла тук. Е, прав ли бе Костадинов като каза, че са двете страни на една и съща монета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи