И майката на Васил Терзиев кадър на ДС

И майката на Васил Терзиев кадър на ДС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Истината за "Телерик" и първия милион на Васил Терзиев с документи (видео)

Повече от месец кандидатът за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев и баща му не отговарят на призива на издателя на сайта desebg.com Христо Христов да дадат достъп до кадровите досиета на дядото Васил и бащата - Александър

И майката на кандидата за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев се оказа кадър на Държавна сигурност. Бивши служители на ДС припомниха, че в това няма нищо странно, тъй като обичайна практика било да се сродяват десарски кадри. За това спомагали и проучванията до “девето коляно” преди разрешение за брак, особено на ценните кадри, които трябвало да растат в кариерата.

Майката на Терзиев - Иглика Цекова Вельова, е била дългогодишен кадър - офицер в отдел 06 на ПГУ на ДС. Всъщност това е информационният и аналитичен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на ДС и МВР в страната.

Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръхсекретна и важна информация, до която не са допускани случайни лица, съобщи бившият шеф на агенцията по досиетата Методи Андреев пред БГНЕС. Той обяви и че дядото на Васил по майчина линия Цеко Вельов Цеков е кадрови служител на МВР - Видин.

Още преди официалната номинация на Терзиев за кандидат-кмет на София от ППДБ, “Труд news” писа, че Александър Терзиев - бащата на Васил е бил офицер от ПГУ, който е работил в посолството ни в САЩ под прикритие. От 1952 до 1976 г. шеф на Трето главно управление е Васил Терзиев - дядото на кандитат-кмета на София от ППДБ.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • жорката

    07 Авг 2023 23:41ч.

    Градската десница ще гласува за него (макар и с погнуса). Единствинишят начин той да претърпи провал ще е ако и БСП го припознае за свой кадър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 07 Авг 2023 20:41ч. Градската десница ще гласува за него (макар и с погнуса). Единствинишят начин той да претърпи провал ще е ако и БСП го припознае за свой кадър.

    08 Авг 2023 0:22ч.

    Хахахаха, точно! Жълтопаветният лумпен-пролетарият е на това ниво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    08 Авг 2023 0:00ч.

    И леля му, вуйна му и учинайка му !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Авг 2023 0:53ч.

    Интресно, защо се учудвате? След 10/11/1989г. масово се разнасяха "червени" куфарчета с милиони, които се препираха къде през частни лица, дружества, банки и т.н. Семейството на този "бизнесмен" с години е изградило такива връзки в дълбоката държава - с допуск до държавни тайни, до които простосмъртните не са допускани. Да имаш допуск с гриф "Строго секретно" е развносилно да знаеш всички държавни тайни. Не ми се вярва, че бизнесменчето като студент е тръснало вратата на къщата и с думи "Срам ме е от вас-отивам да се оправям сам в широкия свят!!!!" е избягал от мама и тате, чиче и деде!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами сега понеже е владетелят на всички тайни

    08 Авг 2023 1:13ч.

    Ще го вкарате и в Столична община. За голяма награда за заслугите на фамилията. С много любов от т.наречените демократи, десни, либерали. Мисля, че с този човек без той да го е планирал може би, се поставя края на една идеология наречена социализъм. Най-накрая прераства съвсем законово в див и антисоциален капитализъм. Отвратително лицемерие. Иначе човекът може и да има качества, заедно с цялата фамилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви КАЧЕСТВА БЕ хора???!!!

    08 Авг 2023 1:42ч.

    ТЕЗ ВСИНЦАТА ГОРЕ ОПОМЕНАТИТЕ пък и ЦЯЛОТО НИ МВР ,и дЕсЕ РАБОТЕХА ЗА СЕБЕ СИ!!ТЕ БЯХА ВСЯ И ВсьО НАВСЯКЪДЕ!!!ДА ВИ ПРИПОМНЯМ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ сЕ.мЕ.чЕ???МИ ТОВА Е КОРЕНЪТ НА ДНЕШНАТА КОРУПЦИЯ!!!А РОДНИНИТЕ ДО "деветото коляно"!!!КЪВ комунизъм,КВИ "пет" ЛЕВА БЕ ХОРА!!!ВСИЧКО БЕШЕ "мижем да те лАжем"!!!и за това сме сега на ТОЗ ХАЛ!!!!!ОБЛАГИТЕ,които тези хора семейно са получавали с години са УМНОЖЕНИ ПО пет!!!ВСЕ ОЩЕ ИМА ЖИВИ ХОРА,КОИТО МНОГО ДОБРЕ СИ СПОМНЯТ ИСТИНАТА ЗА ОНЕЗи ВРЕМЕНА!!!ТАКА,ЧЕ НЕ СЕ ПРАВЕТЕ на нещо,КОЕТО НЕ СТЕ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ!!!ВСИЧКИ ТЕ СА ЗА ЗАТВОРА!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ъпсурт

    08 Авг 2023 3:23ч.

    и твойта майка също, Василе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    08 Авг 2023 4:27ч.

    Служили са на народа. И той иска да служи на народа. И децата му ще служат на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орелски

    08 Авг 2023 9:50ч.

    Тоя на сватбата ги е наредил само милиционери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • твърде тъп номенклатурчик

    08 Авг 2023 11:05ч.

    Смисълът на събарянето на Соца /и у нас , и в СССР/ беше - политическата власт на номенклатурата да се трансформира във финансова. Защото висшата номенклатура при Соца НЯМАШЕ ГАРАНТИРАНО УНАСЛЕДЯВАНЕ на богатството. Превърнали се от висши номенклатурчици - в капиталисти, те вече са спокойни за децата, внуците и т.н. , че дори да не стават за чеп за зеле, ще си унаследят по Закон богатствата. Нещо което при Соца не им беше гарантирано. Те затова сами свалиха Соца, тези които бяха по-умни, сетне останаха в сянка. Така са и до днес. Контролират парите, а политиците подскачат по тяхната свирка. Но явно тази рода са твърде тъповати. След като са направили "прехода" , малкият е вече милионер, кой-знае защо са решили да "излезнат на светло" и да го върнат в политиката ! Защо ? Не е ясно, вероятно от глупост. Кой средностатистически българин го беше чувал този АйТи запъртък доскоро ? А сега се "освети" пред всички...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    08 Авг 2023 11:17ч.

    Абе в Дай България само комуняшки изчадия ли пълзят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаргамел Драгалевски

    08 Авг 2023 12:05ч.

    Ако о(у)добрен от Посолството,не виждам за какво квичите!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    08 Авг 2023 13:35ч.

    Разбира се че е одобрен от посолството, как иначе ? От 1990 до сега пиндостанците държат и държат да “работят” с бивши комунисти, децата им, вече и с внуците им. От една порода са.??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи