"Хюман райтс уоч": Украйна да спре да нарушава правата на руските военнопленници

"Хюман райтс уоч": Украйна да спре да нарушава правата на руските военнопленници

Неправителствената организация "Хюман райтс уоч" призова Украйна да спре да нарушава правата на руските военнопленници, предаде Франс прес. 

"Украинските власти трябва да спрат да публикуват в социалните мрежи видеозаписи с руски военнопленници, особено когато те биват унижавани или заплашвани", се казва в изявление на "Хюман райтс уоч", съобщава БТА.

"Подобно отношение към военнопленниците е нарушение на защитите, предвидени от Женевските конвенции" по въпросите на международното хуманитарно право, подчертава неправителствената организация. 

Украйна разпространи видеозаписи на руски военнопленници, принудени да изразяват разкаяние за действията си. Тези действия на украинските власти бяха разкритикувани и от Международния комитет на Червения кръст, който припомни, че отношението към военнопленниците трябва да уважително. "Задължението военнопленниците да бъдат защитавани от общественото любопитство и да не бъдат подлагани на сплашване и унижения е част от изискването за човешко отношение към тях", заяви "Хюман райтс уоч". 

 

Коментари

  • Украйна трябва да спре да нарушава правата на руските военнопленници

    17 Март 2022 16:47ч.

    А Русия трябва ли да спре да атакува жилищни квартали, да избива мирни жители и изобщо да спре с нищо неоправданото братубийство? Не нали? Защото това е Русия. А онова там е Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон

    17 Март 2022 16:53ч.

    Русия не прави това. Убийствата на мирни жители са от нацистките батальони. Фашисти долни, затова и мирните ще страдат. Да беше помислила скъпата ви Украйна, когато можеше и трябваше да спазва споразуменията от Минск. Сега е късно, покрай сухото, гори и мокрото, което ще се случи и с милата ни наведена към САЩ родина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж какво. Мисли си и си вярвай в каквото щеш. Имаш това право.

    17 Март 2022 17:18ч.

    Но не си мисли, че съм идиот, та да ме убедиш. Украйна ми е толкова скъпа, колкото Русия. Тоест никак. Просто съм потресен от зверствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    17 Март 2022 17:21ч.

    Сладък мамин путинист. Отдавна се отказаха твоите руснаци от денацификация и премахване на Зеленски и правителството от власт. В момента затънаха и са каил сал на един Крим и евентуално независим Донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Март 2022 16:51ч.

    Проблемът е че няма обявена война а "военна операция" което е тъпо от страна на Русия, пак имитират Американците, които никога не обявяват война, точно по юридически причини. Мислех си по този казус, като няма война, не важи и Женевската конвенция! Но това е по руски избор и е непочтено, защото е война която се води и срещу тях при това от 2014!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво пречи на Украйна да обяви война

    17 Март 2022 17:05ч.

    на Русия? Там е работата, че тогава нещата наистина ще загрубеят, Русия ще има право да прилага всички средства за да гарантира собствената си безопасност и всеки ще разбере разликата с ограничената операция. Затова страните се стремят да поддържат конфликта в контролируеми параметри за да може да бъде лесно решен и на минимална цена за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Март 2022 17:11ч.

    Да така е, много жалко и подло поведение при това от всички по целият свят, хем се мразят и воюват, хем не смеят да го заявят като мъже! За това военните действия са толкова подли и се водят по най мерзавски начин... всичко е паравоенно и частно корпоративно, и всичко е за пари и власт, войната се води от адвокати и финансисти не от офицери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия и сега прави всичко, което поиска. По-точно путин. Крепостните му просто изпълняват.

    17 Март 2022 17:22ч.

    Само едно не е посмял досега. Да употреби ядрено оръжие. Но и за това си има логично обяснение. Ветровете ще разнесат рафиацията и над Русия, а завладяната украинска земя няма да става за нищо. Не е от морал и човечност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    17 Март 2022 17:30ч.

    театърът в Мариупол преди и след бомбардирането му, по време на което е имало нјалко стотин жители в скривалиштето под него. Руснаците казали, че не са го бомбардирали. Аз съм тъп и им вЕрвам, те никога не са нападали Украјна .https://pbs.twimg.com/media/FN_IR2kWYAAz2Vj?format=jpg&name=4096x4096

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    17 Март 2022 17:38ч.

    Ако Путин сега излезе и каже, че Украйна нападна Русия, превзе Петербург и обсажда Москва, нашенските зомбита ще му повярват. Путинофилията е сериозно душевно разстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Хюман райтс уоч" Не бяха ли кравари, гейропейци и всичко което ви наредиха да ги наричате?

    17 Март 2022 17:43ч.

    Сега от добрите ли станаха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    17 Март 2022 17:53ч.

    абе щом и краварите и гейропците почнаха да прожлеждат, предснави си укрофашагите какви низости правят....ти и групичката хохлофили се оглеждайте и почвайте да вземате завоя, че не се знае, знае ли се..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това НПО ще призове ли тези украински жени, че нарупшават правата на убийците на всяко убито дете, жена, старик на тяхната родна земя?!

    17 Март 2022 18:12ч.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10590863/Ukraine-war-Elderly-civilian-couple-blown-car-Russian-tank.html#v-3539851687907314178

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видео с дрон на ZDF засне "хуманно" убийства на цивилен, който се предава на контролен руски пост

    17 Март 2022 18:19ч.

    https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ukraine-war-crimes-civilian-killed-drone-videos-100.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Мангал Калайджията

    17 Март 2022 18:21ч.

    Много козяшки тролове се активираха нещо. Да не би днеска да са ги захранили с гущерчета? Трола се изявява и пише по две причини - за пари ли по зависимост. Зависимост значи, че на трола нещо не му е чист косъма - има компромати срещу него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    17 Март 2022 18:48ч.

    Какво търсят орките на територията на суверенна Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо публикувате едностранно само един от призивите, а не кажете и за другите призиви на HRW?!

    17 Март 2022 18:57ч.

    Human Rights Watch: "Руските сили трябва да спрат да използват касетъчни боеприпаси и да прекратят тези явно безразборни атаки." ---> https://www.hrw.org/news/2022/03/17/ukraine-cluster-munitions-repeatedly-used-mykolaiv

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    17 Март 2022 19:18ч.

    заштото ште му спрат рублите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Human Rights Watch: Сериозно опасения за цивилни жертви в Театър Мариупол, ударен от руска атака, приютил стотици

    17 Март 2022 19:02ч.

    Human Rights Watch: "Насочването на атака срещу цивилен обект е строго забранено, както и безразборните атаки и атаките с непропорционално въздействие върху цивилни лица и могат да бъдат военни престъпления." -> https://www.hrw.org/news/2022/03/16/ukraine-mariupol-theater-hit-russian-attack-sheltered-hundreds

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи