Хванаха над 40 мигранти в микробус край Ихтиман

Хванаха над 40 мигранти в микробус край Ихтиман

Следвайте "Гласове" в Телеграм

43 нелегални мигранти от Афганистан са били задържани в микробус на АМ "Тракия'". Бежанците са заловени на км 36 в посока София близо до Ихтиман, съобщи БНР.

Задържан е и водачът на превозното средство, който е български гражданин. На мястото тече оглед. Изяснява се дали става въпрос за част от канал за трафик на мигранти към границата със Сърбия.


Източници: БНР, dne.dir.bg

 

 

Коментари

  • G-55

    19 Фев 2023 16:07ч.

    И тези ли са от бройката на респектираните? Интересно, кой мръсник от високите етажи прибира парите от този потоянен трафик? Ако нямаше такъв, нямаше да крият сборния пункт на извозваните. Фактът, че го крият означава твърде много. Прибират парите, а после хванатите ги натрисат на изхранване от датъкоплатците. Някой да казва какво се случва със стотиците хванати до момента? Къде се намират? Къде ги отглеждат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук - баритон

    19 Фев 2023 16:21ч.

    В дописката се усеща едно свенливо мълчанийце относно кондуктора на микробуса. Любопитният читател съвсем естествосе зачусва - с униформа ли е бил той, задържан ли е, избягал ли е, тенор ли е, баритон ли е,, какви мечти има, какви сънища го спохождат след втори петли, жива ли са майка му икаллеко му - ни една дума за тези съществени неща !По непотвърдена информация мигрантите са имали билети само до Чирпан. Защо кондукторът не ги е свалил и е допуснал да продължат пътуването си? По сведения на очевидци двама от пътните-афганистанци са слезли от автобуса в Стара Загора. И двамата са разпознати. Това са Абдулбаки и Торйалай мангър. И двамата са тенори от Старозагорската опера. Участват в постановката на "Графиня Марица" в ролите на Коломан Жупан - млад търговец на свине и и Пенижек- камариер на графиня Божена. Може да ги видите на сцената на операта - все още има билети за представлението на 2 март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи