Христов: До дни очакваме отговор от “Газпром” за възобновяване на преговорите

Христов: До дни очакваме отговор от “Газпром” за възобновяване на преговорите

Активни разговор с “Газпром” все още няма, но служебното правителство е изпратило информация, че има готовност за възобновяване на преговорите. Това каза служебният енергиен министър Росен Христов в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия. Той поясни, че отговор от руския доставчик очакват днес или най-късно в понеделник следващата седмица. “Ние и сега купуваме руски газ, само че през посредници и плащаме 30% отгоре. Ако говорим за финансиране, трябва първо Германия да спре да купува руски газ. Водещите държави в Европа купуват същия газ по тези правила. Ако има санкции на ЕК, досега водещите икономики трябваше да са санкциониране”, заяви още министърът.

“Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали”, каза още Христов. 

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ. “Няма как да изразходим количествата газ по този договор”, категоричен е енергийният министър, затова предложението им е те да бъдат бъдат приемани и през 2023 г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има. “Говорим само за стария договор”, заяви Росен Христов.

По изчисления цената на ”Газпром” за септември е била 312 лв, а бизнесът и синдикатите поискаха между 200 и 250 лв. За сравнение Христов даде цената на танкерите с вчтечнен газ, подсгурени от кабинета “Петков”. По негов думи цената е била с 50% над тази от “Газпром”. 

На въпрос дали чрез закупуване на газ от Русия страната ни не подкрепя финансово войната в Украйна, Христов отговори: “Ние и сега купуваме руски газ, само че през посредници и плащаме 30% отгоре. Ако говорим за финансиране, трябва първо Германия да спре да купува руски газ. Водещите държави в Европа купуват същия газ по тези правила. Ако има санкции на ЕК, досега водещите икономики трябваше да са санкциониране”. 

Росен Христов уточни още, че в четвъртък са проведени разговори с ЕК относно закупуване на газ от “Газпром” по съществуващия договор. “Имахме пълно разбиране по темата”, заяви Христов. Схемата на плащането, за която служебното правителство ще настоява, е банкова гаранция след получаване на доставките на газ за месеца. Досега схемата е била за авансово плащане, уточни Христов, но при този вариант съществува риск парите да бъдат изпратени, а газът - не. 

“Осигурили сме по-голямата част за октомври, имаме откъде да осигурим и станалото. Тук се опитваме вече да смъкнем цената, посния Христов. и потвърди, че “Газпром” не е единствената алтернатива. 

Служебното правителство се е отказало от възможността да вземе седем танкера с втечнен газ от Америка, защото не е успяло да осигури слотове на “нормална” цена. Така, страната ни ще получи само един танкер. “Този слот, който осигурихме, позволява да доставим газа на нормална цена в България. Всички други слотове, които можеше да купим бяха от посредници на високи цени”, обясни енергийният министър. 

Повече гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия

 

​​​​​​​

 

 

 

Коментари

  • е поне малко мръднаха от задънената улица

    26 Авг 2022 9:06ч.

    То не беше фантазии, то не беше чудо и приказ. То след посерковци като кирил трябва да вървиш с камион за боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕВРОАТЛАНТИК

    26 Авг 2022 10:10ч.

    Германия купува руски газ по правилата на Газпром и не е санкционирана и не страда от угризения, че финансира войната в УСрайна! Щом германците могат, ЗАЩО ние, преданите евроатлантици, да не можем ??? Или шепата дебили и хрантутници на Америка за Булгаристан да определят съдбата на месното туземно населени, и да ги обричат на безработица, мизерия и глад !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо обаче си мислят, че имат позиция да налагат условия

    26 Авг 2022 9:08ч.

    Не разбирам малоумни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    26 Авг 2022 9:10ч.

    Щото сме изправне страна по договор, бе Мунчо. И щото след края на войната Матушката ти ще я съсипят от дела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    26 Авг 2022 9:19ч.

    бе чудно ми е, откъде ви намират такива малоумници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събират ги

    26 Авг 2022 9:24ч.

    от паткопасбището.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя видял, че става въпрос за малоумни и се припознал

    26 Авг 2022 9:26ч.

    Чужденците вън от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    26 Авг 2022 10:24ч.

    От договори и търговия нямаш дори елементарна представа. Двойка, седни си и внимавай в час! Не се кори, темата е сложна, малцина разбират реално. Обръщениено "Мунчо" те издава. Характерно е за един "друг" форумец от козяшките семинари. Там не ви ли учат как да се прикривате?! Картината се избистря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за какво да се прикрива някой, на който е внушено, че е априорно прав?

    26 Авг 2022 10:44ч.

    За какво да се учи изобщо на нещо, след като са му написали върху гумената глава, че американските победители пишат историята, демек има само една възможна история - и туй е историята на ам. истЕрии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • измислили са го

    26 Авг 2022 9:10ч.

    Уж преговаряме с газпром, обаче те не приемат условията ни. Обаче за скъп газ сме готови на всичко, по дяволите преговорите, давайте крадете хората, бе. Колко са умни мошениците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не разбрах

    26 Авг 2022 9:18ч.

    Защо категорично се изключва възможността за преговори с Газпром за нов дългосрочен договор? Не разбрах и защо руснаците трябва да се вържат да ни дадат през 2023 г. газа, който е трябвало да вземем през тази, след като и без да ни го дават трябва да им го платим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искат да кажат, че ще се молят, а няма да преговарят

    26 Авг 2022 9:30ч.

    Голям батак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Авг 2022 9:20ч.

    Само имперския Газпром може да поставя условия! Газпром се гаври с Германия та с разни лимитрофи ли ще се съобразява? Води се монументална "религиозна война" между Запада и Русия и газът също е оръжие.Тва е студения анализ.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 9:24ч.

    Някой наистина ли се заблуждава, че договорът с Газпром ще бъде възобновен? Ако по някакви неведоми пътища го уговорят, половин София ще излезе пред президентството и ще изгони другаря Радев с камъни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • синьото безвремие

    26 Авг 2022 9:38ч.

    Какво само синьо болшевишко самочувствие, професионални революционери-троцкисти демек...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички на ам.грант - под знамената на дъгата

    26 Авг 2022 9:42ч.

    Ще има жовто-блакитно умнокрасивитетно шоу с много жълти павета и сини еврознамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 10:23ч.

    Ся, имах въпроси, но един колега по-горе, е задал един от тях: Защо няма да има разговори за нов договор? От друга страна, така както се е изразил министърът "Говорим само за стария договор" не изключва подновяване на договор с Газпром. Да, на тези разговори, те са малко по-спешни, говорим само за стария договор. А фантазиите на един серсемин, че половин София щяла да излезе, ми да излиза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Авг 2022 11:12ч.

    Каква цяла София бе жълтопаветник? Излезли 50-тина малоумни паразита изхранвани от Америка против България! Ти на това цяла София ли му казваш? Знаеш ли, че Топлофикация София има дългове към НЕК и Булгаргаз за 1 милиард лева? А колко ще станат дълговете, ако започнем да купуваме от танкери?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    26 Авг 2022 11:18ч.

    Жълтопаветниците минах онзи ден да ви преброя - в един трамвай може да се съберете...Гледай да не излязат другите, дето искат да се топлят нормално зимъска, да не ви почнат със сопите, че и на Козяк няма да ви скрият, да знаИш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eстет

    26 Авг 2022 9:39ч.

    Вонящи жълтопаветници плашат с протести. Леле колко страшно....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американски юдеин

    26 Авг 2022 9:40ч.

    Защо ще преговаряте бе, нали ви наредих да се пожертвате за демокрасито?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уви, не се държахме прилично с православните си братя

    26 Авг 2022 9:41ч.

    Сега Газпром има пълното право да ни накаже. И ще бъде прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    26 Авг 2022 13:08ч.

    Тролче, не се прави на баба мара!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    26 Авг 2022 22:12ч.

    не се прави на баба Мара, нЕкои са си мазохисти и им прави кеф да ги наказват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Авг 2022 9:48ч.

    Газът вече е 3200 долара за 1000 кубика.Руската Империя се опиянява от този свръхприход с който произвежда нови оръжия за убиване на евроатлантици в Украйна. Де факто Европа финансира Руската военна машина! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Авг 2022 9:52ч.

    Миналата година приходите на Газпром бяха 138 милиарда долара.А по принцип са около 40 милиарда долара. Тази година сигурно ще ударят 200 милиарда долара! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 10:30ч.

    Да се договорим със сърбите пак да поканят Лавров и да обещаем на Жужо, че не само ще дадем коридор, а ще му направим и почетен ескорт с колкото ероплана имаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 10:33ч.

    А, и да върнем градинарите и готвачите на г-жа Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    26 Авг 2022 10:56ч.

    Ти пък къде се слагаш бе,евроатлантически ибрикчия ? Анадънму ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 10:35ч.

    Само теория. 1. "Приятелите" ни са твърдо против нов договор. Т.н. ни приятели са всъщност приятели само на себе си (по-точно на тънки прослойки) и всички знаят това, но 2. нашето об-во няма ресурс за водене и налагане на собствена политика. Минимално (но недостатъчно условие) е наличие на национален консенсус поне м/у елит и народ. Ние сме отчаяни, атомизирани и силно се мразим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 10:41ч.

    3. От гл. точка фазата на цикъла и конкретни условия, има наличен силно изразен +пазар на продавача+, което ни поставя в неизгодна позиция да преговаряме като слаба страна във враждебна среда. 4. география и инфраструктура. Против нас са! Турция не разрешава танкерен газ през Проливите 5. правила и процедури в бранша - тенденция на увеличаване на спот компонентата, азерите вече са на 91 %

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 10:47ч.

    Мога да изтъкна поне още 5 аргумента - търг., технолог., геостратег, географ. същество. Дългосрочният договор не е невъзможен, но е слабореалистичен. Ако не заради друго, то поне защото ще ни направи пак силно зависими. При силен пазар Продавачът винаги казва: Още може :)).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 10:45ч.

    Кои са "приятели"-те? Били сме, "атомизирани". Демек били сме обект, а не субект - някой друг ни е атомизирал. Два варианта: 1. Този, който ни е атомизирал, го е направил, защото е могъл. 2. Сами сме се атомизирали. Защо? Седесарите имаха лозунг: Преди да се обединим, трябва да се разделим. Честно казано, аз не искам да се обединявам с кого да е. С разни серсеми ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 10:51ч.

    "което ни поставя в неизгодна позиция да преговаряме като слаба страна във враждебна среда." Айде пак, "ни поставя"! Никой не ни е поставил, сами се поставихме! И не само от харвардските пишлигари, а и от преди това - каква е съдбата на Южния поток? Защо построиха Турския поток? Той не беше в плановете на Газпром, но на Жужо му омръзнаха шикалкавенията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 10:54ч.

    Що се прайш?! Брюксел и Вашингтон са ни приятелите и няма да разрешат нов дългосрочен договор с Газпром! Южните коридори на практика се контролират от Турция. Там нетурска компания по закон няма право да транзитира газ. Т купува на входна граница и продава на изходна. С тях ли искаш да правим дългосрочен?! Не благодаря! С тях могат да се оправят само руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 10:56ч.

    За азерския газ. Сложна работа - Първо, няма толко газ. Второ, как си я представяме тая работа? Отиваме при Алиев и му казваме - искаме от вашия газ, щото той е хубав и евтин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 10:58ч.

    "Нашият" терминал за втечняване, който сега се строи в Асександруполис ще е готов след примерно 18 месеца, но там проектно капацитетът е малък. Резервираният за нас капацитет ще покрие около една шеста от потребностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:00ч.

    Илхам е любезен,възпитан човек, завършил е МГИМО, кандидат на науките, преподавател в МГУ, татко му е генерал от КГБ, приятел на Жужо (предотвратил е един атентат срещу Жужо в Баку и един в Казан). Изслушва ни и кво казва? "Винаги ми е било приятно да се срещам с българи, имате интересни предложения, ще видим". После дрънчи на Жужо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 11:05ч.

    Нов, харесвам те, но не прекалявай! Забрави за ЮП. Той беше силно, та чак до абсурдност ИЗГОДЕН за БЪЛГАРИЯ, но приятелите не разрешават изгоди на васалите. Освен това този проект, както беше структуриран, силно противоречеше на европ. право. Трети енергиен пакет е приет още преди 2010, влезе в сила 2011-12. Прочети, ще разбереш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:06ч.

    А след това и на Ердоган. И най-накрая се пита, "а защо моят газ е толко евтин, при такова търсене? Това трябва да се поправи." И го поправя. Да си припомним, че Урсула му отиде на крака, а той вежливо и нежно я отпрати към 2027 година. Трябвало да се инвестира в Шах Дениз. А там наполовина е Жужо. Та така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:11ч.

    Те му коригираха на Южния сичките несъответстващи клаузи. Беше си готов за работа. Тук във Варна се заговори за отчуждаване на земи около Галата (там без друго си е скъпо), където трябваше да излезе тръбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:15ч.

    После айде по-надолу, накрая дойдоха американците с Маккейн и ний клекнахме. И не е виновен Орешарски, както приказваше Тиквата, а ориентацията ни. Заради тази ориентация зарязахме три стратегически проекта - Нефтопровода, Белене и ЮП. Ето кво казва Тиквата тези дни: "Имаме 100% диверсификация от Газпром". Кво значи "диверсификация от"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:19ч.

    Тва е нонсенс, разбира се, но показва по Фройд подсъзнанието на Тиквата - сиктирдосваме Газпром. От тук и налудничавото му искане за закон за забрана на руския газ и разни такива. Обръщаме се към социологията - тя казва, че Тиквата и тиквите са водеща полит. сила. Какво следва от това, следват всичките трудности, неприятности и не дай боже, катастрофи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:24ч.

    С което, приятелю съждител, намеквам ,че освен, че не сме напълно субектни, но и там където сме, правим глупости. Една след друга. За съжаление, на политическата сергия нищо не се види, и на нас ни остава да си застанем в позата на величава преебаност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 11:53ч.

    Нов, ама и ти си много производителен! Завиждам :)) Много неща съгласен, други - не баш. Имаше подготвен огромен парцел до Варна, ПИБ тогава го купи и препродаде на руснаците, с което отърва кожата. Проектът ЮП не можеше да се поправи реално, там парите трябваше да ги даде ГП, а после да приеме отчуждаване. Не ставаше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 11:58ч.

    Има един стар материал, но много добре структуриран и ясен! Препоръчвам на всеки, който иска да има реална представа за европ. енергийно право. Линкове към законодателство. Аз си правя справки при нужда там. Ако случайно се чудиш какво да правиш :)) http://atominfo.bg/?p=22801 Поздрави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орешарски не спря Южен поток

    26 Авг 2022 12:16ч.

    а само го замрази докато се изчистят европейските претенции към него. Той беше хитра лисица, ако и да подкрепяше на думи приказките на тримата сенатори, не направи нищо реално против ЮП. Той изтъкна факта, че претенциите на ЕК не могат да се простират извън Европа, т.е. до началото на ЮП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова ДПС се намеси

    26 Авг 2022 12:20ч.

    оттегли подкрепата си на Орешарски, той падна и народонаселението припозна ДБ и Герб като свои избранници. Първата работа на Борисов беше да спре ЮП, даже се и похвали че това бил третия руски проект който той спирал. После води про-турска политика през второто и третото си правителство, но силната пропаганда не позволяваше очевидното да се коментира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва когато с Балкански поток

    26 Авг 2022 12:24ч.

    тръгна срещу западните интереси, тогава пропагандата и американската политика (Магнитски и прочие) почна да работи срещу него. Кой е по-силният фактор: западната пропаганда чрез телевизии и техните НПО-та или простотията на народа български, който не може да се обедини за своите интереси, да последва девиза на дедите си "Интересът клати феса"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съединението прави силата

    26 Авг 2022 12:31ч.

    но общите интереси правят съединението, затова именно тези общи интереси са прицел на чуждата пропаганда. Целта е да няма обществен консенсус какви са нашите интереси и кой реално може да работи за тях, каквото и да говори предизборно. За съжаление, всички досегашни партии работиха против тях и няма смисъл да вярваме че са се събудили за това. Остават новите партии като Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само че "Кадрите решават всичко"

    26 Авг 2022 12:36ч.

    и ако новите партии използват дискредитирани или неопитни кадри, няма как нещата да тръгнат гладко, а в тези трудни времена всяка грешка струва скъпо и бива раздута от противниците. Трябва да се включат опитни специалисти извън партиите, да не се позволява егото на ръководството като Костадинов с неговите емоционални крайности, да има реален съвет при вземане на решенията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Трудните времена раждат силни хора" и човек няма избор в това,

    26 Авг 2022 12:53ч.

    ако не се мобилизира когато работите вървят зле, значи се е приготвил за по-добрия свят. А в този свят да си жив е резултат на борба, която все още печелиш, това най-ясно се вижда ако се познава медицината. За да печелиш трябва да имаш ясни цели и интереси, ясна представа за себе си и тези с които взаимодействаш, иначе борбата е на сляпо и неефективна, тя не води до победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметка без кръчмар

    26 Авг 2022 10:52ч.

    Искат да преговарят съществуващ договор и отгоре на това да поставят условия. Дори сами определят цената - 312 лв. При количество от 1 милиарда кубика, това ще са 3.12 милиарда левалева. На Запад блокираха над 300 милиарда евро на руснаците, мислите ли, че ще се занимават са някакви пишливи 3.12 милиарда лева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    26 Авг 2022 11:02ч.

    Тоя и за заплатата си не може да преговаря с Газпром, защото тя е фиксирана - МРЗ за московска област. В така мечтаните рубли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преди преговорите

    26 Авг 2022 11:06ч.

    служебното правителство трябваше да отмени изгонването на руските дипломати и да покани Русия да върне обратно в България всички свои дипломати и служители на посолството си. Така се започват преговори, от които зависи животът на голяма част от населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агента на ЦРУ Радев да ходи на челобитие в Кремъл

    26 Авг 2022 11:35ч.

    Че има грехове да изкупва пред българския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 11:43ч.

    Да ходи, ама доверие лесно се губи и трудно се изгражда. А пък и Москва слезам не верит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има. “Говорим само за стария договор”

    26 Авг 2022 11:47ч.

    Съществува пряка зависимост между това за кого ще гласуваме на 2 Октомври и това дали ще бъдат започнати преговори за нов дългосрочен договор, гарантиращ стабилност на икономиката ни. Всеки да си прави сметката за това, когато поема отговорността да гласува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Газпром

    26 Авг 2022 12:03ч.

    Какви преговори по подписан и действащ договор бе, г-н Христов? Договора изтича в края на годината и няма да го подновявате? Ваша си работа! А действащия договор или се изпълнява, или не се изпълнява. Ако не се изпълнява - има арбитраж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Промг-3

    26 Авг 2022 12:05ч.

    Обаче тука въпроса е - кой държи арбитража? Може да се окаже, че Газпром има да ни плаща няколко стотин милиарда... Фарса е НАД нашето ниво. Ние участваме в ролята на храстчето, което кучето на главния герой трябва да полее в края на трето действие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сенатор Том Котън

    26 Авг 2022 12:08ч.

    Обаче аз съм казал, че газ няма да има. Плюс-минус един месеца е без значение, важното е, че газ няма да има, а Патока ще го спрат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сенатор Том Котън - пак същия

    26 Авг 2022 12:10ч.

    По-горе един вика - мислете за кого ще гласувате. СМЕХ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 12:15ч.

    "Какви преговори по подписан и действащ договор бе, г-н Христов?" Е, той е обяснил, че ще искаме количествата газ по договора, които няма да усвоим тази година, да ги вземем догодина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    26 Авг 2022 12:29ч.

    Пак димки… имаме си договор, плащате и получавате газ, няма кво да дрънкате лупости за наивници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 13:04ч.

    ами ние си плащаме половин година и подаваме заявки ама кур газ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 13:28ч.

    тоа серсем над мен, дето е задигнал ника ми, няма нищо общо с мен. Поне да се беше постарал малко от малко да помисля, преди да го ползва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Авг 2022 14:48ч.

    Нов, това не го мисли! Крадците на никовете ни, които си мислят, че вършат нещо много хитро и находчиво, са просто едни жалки недораслящи, изостанали в развитието си някъде около началото на пубертета. В повечето случаи кражбата си личи веднага, хваща се с просто око, а понякога дори мирише на вкиснато и гранясало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственото, което е необходимо за да потече газ към територията

    26 Авг 2022 13:00ч.

    Е нашичките да си платят по уречения от Газпром метод.. Ако им требе газ ,ще го направят..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    26 Авг 2022 14:47ч.

    Независимо от нашите"люти" спорове във форума,се осмелявам да отбележа,че това е първата прагматична позиция на Българско правителство въобще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Авг 2022 16:15ч.

    Да. Така е. И има вид на обмислена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се заблуждавайте

    26 Авг 2022 16:34ч.

    До сега ВСИЧКО е само приказки. Когато докладват нещо конкретно, тогава ги хвалете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    26 Авг 2022 22:55ч.

    преговори с ГАЗПРОМ ли? Това малко изплашено мишле на снимката ште бъде изјадено от големите плъхове в ГАЗПРОМ...само червената вратовръзка ште ја изплјујат, за да напомнја, че е имало малко изплашено мишле с червена вратовръзка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков, ру

    26 Авг 2022 18:37ч.

    Тоя зимата ще виси на някое въже около президентството, така ми се струва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи