Христо Иванов: Виждам сериозна необходимост и шанс за правителство с втория мандат

Христо Иванов: Виждам сериозна необходимост и шанс за правителство с втория мандат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Виждам сериозна необходимост и шанс за правителство с втория мандат. Това заяви по БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира, че при излъчен от втория мандат премиер ще има гаранция, че съдебната реформа ще се случи, а няма да бъде подменена, което по думите му сме виждали преди.

"Трябва да погледнем защо съществува това разделение, при факта че говорим едни и същи неща като приоритети и констатации. Това недоверие има своите основания в близката ни история. Фундаменталният проблем е невъзможността българските граждани да повярват на политическата класа, че е способна да постави интересите на обществото над собствените си интереси".

Този проблем има решение и се нарича съдебна реформа, което ще позволи тези, облечени във власт, да имат страх от закона, допълни Иванов.

"Иван Гешев е срам за българската прокуратура", заяви Христо Иванов.

Според него в правомощията на обикновено Народно събрание е да направи онези промени, които да позволят въвеждането на реална ефективна отчетност.

"Ние искаме фигурата на главния прокурор да бъде премахната от гледна точка на нейната политизация и свръх овластеност", заяви Христо Иванов.

По думите му за да може да бъде решена политическата криза в дълбочина, трябва да се започне от съдебната реформа. Законът ще важи еднакво за всички, заяви Христо Иванов.

Източници: plovdiv24.bg dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • Виждам още по-сериозна необходимост

  20 Май 2023 8:35ч.

  отново да отворим курорта на китния дунавски остров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  20 Май 2023 9:58ч.

  Снощи за пръв и последен път се заинатих да го слушам този в "Панорама". 20 пъти каза едно и също по различен начин. И тези искат да управляват държава! Толкова години ни загубиха....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • заПек анов

  20 Май 2023 10:47ч.

  Имаш железни нерви, щом можеш да гледаш Панорама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  20 Май 2023 11:03ч.

  Свалям ти шапка..... как издържа този ръмжащ, ъъъъ-кащ брадат плъх да дъвче една и съща тричава дъвка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  20 Май 2023 10:10ч.

  как си я представяте правителство с парапета и гея избори до дупка докато ви изчистим не се ли усещате че за нищо не ставате освен за софрата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доносническа България

  20 Май 2023 11:22ч.

  се размечтала да управлява територията :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  20 Май 2023 13:28ч.

  правилото, което се прилага у нас: на власт се допускат само хора, които са в релация (поединично или съвкупно) с някое от трите П – Престъпник, Психопат, Педераст…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политическа зима

  20 Май 2023 13:42ч.

  Като говориш, байно ле, Ице, мед капе от устата ти. Срамувам се! Фундаментално се срамувам от невъзможността ми да повярвам на политическата класа, че е способна да постави интересите на обществото над собствените си интереси. А когато заяви, че Законът ще важи еднакво за всички, сълзите потекоха от очите ми. Напоих доволно количество кърпи и с тях ще дойда да избриша лицата ви от всички храчки, с които толкова незаслужено сте били оплювани. Прости, провидецо наш, късогледието ни. Ние сме стадо, вие сте нашите пастири, пък да става каквото заколение ще...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи