Христо Иванов: Това, което се предлага с първия мандат, не може да реши големите проблеми на България

Христо Иванов: Това, което се предлага с първия мандат, не може да реши големите проблеми на България

Това, което се предлага с първия мандат, не може да реши големите проблеми на България, коментира Христо Иванов от "Продължаваме промяната - Демократична България" пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Според него ситуацията в страната е сериозна и всяко решение по отношение на управлението трябва да бъде взимано много внимателно. 

"При срещите ни с Мария Габриел поставих на нея и цялото ръководство на ГЕРБ за пореден път въпроса какви промени в Конституцията предвиждат, защото това е пътят към системна промяна в България. Не просто да опитаме да махнем един досадил на всички главен прокурор, за да оправим проблема, а наистина да решим нещата в дългосрочен проблем. На този въпрос отговор не получих", обясни Иванов.

Заради всичко това подходите към втория мандат започваме от разговора за Конституцията, защото смятаме, че това е системният начин да бъдат решени проблемите на страната, заяви Христо Иванов.

Според него въпросът не е на кого е мандатът, а кой може да предложи формула, фокусирана върху истинските решения. Ще опитаме да направим това във втория мандат и се надяваме на отговорно отношение, заяви Иванов и добави, че проектокабинетът на ПП-ДБ с премиер Николай Денков не е минал окончателно гласуване на парламентарна група.

Случилото се около главния прокурор Иван Гешев в последните дни показа дълбоките проблеми на политическата ситуация, смята депутатът. Всеки, който се надява, че проблемът с липсата на законност в България може да бъде игнориран, заметен под килима, ще преживява такива изненади с такива детонации, пиротехники и т.н. до безкрай. Докато не бъде решен този проблем, българската държавност, българската институционална и политическа система няма да бъдат оздравени и през цялото време ще дават подобни дефекти, и ще произвеждат подобни "къси съединения", коментира Иванов. 

Христо Иванов призова да бъде решен проблемът и посочи, че това може да стане само чрез изменение в Конституцията.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Месията

    17 Май 2023 10:20ч.

    Проблемите на сегашната кочина Булгаристан започнаха през 1989 г,, и нама да свършат никога !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Май 2023 17:14ч.

    Христо следва плътно своя идол Станишев, без да се труди на чужда издръжка . И двамата са майстори на празната фраза .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    17 Май 2023 10:20ч.

    Няма нито един от вас, тумбак, които да решава проблеми. Вие създавате проблеми - махайте се всички, до един. Коце и за теб се отнася, и ти си част от шайката. Вън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Май 2023 10:38ч.

    Големите проблеми на България ще бъдат решени, когато нито един търтей от вас не е на управленския небосклон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Май 2023 10:44ч.

    Щом ти ще решаваш проблемите на България - БОГ да пази България! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър Байрактаров

    17 Май 2023 11:00ч.

    Прокуратурата започна компроматна война сама със себе си?! Политиците са започнали играта "тука има-тука нЕма" и всяка вечер палят свещ да не са сред арестуваните. Всъщност, на вчерашния брифинг, Гешев ясно заяви, че политиците продължават да крадат, което едва ли е изненадало някой, както и факта, че никой не им пречи на кражбите. Голямата изненада ще бъде, ако най-после няколко от крадливите политици бъдат обвинени с добре изготвени обвинителни актове, дадени на съд, осъдени и вкарани за дълго време в затвора. Та, нали на протестите скандирахме, че много от политиците са позор и заслужават затвор? Хайде де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волгин

    17 Май 2023 11:11ч.

    Няма по-големи бутафорни плямпала от ПП-ДБ. Обединиха се 7 партии, 77 NGO-та, 777 не знам още какво и...пак загубиха изборите. Преди им се привиждаше електорална вълна, а сега, моля ви се, конституционно мнозинство сънуват. Говорят така, все едно са погълнали всичкия райски газ на света. Само в държава, която е решила окончателно да се самоизтрие от лицето на земята, подобни екземпляри могат да управляват. Ако България има някакъв, макар и съвсем остатъчен инстинкт за самосъхранение, трябва да изпрати час по-скоро тези самозабравили се бездарници, барабар с всичките им съпруги, любовници и шуранайки, в политическото небитие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сте "големите проблеми на България"

    17 Май 2023 12:00ч.

    Докато ги има ГЕРБ и ПП, България ще има големи проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Май 2023 12:00ч.

    у нас вече е установена фашистка диктатура: когато си на страната на мира срещу подпалвачите на войната - ти си престъпник (?), а подобно мислене е много опасно и ще изпращат в затвора всеки, които не приема НАТОвската политическа линия…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ице, я сподели кои конкретно са големите проблееми на страната?

    17 Май 2023 12:27ч.

    И как именно ще ги разрешите вие, ако излъчите действащо правителство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми съграждани,

    17 Май 2023 13:09ч.

    помислете си защо избрахте тези нагаждачи и използвачи за собствено обогатяване и дали сте доволни от политиката им в полза само на техния кръг от приближени? И какви важни и неотложими народни интереси са успели да решат за толкова години в управление и в народното събрание? Дали само залудо им давахте грешни пари да лентяйстват на наш гръб? Вечните депутати без нищо наравено за страната?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагаме закон

    17 Май 2023 13:14ч.

    за депутатстване до три години максимум, и тези са много за хора безотговорни и защитаващи само личните си интереси, а отчасти и на приближеното си малцинство, ако случайно се сетят за него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такава конституция ще ни спретнат

    17 Май 2023 13:59ч.

    Че държава няма да остане! Това даже не са плужеци, това са ....................... противни същества! Жалки кариеристи, кухи и алчни! Подложили се на Сорос и късат живо месо от българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    17 Май 2023 14:35ч.

    "Това, което се предлага с първия мандат, не може да реши големите проблеми на България" -- така е. за да бъдат решени проблемите, трябват национални строителни обекти. и тия, които са се присламчили (или са ги присламчили) към политиката, да вземат дейно участие. да предположа - от строителна техника няма да има нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А с Втория.....

    17 Май 2023 14:43ч.

    Ще позакрепи положението в банковите сметки на Денков и жена му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи