Христо Иванов: Тази кална кампания е смъртният писък на г-н Пеевски

Христо Иванов: Тази кална кампания е смъртният писък на г-н Пеевски

"Тази изнервеност, тази кална кампания, която виждате е смъртният писък на г-н Пеевски, защото все повече ще става ясно, че с него на върха нито ГЕРБ, нито ДПС ще могат легитимно и устойчиво да упражняват властта в България", коментира Христо Иванов. "Аз съм свидетел на неговите изключително унизителни опити, заставайки буквално на четири крака, да се моли на всички хора, които смята, че имат нещо общо и някаква връзка с Америка, по всякакъв начин, да излезе от списъка на санкционираните по Магнитски", добави Иванов.

Коалицията ни е стабилна, защото имаме ясни каузи – да не допуснем г-н Пеевски да консумира повече власт. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на "Да, България" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов. 

Той коментира изказванията на председателя на ДПС Делян Пеевски по-рано днес, който твърди, че Христо Иванов искал да стане президент. Мога да ви уверя, че никога, нито за секунда, не ми е минавало през ум да се кандидатирам за този пост, заяви Христо Иванов. По думите му такъв разговор политически е невъзможен изобщо. 

Пеевски замеси моето име в поредната интрига, заяви Иванов и добави, че Пеевски няма да престане да го атакува. "Аз съм свидетел на неговите изключително унизителни опити, заставайки буквално на четири крака, да се моли на всички хора, които смята, че имат нещо общо и някаква връзка с Америка, по всякакъв начин, да излезе от списъка на санкционираните по Магнитски", обясни Иванов.

Както го предупреждавах, той не излезе от т.нар. списък по Магнитски, няма и да излезе от списъка и поради тази причина най-малкото няма да стане премиер на България никога и ще става все по-неудобен, включително за тези, които го инсталираха в ДПС, коментира Христо Иванов. По думите му, именно поради тази причина Пеевски ще продължи да го атакува, защото се чувствал употребен и измамен в очакванията си, че ще може да се измъкне от санкциите по Магнитски. 

Относно финансирането на партиите и набирането на средства, Иванов припомни, че многократно е  предлагал да актуализират системата за публично финансиране, която по думите му е била разрушена благодарение на „Има такъв народ“. 

"Всяка от нашите партии в нашата коалиция отделно фондонабира, имало е скандали, поради които ние от "Да, България" сме били обект на внимание, много сме внимателни как фондонабираме. Докато в България не бъде възстановен нормалният начин на финансиране на политическата дейност, подобни скандали ще има. Затова призовавам да се върнем към нормално публично финансиране на политическата дейност", заяви Христо Иванов. 

Той беше категоричен, че не е искал пари от бизнесмена Пламен Бобоков. "Аз пари от г-н Бобоков не съм търсил и той, както можете да видите, не е сред нашите спонсори. Тази изнервеност, тази кална кампания, която виждате е смъртният писък на г-н Пеевски, защото все повече ще става ясно, че с него на върха нито ГЕРБ, нито ДПС ще могат легитимно и устойчиво да упражняват властта в България", коментира Христо Иванов. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Писък, епизод 69

  21 Май 2024 16:52ч.

  Смъртният писък на Господинпеевски и сластният писък на Шехерезада - една романтична история с много любов, еротизъм и домашно насилие по мотиви от творчеството на маркиз дьо Сад и Леополд фон Захер-Мазох. (Последният, между другото, е роден в Лвов - явно е черпил вдъхновение от родната земя.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман от евтини театри

  21 Май 2024 17:01ч.

  Нарочно го правят, а мисирки много. .... Не им давайте трибуна, по дяволите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евала, Ице!

  21 Май 2024 17:44ч.

  Само така, опитвай да се намъкнеш в шалварите на Делян ага, да редиш масали като него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дръж

  21 Май 2024 19:51ч.

  По интересно ще е прасе с тиква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...смъртният писък ...

  21 Май 2024 16:56ч.

  И вашият също, силно се НАДЯВАМ!...Гнусна СГАН!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Христя не е писък, а хърхорене през хоботя...

  21 Май 2024 17:59ч.

  .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  21 Май 2024 17:00ч.

  види се, мазните борби са в разгара си. да му мислим ние, териториалците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  21 Май 2024 18:34ч.

  Доколкото съм виждал, калта е идеалното място за шопарите .....................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  21 Май 2024 17:01ч.

  Какви ли не битки на животни съм виждал, но мравояд и прасе, никога до сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  21 Май 2024 17:34ч.

  Това е добро, много добро! Смях се до сълзи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мравоядът има и съюзник

  21 Май 2024 18:00ч.

  настъпана жаба...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • етйу

  21 Май 2024 19:50ч.

  По интересно ще е прасе с тиква!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Максим Ориц

  21 Май 2024 17:01ч.

  Преди избори винаги требе да има малко драма, малко кютек, че иначе публиката много ще се усъмни в резултатите. Сега като се плюе повечко по ПП и ДБ значи, че са ги уредили на по-задните места, разбирай "след първо". Но после пак "в името на bAlgariq" ще си седнат в скута, ще си пишат закончетата, ще изпълняват задачките, дадени им от Галя. Но публиката, публиката е важна, защото ако се усетят, че ги будалкат и че всичко е нагласено, може да хванат сопите. Колкото повече динамика има в медиите и политическия живот, толкова по-далеч е сопата от ръката на зрителя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • заПек анов

  21 Май 2024 17:03ч.

  О, бедний ми бедний бойкикев, защо ме се удави при Росенец? По-добре замълчи след всички идиотщини, които направи и остави дебилите от партийката си да ти решат съдбата! И да ти резнат умната и красива главица!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желание

  21 Май 2024 17:06ч.

  Ице, покрай мазните, скутови кафета, евроатлантическите изцепки и конституционното фиаско, на теб много ти ПРИЛЯГАШЕ ролята на МЪЛЧАЩИЯ човек! Колкото и да сте смешни, жалки и нагли и ти, и подобните ти, Вие, г-н Иванов, изглежда усетихте с повърхността на кожата си, че лично станахте за голям срам, изправен пред народното позорище! Много е странно, защо си мислите, че сега реагирайки на думите на Делянчо, вие ползвате изконното си право на защита? Няма нормален човек в тази страна, който е господар на разсъдъка си, да вярва на думите на пеевците, бойковците, измамниците от кохортата на кирилчовците. Вие от Дай бяхте не по-хубави, не по-красиви, не по-морални, просто бяхте една идея по-различни! Малко, но все пак със слабо различима, но доловима отлика. Всяко следващо обаждане на кой да е от вашата дърводелска съчлененост, ви класира съвкупно в графата ОТПАДЪК! Мисля, че това доста устройва избирателния корпус! Да видим дали последният ще се събуди от дълбокия си сън и ще излезе от състоянието на умопомраченост?! Пожелавам му го!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  21 Май 2024 17:16ч.

  Бойкики- президент, Бойкики- президент! Ще получа инфаркт от смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тони Блеер

  21 Май 2024 17:18ч.

  От всичките пепераси баш това пуделче ли пуснахте да лае срещу свинчугата. Нелепо е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Май 2024 17:19ч.

  От "мутри, вън!" през конкубин на Буда, приседнал в скута на Мамин до "смъртен писък" и "Пеевски на диета".Бедни ми ХИ, що не умря на плажа на Росенец? За целият ти празен живот имаше един миг(на някои и толкова не им се дава) и него пропиля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Май 2024 17:21ч.

  Просто " майкопродавец".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Май 2024 17:30ч.

  На тоя етап продава "бащите"си. Подозирам-просто няма кандидат-купувач за Ирен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Май 2024 17:31ч.

  Горното за Мамин, ХИ яма един гол задник и с него прави политика .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, Бобоки ни бил уфицялен

  21 Май 2024 17:43ч.

  ктитур нъ Буйкики абе снасйъл ма сал у чували. инък ноу страсну жъ дъй билу совокупленийту сас Пиявски и сичку билу уридену пут чаааршафити. Ма убъви ора двамцътъ кът как дън ги турим най утпреди у кочинътъ?!?! Ъ?!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не вярваме на американския агент ристю - лъже! Признай си, че си агент на сащ, ристьо!

  21 Май 2024 17:48ч.

  Не вярваме на американския агент ристю - лъже! Признай си, че си агент на сащ, ристьо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2979

  21 Май 2024 17:58ч.

  Я, лидерът на сатанинския кабал - Демонична България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига си плямпал

  21 Май 2024 18:26ч.

  Стига с тия лъжливи приказки, шехерезадо! Приеми, че няма да станеш президент, няма да станеш каквото и да е. Ще си останеш една проста и грозна шехерезада седяща в скута на някой и пиеща мазно кафе докато мечтае за постове и власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Ванче караПрас

  21 Май 2024 18:26ч.

  БойКики още не си е забърсал овчата лой от мазното турско кайве в скута на шиши, а вече мечтае за чай със свинска мас под скута на БОКо в Банкя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  21 Май 2024 18:32ч.

  Май е само твоята... и на ония бавните ти ортаци, ама те изстинаха вече. 🤭

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  21 Май 2024 18:52ч.

  Ха ха. Тия взаимно са се надлъгвали. Единият е обещавал президентство ако го махнат от Магнитски, а другият е обещавал че ще го размагнитизира ако стане президент. И после станало като в оня виц от магураджийските времена - Срещнали се двама. Единия искал да продаде ТИР с цигари, а другия да го купи. Договорили се и първият тръгнал да търси ТИР-а с цигари, а вторият парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отврат!

  21 Май 2024 20:08ч.

  От един дол дренки са! А някои българи?! гласуват за тях. Потрес!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  21 Май 2024 20:35ч.

  ... ще ми се да е писъкът на прасчо, но май ще е предсмъртният такъв на бойкикев... смъртен писък, ицо, няма... язък за майката ти...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи