Христо Иванов: Разпад на управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ е невъзможен - няма алтернатива

Христо Иванов: Разпад на управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ е невъзможен - няма алтернатива

Разпадът (б. а. на управлението на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ) е невъзможен, защото няма алтернатива. Какво очакваме от едни нови избори, заяви днес пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

По-рано днес лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова призова Иванов да се извини, защото е "продал съдебната реформа" и ПП-ДБ са направили "всички възможни предателства" спрямо избирателите си. 

Христо Иванов каза, че има нужда да се създадат механизмите по ключови въпроси като назначенията в регулаторите, назначенията в изпълнителната власт, както и да се изградят механизми за предварително съгласуване.

Според него би било логично това да се оформи в писмена форма, но съдържателната страна на този документи би била ПП-ДБ и ГЕРБ да изяснят как стават тези съгласия, така че да се знае, че по тези теми имат функциониращо мнозинство, което да изключва плаващи мнозинства.

По думите му в регулаторите трябва да влязат хора, които да ги превърнат в част от имунната система на България срещу корупцията. 

"Започваме в състояние на много тежко противопоставяне и влизаме в тази конфигурация по необходимост, а не защото сме преодолели различията си и сме изградили доверие. В този смисъл това е трудно. Не е нормална ситуация, да не забравяме - то се случва след пет избора, които показаха, че трябва да се намери начин, колкото и да е труден", коментира Христо Иванов.

Според него всички политически сили трябва да разбират, че няма как да продължават по същия начин и че някои от тях трябва да се разделят с корупционните си практики. 

За службите

На въпрос за назначенията в службите, Христо Иванов каза, че ПП-ДБ предлагат да се премине към модела правителството предлага, а парламентът избира ръководителите на службите.

"Има известни предложения за реконфигурация, но дискусията по темата продължава", добави той. 

За Северна Македония

Христо Иванов отрече категорично слуховете, че ПП-ДБ ще направят допълнителни отстъпки от позицията на България по отношение на преговорната рамка за членство на Северна Македония в ЕС:

"Това е пълен абсурд. Изобщо такава тема не е повдигана - нито вътре при нас, нито от нашите европейски партньори, нито има шанс да бъде предложено такова нещо."

По думите му България е претърпяла крах в дипломацията си и е нужно да се приложат други инструменти по отношение на Северна Македония. Той изрази надежда, че сегашното ръководство на външно министерство "в лицето на г-жа Габриел" ще направи всичко възможно по македонската тема.

 

Коментари

  • баба мара

    02 Юли 2023 15:13ч.

    има алтернатива нови избори вие кого представлявате при 40 процента изб активност не се ли усещате че не ставате че сте нагли едни безделници които се мотаят по коридорите на нс но си получават огромните заплати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Иванов: Разпад на управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ е невъзможен - няма алтернатива

    02 Юли 2023 17:16ч.

    Смеете ли да разпаднете управлението?! Хаитянинът само ще ви погледне строго и ще напълните гащите като пеленачета. Фактът, че Ицко определя ПП-ДБ и ГЕРБ като безалтернативни към момента, не означава ли това ясно и просто като за прост юрист признание, че и трите формации са под директното управление на Козяк?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    02 Юли 2023 19:01ч.

    Този трябваше да се изкаже НЯМА АДЕКАВТНОСТ като академика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1MeNchO908

    02 Юли 2023 15:24ч.

    Разпада на държавата продължава тъй като управляващите партии не са истински.Хибридни творения на Дс и Посолства и НПО та,водят страната към пустиня и гибел..Наложителни са спешни мерки!!! Безличните Христо,Кирил,Бойко са само маргаритки без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Юли 2023 15:24ч.

    Много грешиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    02 Юли 2023 15:33ч.

    Няма алтернатива? Тоест да разбираме, че ПП-ДБ и ГЕРБ ще ни управляват вечно? Неототалитарен строй от пребоядисани комунета, създали уродливо некадърна едноличноуправляваща версия на БКП и БЗНС, само че вместо да съграждат, ще съсипват България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    02 Юли 2023 15:38ч.

    Няма алтернатива за посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    02 Юли 2023 15:43ч.

    Христо Иванов: Разпад на управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ е невъзможен - няма алтернатива за мен, на кого ще ме оставите, като не съм работил и 1 ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    02 Юли 2023 15:56ч.

    Тъй, тъй. И понеже всички са за затвора за национално предателство, ще управляват от панделата, защото нямало други?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яко

    02 Юли 2023 15:58ч.

    Господарят натегна каишките на кучетата от двете глутници и ги върха на един повод. На по-непослушните им сложи и намордници. Сега трябва да работят заедно или ще ги върне в кучкарника за по-неприятни процедури. Ето това се случи. Брюксел и Вашингтон им начокаха репата като видяха, че нито могат да пазят тайна, нито да вършат самостоятелно спешната работа по заличаването на държавата и държавността. Все пак се гонят срокове по изграждането на новия световен ред и новите империи и свободни електрони като България не може да съществуват. Неща, които са се развивали преди за десетки или стотици години, сега се правят в рамките на месеци, а промяната не чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пс: яко

    02 Юли 2023 16:18ч.

    Христо Иванов е прав. Нямат алтернатива. Ако допуснат да се разпаднат няма да има начин да се овладее на 100% България и да се подчини на "новото нормално". Единствените други варианти са гръцки (2012) сценарий или украински (2014) сценарий. Българският народ не е съгласен с това накъде го водят "водачите". Около 60% дори не гласуват на изборите, защото това което им се предлага не струва или са отдавна отвратени от политиците и даже да има нещо читаво, вече не му обръщат внимание (вж. "Лъжливото овчарче"). Сега се овладява България за последно и това е, може би, последният им шанс. Предполагам, че ще бъде успешен. Няма друг начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха!

    02 Юли 2023 16:14ч.

    Така ли ви наредиха от ПосолствоТо? Няма мърдане, а? Като за пред света може да се дърляте, ама никакви избори, докато не ликвидирате Възраждане и не вкарате България във война! Нюланд още преди 10 г. ви провъзгласи за фронтова държава, каза ви, че трябва да сте горди да бъдете на първа линия в борбата за Демокрацията по нашему, какво дремахте досега, че не си превъзпитахте народа? Сега никакво мърдане! Някой само гък да каже, вън от хранилката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господи!

    02 Юли 2023 16:46ч.

    Защо България е прокълната да бъде управлявана от такива идиоти?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ех ти пък

    02 Юли 2023 17:07ч.

    А за Украина какво ще кажеш? ... Или то отдавна вече не е държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    02 Юли 2023 16:54ч.

    на ристю носът му става все по-дълъг. доста не-остро парче (иначе нямаше да го има този апломб в изказването му).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Юли 2023 17:04ч.

    Това вашето ли е управление бе??? ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Юли 2023 17:33ч.

    добре ште е да се намери некой да разлепи из софия и по градовете фотоплакати съ бъркаштиЪт си въ носа (днес е Уйййкиндъ на българскити дефинирашти се антикуменетъ ристьови: ристьо и ко дефинисти съ зависими отъ глупостта и папото)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Юли 2023 17:46ч.

    вече казах,чи днесс е bg Уйййййкиндъ, молъ,че се забравям, по въпросъ за Уййкиндъ и табелата на магазина за риба изписънъ да се включът психолингвистите и да оставят за малко да чоплят диалектите, а да ни обеснят какво се крие под "прооооомоция". та, сига пак за ристьо:въпросъ за бъркането на обштествини места въ носа (буркана) е вече диагноза.. това за политическите ни психолози и антрополози неееемъ ниъкво значение (съштото важи и за външната и речева еееекспресия на баааааатеНибойку). да не говориме за мноооогото ни bg европейски селяни. ниакво (както вика понякогъ Буци,който напоследък се подвизава и като Биби).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Юли 2023 17:51ч.

    но човекът съ ъглостодългия нос и мозъчен пустословец, който ни един път въ живота не се е навеждал въ животъ една зелка да откъсне е зависим освен към носа си,но и за нешту друго (припомням Пееевски,който каза,че нека ристьо не му говори за морали:хахахахахаха)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mecho Puh

    02 Юли 2023 17:57ч.

    Появата на Христо ,Кирил и Асен показва липсата на държавност. Тези хора са с изтрито самосъзнание,те нямат национална принадлежност.Като Тагарев. Причината поради която станахме жертва на Посолството е Нашето Некъдърно и Корумпирано и Без морал ДС,което ни натресе Бойко,Доган,Пеевски. Довчера беше СССР и всичко прозападно беше лошо,сега обратното.Ако управляващите държавници имаха грам мозък.щяха да се сетят ,че има Национални интереси Непреходни!!!! А не Денков???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Юли 2023 17:57ч.

    ристьо е придобил един положителен стандарт на преживяване по един необясним прийом. (не само отъ заплати въ НС и не само отъ американските и фрнески доставчици -на bg е бонуси). никак не е загадка , като как тази елитна политическъ карикатура виси на небесния ни политически небоскло и се къпи съ розова пяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма алтернатива!

    02 Юли 2023 18:01ч.

    Ама естествено, за него няма алтернатива на Посолство/то/та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Юли 2023 18:14ч.

    не са и загадка И почитателите на ристьовците и на Биби. В. Свинтила казваше,че въ КО са ни много професорите, които учат отъ селяни,селяните да станат администратори. и до ден днешен е така. за библитеки, за култура, за възпитание ни гук,ни стон. затова днес си имаме Уййййййкиндъ,заштото еикът ни майчин бил вълшебен,мелодичен,звучен,хубавелен,великолепен. и ние си го обичаме. затова ритьовци съ ядрените си мозъци викът "прииииоритет" ни е "Реееееееемонтъ" нъ коунституциятъ. ристьо и ко така си вадят хляба вече дълги парламенти. те всеки ден будалкат я съ украйнъ,я съ "иииимпийчмънт", я съ Мо4ъ. днес казват ,че ристьо е сивия кардинал. дааа, съгласен. Той секи момент можи дъ си бръкне въ носа и да "проооооомотиръ" на умнотъпите паветници по една едра като скорец курешка. аплаузи отъ чадата на бг унито

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Юли 2023 18:24ч.

    не можи да не се признае,чи ристьовштинътъ е "иновативнъ": комунизмът му се превълутиръ на антикОмунизъм, но през "казусити" трзийййски, бикини, харамати , росенци и etc "експертицата се оформи въ антикУмунетъ. шизофринясвъни на обшеството на мнооогото сееелЕне. ооообогатяване мислътъ на обштеството докато ни потечат сополите по евроатлантическите дириктиви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 291 полк

    02 Юли 2023 21:06ч.

    Има алтернатива , бе, пребоядисано тъпо комуне! Казва се "Възраждане"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи