Христо Иванов против форсмажора, бил радикална мярка

Христо Иванов против форсмажора, бил радикална мярка

"Очевидно има проблем в изплащането на фирмите, но в Министерството на финансите се разработват мерки в това отношение. От тази гледна точка такава радикална мярка, която нито е обсъдена, нито ние намираме за обоснована. Не я намираме за нещо уместно на този етап и й се противопоставяме."

Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира предложението на министъра на икономиката Корнелия Нинова да се въведе форсмажорна ситуация у нас.

Иванов обясни, че идеята може да е обсъждана с останалите коалиционни партньори, но не и с ДБ. "Твърде радикална е тази мярка. Има други инструменти, които не създават толкова стрес. Включително психологически, обявяването на такива радикални мерки, без обсъждане, без много внимателна оценка, се създава усещане за напрежение", добави председателят на ПГ на ДБ.

Иванов заяви, че очаква предложенията на финансовото министерство за балансиране на икономиката.

От обединението ще настояват да продължи и еър полисинга над България от изтребители на НАТО. 

 

 

Коментари

  • Мери

    17 Март 2022 12:02ч.

    Много се съмнявам, че Иванов знае какво е форсмажор, клауза в във всеки договор за непредвидени обстоятелства, която променя договора...донякъде.... Кой договор, Иванов и Нинова, кой!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи