Христо Иванов: Писмото на ГЕРБ прилича на бракоразводна жалба - били натискани, обиждани, шантажирани, заплашвани

Христо Иванов: Писмото на ГЕРБ прилича на бракоразводна жалба - били натискани, обиждани, шантажирани, заплашвани

Писмото на ГЕРБ прилича на бракоразводна жалба. Те били натискани, обиждани, шантажирани, заплашвани – най-голямата партия ГЕРБ. Въпросът е дали се носи политическа отговорност, или да се фръцнем. Не сме казвали, че ако няма смяна на Калин Стоянов, няма да има кабинет. В преговорите предложихме да се върнем в първоначалната договорка само за ротация на премиерите. Мария Габриел също го предложи, но без да има споразумение“, коментира Христо Иванов пред бТВ.

„Идеята за ограничаване на избора на служебен премиер беше одобрена от всички в конституционното мнозинство“, каза в предаването „Лице в лице“ на бТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Преди беше заложен един полупрезидентски режим на управление, който противоречи на основополагащото, че България е парламентарна република. Конкретиката на уредбата е въпрос на компромис. Нашето първоначално предложение беше редовният кабинет да се преназначава като служебен с ограничени правомощия. ПП-ДБ предложи това, което е и доминиращият модел в Европа. След това беше гласуван настоящият вариант“, добави той.

„Кръгът за служебен премиер не е толкова тесен. Трябваше да има Закон за служебното правителство. Никой не е очаквал, че колегите от ГЕРБ ще свалят правителство и ще ни хвърлят на избори два месеца след приемането на промените в Конституцията. Попълването на институциите и изработването на нормативна уредба отнема време и изисква разумно и отговорно политическо поведение, за да не се предизвикват кризи без нужда“, подчерта Христо Иванов.

„Конституционният модел не се избира по домова книга. Разбирам дискомфорта на екипа на президента да прилага нова материя без парламентът да е приел съответното законодателство. Конституционните текстове не са упътване за ползване на асансьор. Трябва в практиката да се уплътнят. Бързането да се говори за криза и инжектирането на притеснение не работи за никого“, допълни той.

Според него е възможно да се проведат избори 2 в 1 – парламентарни и за български представители в Европейския парламент.

„Ротацията се провали, защото от ГЕРБ и ДПС решиха, че не са готови да се разделят с влиянието си в регулаторите и съдебната власт. Делян Пеевски се самовзриви. Обяви, че е измамен. Обяви, че е очаквал гаранции, че ще участва във всички тези назначения. Никой никога не е казвал, че гласоподавателите на ДПС са втора категория. Тук става дума за един човек, който е свикнал да бъде брокер, а не за избирателите или партията ДПС“, коментира съпредседателят на „Демократична България“.

„Четири пъти се взривяваше процесът на преговорите. Търсеха се поводи. Поканихме ги да спазим първоначалната уговорка. Сложният компромис беше за 18 месеца. В него беше заложено да има смяна на министри по взаимно съгласие и ние сме се съобразявали. Искали сме оставката и смяната на министъра на вътрешните работи многократно и с аргументи. Това е човек, който допусна в София полицейско насилие. Тогава за първи път я поискахме“, каза още Иванов.

Писмото на ГЕРБ прилича на бракоразводна жалба. Те били натискани, обиждани, шантажирани, заплашвани – най-голямата партия ГЕРБ. Въпросът е дали се носи политическа отговорност, или да се фръцнем. Не сме казвали, че ако няма смяна на Калин Стоянов, няма да има кабинет. В преговорите предложихме да се върнем в първоначалната договорка само за ротация на премиерите. Мария Габриел също го предложи, но без да има споразумение“, коментира Христо Иванов.

„Цялата практика на това управление показа, че ГЕРБ не може да вземе самостоятелно решение без ветото на Делян Пеевски. Забелязвате ли как казват, че ние сме се молели. Искахме да има управление. Затова запознахме Делян Пеевски с нашата позиция. В меморандума, който публикувахме, пишеше, че двете политически сили, които носят отговорност, решават кои други номинации за регулаторите да бъдат допуснати. Тази позиция не се е променила. Параф на Пеевски не сме искали, но той е необходим на ГЕРБ“, обясни още той.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Пластмасовият часовник от "Джулиани"

    27 Март 2024 19:23ч.

    абулафията съвсем е озверял

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Писмото на ГЕРБ прилича на бракоразводна жалба."

    27 Март 2024 20:14ч.

    Хахахахаха, прав е човекът, но има един нюанс ГЕРБ мяза да са обиденият съпруг, а ответната страна на съпругата кварталната развратница, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    27 Март 2024 20:22ч.

    Какво да се прави, като у нас, по традиция, до най-високите позиции додрапват все адвокати по бракоразводни дела...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свети мъченик на олтара на невинност

    27 Март 2024 20:25ч.

    сътворен от крадците на ф-ки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На какво основание точно Христо Иванов има толкова претенции?

    27 Март 2024 19:23ч.

    Поведението на ПП и ДБ е повече от нагло! Какъв е изборният им резултат с ала бала, та са толкова категорични!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Март 2024 8:38ч.

    Основанието е наследствено БКП и настояща служба при Сорос !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К'вото писмото,

    27 Март 2024 19:24ч.

    такива и получателите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    27 Март 2024 19:28ч.

    Тоя клоун трябва да лежи в затвора...бойкикеви са един от туморите в тялото на България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако организират галфониада, ППДБ ще окупират почетната стълбичка

    27 Март 2024 19:32ч.

    Нема други такива галфони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има, тези които гласуваха за тях, два пъти

    27 Март 2024 19:53ч.

    Закривай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А , ти , знаеш ли на какво приличаш бе

    27 Март 2024 19:34ч.

    Най-хубавата ти снимка е когато си си заврял цялата ръка в носа. Каквото и да говориш сега ти си аут, ясно ли ти е, аут. И на нормалните хора им е гот. Скапи се от омраза, но няма какво да направиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WAZ

    27 Март 2024 19:42ч.

    Празни приказки на един загубен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    27 Март 2024 19:47ч.

    "........ че колегите от ГЕРБ ще свалят правителство....." Денков сам си подаде оставката, никой не е свалял правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БУМ

    27 Март 2024 19:47ч.

    Тиквун и Шиши им дали по една пържолка да не одат боси и голи, ама те се натъкмили за цялата копанка... И сега се обясняват като озлочестената девица, дето все ходела без гащи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер БУМ

    27 Март 2024 23:40ч.

    Отличен и съвършено точен коментар на субектите алчни безочливи некадърни лъжци подлоги на чужди интереси и мераци, чиито лиги им текат за прекрасната ни България без българите, които вкл. този платен образ на снимката, не спират да ни унижават. Ако още ги търпим тези измамници и лъжци, ще загинем като България на българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SittBull

    27 Март 2024 20:02ч.

    Нагъл комунистески копелдак!!! Не стига, че из$раха едно рядко л@йно с Конституционните промени в частта за служебните правителства, ами и разбирал дискомфорта на екипа на Президента, който трябвало в движение да го събира чрез "уплътняване"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Март 2024 21:47ч.

    Проблема не е само в частта за служебното правителство, а във всичките им промени, защото всичките от сглобката са изключителни некадърници, изхранващи се с кражби от държавата и пари от чужди НПО-та! Възможността чужди граждани (тези с двойно гражданство) да заемат висши държавни длъжности е още по-опастно за Бълагрия! Тази сган изобщо не я интересува съдбата на Родината ни! Той и Молеца-плъх ви го каза в прав текст, че не го интересува, какво ще стане с България, а е важно да се помага на нацистка Покрайна! (защото така са наредили господарите му отвъд океана)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    27 Март 2024 20:15ч.

    Ся,кефи смешник плач на номеклатурното отрече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за този важи само една дума

    27 Март 2024 20:17ч.

    Помияр!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко интересно

    27 Март 2024 20:19ч.

    Булката се жалва за неизпълнение на съпружеските задължения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    28 Март 2024 7:38ч.

    Не е вярно Баце им го наби с 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Март 2024 11:45ч.

    Така де, с 200, но се жалва, че объркали входа с изхода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    27 Март 2024 20:20ч.

    "Никой не е очаквал, че колегите от ГЕРБ ще свалят правителство и ще ни хвърлят на избори два месеца след приемането на промените в Конституцията". Кого лъжеш, бе нещастнико? Тези промени са замислени изцяло и единствено срещу Радев, значи се е предвиждало да влязат в употреба в близките година -две.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нднфй

    27 Март 2024 20:31ч.

    Е такива като тоя трябва да са в затвора на остров Белене. Вреден, мазен, гнусен педерас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепяме

    27 Март 2024 23:44ч.

    Платените подлоги предатели на българската нация можем поне да заплюем на улицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреме им

    27 Март 2024 23:46ч.

    важното за тях е банковите им сметки да бременеят без прекъсване и до пръсване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Март 2024 20:32ч.

    Ице, га беше министър на Бойко не рева. Вчера по време на спектакъла в НС си бъркаше в носа. Сега чакаме ДБ да изостави ПП, след като види, че ПП я вземат 2%, я не. Вашата "партия" е като пиявица-вие не можете да не влезете в Парламента. Ти, Ананиев, Атанасов, Мирчев. Иначе ще умрете от глад, погнати от кредитори и завлечени фирми. Ъи си готов и ръката на Доган да целуваш, само и само да те вкара в НС. Никой от вас не работи-всички участвате в схеми за източване на европари, фондове, спонсорства и прочее....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    27 Март 2024 20:32ч.

    Ега не влезеш в парламента... те питам кво ще ядеш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • продажно гладно нЕма

    27 Март 2024 20:36ч.

    ич не го мислете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    27 Март 2024 20:46ч.

    И ето се прави на мачо . С думи да докара че не е булката на Боце и Шишо. Гледам и не вярвам на ушите си(професор Вучков дали е жив?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светла му памет на професора.

    27 Март 2024 20:48ч.

    Беше голяма терца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джюбрито Иванов

    27 Март 2024 21:07ч.

    Иванов, още Бойкикев, на Бойко кръстен НЕ е бракоразводен адвокат. Иначе щеше да знае и други причини, далеч по-основателни и широкоразпространени. Например "несъвместимост на характерите", зад което си крият импотентност, изневяра или бездетност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    27 Март 2024 21:17ч.

    Айде,уж си бил адвокат, бъди по-прецизен в исказа си. "Бракоразводна жалба":((((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагъл помияр

    27 Март 2024 22:26ч.

    Като го храниш - мяука, като спреш - квичи като помияр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жцхт

    27 Март 2024 22:44ч.

    Комуниста без един ден трудов стаж и нулеви компетенции по всички въпроси. Един крайно невеж човек слагащ се на американското посолство и Соррос за да вземе няколко стотин хиляди долара за да продаде държавата и народа. Щом си е сменил дори и името е ясно за какъв комплексиран подмолен 6оклук става дума. По нормалните държави такива като него ги вкарват или в лудницата или на стадиона и ги отстрелват за национално предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тия нормални държави са тоталитарни сатрапски бантустани,

    27 Март 2024 22:51ч.

    а не китни и шарени европейски демократични градини

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос

    27 Март 2024 22:50ч.

    Как корсарят от Росенец знае какво е бракоразводна жалба, като не е стъпвал в съда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 66666

    27 Март 2024 22:53ч.

    Този агент е наговорил пак глупости. Тупаха се в гърдите, че са направили с американския агент ристю ифан0ф "съдебна реформа", променяйки/унищожавайки Конституцията на Република България. И сега агент ристю ще получи по неговата "съдебна реформа" служебен премиер и правителество, съставено от герб и от депесе. Браво на агент ристю, нека пак да си пие мазното турско кафе в скута на пеефСАЩски, а атанас атанасоф, който също е агент, засега няма да е някакъв на парламента! Браво на ристю - най-големия враг на ПРАВОТО в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    27 Март 2024 23:08ч.

    павиан, смешен си! Толкова жалко нищожество рядко се среща! Не знам само как се намират дебили да гласуват за вас !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За всеки дебилен влак

    27 Март 2024 23:26ч.

    си има дебилни пътници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горкият, ред сълзи, ред сополи, ако Фондацията си поиска обратно милионите дето е инвестирала в него

    27 Март 2024 23:58ч.

    И тогава ще види един следбрачен договор, знаков, в най-неочаквания, но напълно справедлив момент за злосторниците на народа и Родината. Долни предатели ненаситни черва взели пари от нечисти ръце за да вредят на народа и държавата си. Вън от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Развода причини третият в семейството - британският политик лейбърист

    28 Март 2024 0:18ч.

    След кратка връзка с британския политик в Давос, партньора в сглобката Денков, поиска да е външен министър. Както обяснявали на некоалицията си ПП-ДБ искали на всяка цена да получат контрола върху Външно министрество, за да “имат излаз към света”! Тони Блеър внушил на Кирил Петков и хората му, че МНОГО ПО-ВАЖНО е да се държат контактите с Европа и света, отколкото финансовите потоци, например. ..... След като Т.Блеър пусна мухата консултантски явявайки се трето лице в сглобката и тръгна бракоразводния процес. Христо, Христооооо, как не ти е неудобно да ни гледаш в очите, когато всички знаем, че на тебе ти е платено за да лъжеш и увреждаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони Блеър съветвал ПП да искат външен министър на всяка цена, за да имат "излаз навън"

    28 Март 2024 0:20ч.

    Та кой разруши брака ви, Христо Иванов?! ето тук ..... чети, не помниш ли .... https://epicenter.bg/article/Toni-Blear-savetval-PP-da-iskat-vanshen-ministar-na-vsyaka-tsena--za-da-imat--quot-izlaz-navan-quot-/340479/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо, Христооооо, Ристьо

    28 Март 2024 0:38ч.

    Тоз умрЕ и нЕма да възкръсне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони Блеър ще съветва България за борбата с корупцията и изкуствения интелект

    28 Март 2024 0:22ч.

    Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална промяна ще бъдат застъпници за българските приоритети. За това се договориха в Давос бившият премиер на Великобритания и българският министър-председател акад. Николай Денков", съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Ето тук .............. https://glasove.com/novini/toni-blear-shte-savetva-balgariya-za-borbata-s-koruptsiyata-i-izkustveniya-intelekt

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде в канала

    28 Март 2024 0:55ч.

    Поредния нагледен пример за разхайтената безотговорниост, за необразоваността с наготово получени по партийна линия дипломи, за непрофесионалността, за некадърността и за наглостта на правоимащия изтърсак от НКВД+КомИнтерн+БКП номенклатурата БойКики!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • раз

    28 Март 2024 1:19ч.

    И този промени Конституцията и прави закони… Но не знае, че в бракоразводния процес се подават искове, а с жалбите се атакуват решения на предходната инстанция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    28 Март 2024 6:24ч.

    Писание на несъстоял се "адвокат". И обръщение към пъдарите от големия бял вигвам, чрез пъдарят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го ли е срам?

    28 Март 2024 7:17ч.

    Каканиже като махленска клюкарка. Тоя в частния сектор и разграден курник няма да му дадат да управлява. Заради това цял живот е все на хранилки в компанията на себеподобни. Такава е разликата между орел и бройлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СДСеЧума

    28 Март 2024 7:37ч.

    Ристе ЛодкарО е наясно, че много скоро, заедно със свитата си, предвождана от него и от Гнома ще са вън от политиката и ще отидат на полит-Бунището за много дълго, да не казвам завинаги , и поради тази причина на снимката изглежда като увяхнало напикано мушкато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    28 Март 2024 7:46ч.

    Жалък и дебил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малка Шехерезада

    28 Март 2024 7:51ч.

    Сладкогласна чучулига над посолство се издига. Майданаджии Христо,Атанас, Киро-ама Русия напредва по фронтовете и геополитиката Ви поглъща нещастни продажници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Март 2024 11:47ч.

    Пъне се като мокър мишок в тоалетна чиния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    29 Март 2024 11:25ч.

    Този хем играе за двата отбора, хем се прави, че няма такова нещо, но няма как да заблуждава повече хората

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи