Христо Иванов: Пазим коалицията, не допускаме сепаратистки действия

Христо Иванов: Пазим коалицията, не допускаме сепаратистки действия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пазим коалицията, не допускаме никакви сепаратистки действия. Изказвания в тази посока са интриги". Това заяви пред "Дневник" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, потърсен за коментар за решението на "Продължаваме промяната" да не подкрепи кабинет с мандат или участие на ГЕРБ, както и за заявката на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че иска коалиция, която предпочита да бъде с "Продължаваме промяната - Демократична България", но е готов и на други варианти.

Вчера беше обявено, че първите изявления на лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" след предсрочните парламентарни избори, на които коалицията остана втора, ще бъдат на съвместна пресконференция, без да бъде посочен ден. Те трябваше да коментират причините за загубата на първото място, което социолозите им отреждаха по време на кампанията. И да очертаят възможностите за съставяне на редовно правителство, тъй като по конституция ще имат правото да направят опит за кабинет, но ще се нуждаят от подкрепа, защото разполагат с едва 64 от нужните 121 гласа в Народното събрание.

Няколко часа след съобщението за съвместната изява Кирил Петков и Асен Василев обявиха самостоятелно пред медиите отказа да обсъждат всякаква форма на сътрудничество с ГЕРБ след среща на Националния съвет на партията си. Днес пресконференцията все пак беше насрочена - за петък (7 април). Дотогава трябва да минат заседанията на ръководствата на трите формации от "Демократична България" - "Да, България", ДСБ и "Зелено движение", които да дадат оценка на изборите и мандат на лидерите си за какъв тип управление могат да търсят съгласие. Засега и от трите формации отказват да коментират какъв мандат се очаква да получат ръководствата им.

Недоволство заради резултата и преференциите

По неофициална информация на заседанието на "Продължаваме промяната" вчера, освен въпроса как да подходи партията към първия управленски мандат, който президентът Румен Радев предстои да връчи на ГЕРБ, са обсъдени и причините за загубата на новата коалиция на изборите. При "Продължаваме промяната - Демократична България" има отлив от над 70 хил. гласа в сравнение с вота пред октомври, когато двете формации се явиха поотделно на избори. Според източници на "Дневник" от партията ръководството обяснило резултата с купения и корпоративния вот, както и с това, че в кампанията не е имало достатъчно противопоставяне на ГЕРБ и затова недоволните от управлението на Борисов са припознали "Възраждане" като негов контрапункт.

В "Продължаваме промяната" има и недоволство от това, че заради индивидуални кампании на кандидати по места (с които те се борят за лични гласове, преференции), са разместени подредените от централите листи, казаха източниците на "Дневник". Справка в данните от гласуването сочи, че заради преференции кандидати на "Демократична България" изместват номинации на "Продължаваме промяната" в Пловдив, Варна Бургас, Русе и Плевен. Въпреки смущенията около преференциалните битки и двете формации в коалицията смятат по неофициална информация, че сътрудничеството между тях трябва да продължи, защото "имаме по-голяма цел".


Източник: Дневник

 

 

 

Коментари

  • На кого му пука

    05 Апр 2023 19:12ч.

    за коалицията ви, съставена от грантаджии и агенти на чуждестранно влияние, които продават интересите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    05 Апр 2023 19:26ч.

    е, на кого. на сума народ - кукловоди, "спонсори", сашо дончев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Апр 2023 19:21ч.

    директивата на US посолство стриктно беше изпълнена от доларжиите (ПРЕСтитутки и социоЛЪЖЦИ) и ние гласували / не гласували получихме партиите на войната - ШАЙКАТА крадци на боко барселонски + КОХОРТАТА измамници на р. радев-мустафа. и т. нар. "парламент" ще се окаже сборище на психично болни хора и тежко и горко на тази територия, наричана в миналото държавата България – очаквам в близко време да се включим „синергично“ във войната на страната на фашистите („триморецът“ р.радев-мустафа се е подписал на документа, когато ходи на поклон при джо „деменцията“ в полша)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Апр 2023 19:28ч.

    Очаквайте си евтините украински яйца, по случай великият ви ден. Само гледайте да се разберете с цветовете, щото са само два.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Апр 2023 19:35ч.

    Коалицията им мяза на разграден двор и се борят да я опазят като прасе с тиква ама цяла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Апр 2023 19:38ч.

    Ситуацията започва да ми харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    06 Апр 2023 8:42ч.

    мдам... идеята да се изпоръфат ми беше минала през ума, но чисто хипотетично, заради мераците на ристю за власт и стария му достлук с банкянския чудотворец (да не се бърка с драгалевския). а сега нещата май отиват натам. безценно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАТО шизофрения

    05 Апр 2023 20:05ч.

    Стигаща до "ва банк"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се хаби пред огледалото, Христо. Всичко каквото ви наредят, ще сътрудничите

    05 Апр 2023 21:17ч.

    та пушек ще се вдига...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спешно до Бойко Борисов

    06 Апр 2023 8:59ч.

    ББ в никакъв случай да не отстъпва. Има разработен сценарии от ДБ и ПП, като е следния. Те не подкрепят първия мандат. При връчването им на втория висват носове в американското посолство и със сърцераздирателни писъци как или те трябва да получат подкрепа, или ще дойде Путин, ще принудят ББ да ги подкрепи. После ще правят каквото си искат и ще се гаврят с ГЕРБ. Никой няма да посмее да им гласува вот на недоверие, защото пак като предишния път ще организират протести, ще обвинят ББ в путинизъм, че това е руски заговор срещу евроатлантическа България и други подобни ДБ извращения, каквито си ги знаем. Затова или ББ прави правителство с тях ако искат, или с другите, ако тия не искат. И след това -да изтичат в политическата клоака, че на всички ни писна от техните малоумщини и джендърщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    06 Апр 2023 9:12ч.

    Май това е схемата от Козяк на Грантаджиите. Пфу, позорни червеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не гаврата с герб е проблемът за хората,

    06 Апр 2023 13:05ч.

    а гаврата с ХОРАТА. Дори и герб да остане, те, като верен евроатлантически слугинаж, отново ще служат на външните сили, контролиращи и гербери, и не-гербери, и които в несмиления си транс самите те наричат "началниците", открито презирайки хората, които са се измамили да гласуват и да легитимират върлуването им, опустошаващо тази територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    06 Апр 2023 9:21ч.

    Не ги понасям на клетъчно ниво, както беше казал Джеръми Кларксън по друг повод. И това не ми коства усилие - как пък всичките им коалиционни лидери са просто нелицеприятни:Сабрутев, Лена,И.Митев, Киро и Коро,Ананиев, Ата.. и Ивано..Префинено арогантни и нищо неправещи. Обичам си дори двойкаджиите повече.Поне са искрени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Здравко

    06 Апр 2023 12:07ч.

    Този освен свойте интереси друго нищо не пази. Готов е на на всяка цена да бъде управляващ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десо

    06 Апр 2023 12:43ч.

    Тоя пак го е напекло слънцето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колев

    06 Апр 2023 17:38ч.

    Коалицията "Иво Прокопиев" няма да издържи без достъп до властта и постове в министерствата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ася

    07 Апр 2023 15:47ч.

    Голямо пазене ще падне на тоя разграден двор…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    07 Апр 2023 17:02ч.

    Мнението на този провален политик никога не е било от значение, и сега е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    08 Апр 2023 15:50ч.

    Поредното доказателство, че Христо Иванов не живее на тази планета и е супер не адекватен като отношение към политиката. Заради него ходим за пореден път на избори. Политика не се прави като се тропа с крак като малко дете, а с идеи и умение за сработване. Неща, за които Иванов дори не е и чувал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи