Христо Иванов: Няма нова нишка по казуса "Барселонагейт"

Христо Иванов: Няма нова нишка по казуса "Барселонагейт"

 

Лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира по казуса "Барселонагейт" пред БНТ, че няма нова нишка, има същите факти и въпросителни. 

 

"Не мога да коментирам документа от Испания. Трябва да сме напълно наясно, когато има такава язва в доверието на политическата класа, въпросът не е да търсим конспиративни теории. Този въпрос е отворен. Става дума за това дали премиерът на България е могъл да използва своето влияние и да насочи паричен поток към приближен. На този въпрос може да отговори прокуратурата, която може да бъде обективна. Борисов и Гешев взаимно са си клиенти. Политическият отговор на този въпрос е да променим прокуратурата", категоричен бе Христо Иванов в предаването "Денят започва" на БНТ.

 

Той заяви, че за целта ще бъдат използвани всички легални средства, както промени в Конституцията, така и заявката на правосъдния министър да сезира ВСС.

 

Относно проведения вчера Консултативен съвет за национална сигурност при президента Христо Иванов коментира, че има пълна яснота къде сме ние. "За Русия и намерението и за преразглеждане на международния ред правителството има трезва и ясна оценка за рисковете, ясен фокус върху мерките за тяхното ограничаване в рамките на възможностите. Има широк национален консенсус. Ситуацията е сложна, но можем да бъдем уверени, че управлението е адекватно", каза Иванов.

 

"Дълго време изглеждаше , че като сме се присъединили към НАТО можем да бъдем спокойни за своята отбрана. Това сега се оказва, че е била недалновидна нагласа. Тя доведе до това да не се инвестира последователно в отбранителни способности. Когато парите не бъдат дадени навреме, това струва повече", категоричен е Христо Иванов.

 

Той допълни, че отбраната е огромна възможност за решаване на въпроси свързани с технологичното развитие, индустриалното развитие, отглеждане на човешки капитал, хора, които през армията придобиват определени нагласи и отношение към държавата.

 

Христо Иванов заяви, че не е време да се успокояваме. Според него е очевидно, че проруският режим предприема стратегия на качване на напрежение и шантаж на международната общност. И допълни, че ние сме обекти на тази игра.

 

Коментари

 • forsvaret

  16 Фев 2022 9:14ч.

  Някой забеляза ли какво шкембе виси от този брадясъл плъх? Вчера на КСНС му висеше до коленете търбуха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vzgsvu

  02 Май 2022 15:21ч.

  sildenafil cost - <a href="https://bestusasild.com/">sildenafil pills</a> cheap sildenafil tablets

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ygfict

  04 Юни 2022 15:01ч.

  purchase hydroxychloroquine for sale - <a href="https://baricitinib.store/">baricitinib 4mg brand</a> baricitinib 2mg oral

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Umctim

  25 Юни 2022 4:22ч.

  cyclobenzaprine pill - <a href="https://rketorolac.com/">toradol 10mg without prescription</a> order inderal 10mg pill

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jcztiu

  21 Авг 2022 12:38ч.

  buy minocycline pill <a href="https://leflunomidel.com/">order arava 10mg online cheap</a> buy leflunomide 20mg without prescription

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи