Христо Иванов: Няма да правим компромиси с посоката на развитие на страната

Христо Иванов: Няма да правим компромиси с посоката на развитие на страната

Снимка: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Компромиси с посоката на развитие на страната ние няма да правим. Това заяви Христо Иванов в декларация за приоритетите на парламентарната група на "Демократична България" при откриването на 48-ото Народно събрание.

"Това е четвърти парламент за 18 месеца, което безпрецедентна ситуация в българската история. На път сме с висока вероятност да отидем към следващи избори", заяви Христо Иванов. "Служебното управление започва да изглежда не като изключение, а като част от ново правило, което се очертава", допълни той. 

Според него България навлиза в конституционна криза. 

"Фундаменталната причина, поради която българските политически партии не могат да формират трайно и стабилно правителство, не е просто незрялост, безотговорност и лични отношения, а е проблемът с корупцията, по който не може да се проведе честен разговор", добави Христо Иванов. 

Той коментира, че няма работеща прокуратура. 

"Политическата ситуация може да се нормализира, ако ние се съгласим, че трябва да имаме независим съд, прокуратура, която е политически неутрална и реално ефективна", каза още Христо Иванов. 

Вижте още във видеото.

Източник: БТА, БНТ

 

 

 

 

Коментари

 • Eisblock - "Няма да правим компромиси с посоката на развитие на страната"

  19 Окт 2022 11:48ч.

  Решителност?! - Хубаво черта за характер, но като качество, както "Дай Б." е тръгнала през просото, е пагубно. За България. А да работиш за чужди интереси и да го прикриваш с вопли за "корупция" (не, че я няма) е престъпление отвсякъде. Решава се съществуванието на Мамковината, държавата, населението! Такова предателство е не изтриваем ГРЯХ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • daskal

  19 Окт 2022 11:54ч.

  Като е несериозно да си неутрален, слагай каската, вземай шмайзера, сменяй гражданството си с усраинско и заминавай в усрайна да воюваш и няма да си неутрален, ристюфците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йййчйй

  19 Окт 2022 12:00ч.

  Дори в саш знаят, че ристю е техен агент, щедро му плащат за изпълняване на американски интереси. Вижте му САМО политиката - "корупция" и "Путин". Друга теза няма, рой проблеми в България не вижда, за ги говори... Но поне се знае, че е евроатлантически агент/шпионин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MAGA

  19 Окт 2022 12:05ч.

  Льохман , посоката на развитие на страната я определят гласоподавателите като мене , дето плащат по 1000 EUR - 2000 лева данъци и осигуровки на месец , а не големия ти като на мравояд нос !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашата посока е ясна

  19 Окт 2022 12:23ч.

  Само дето тя е деградация, а не развитие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  19 Окт 2022 13:01ч.

  Да има някой изненадан от изказването на Иванов?-едва ли. Просто човекът си е научил опорките и си ги рецитира . В тяхната група има 2-ма правосъдни министри/бивши/ -той и Йорданова- само думи, без последващи действия. Верни на евроатлантизма-първият им законопроект-оръжие за У, на думи/празни/-мислели за българите.Цинизъм,и то какъв!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  19 Окт 2022 14:36ч.

  Посоката за развитие на страната ни,надявам се в близко бъдеще да започне без вашето участие,което ще е едно много добро начало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМешен

  20 Окт 2022 11:03ч.

  Хахахаха вие ако не правите компромиси не знам кой

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марио

  20 Окт 2022 12:54ч.

  Абе вие що се взехте за такива, от които нещо зависи???? Не си ли придавате малко повече важност, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  20 Окт 2022 17:32ч.

  Докога Христо Иванов ще досажда на целия български народ в Народното събрание?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи