Христо Иванов: Ние сме древна професия. Пътят е преговори с ГЕРБ, а не избори. Пеевски се самовзриви

Христо Иванов: Ние сме древна професия. Пътят е преговори с ГЕРБ, а не избори. Пеевски се самовзриви

"Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и че не иска да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за това как ще се разпредели цялата тази власт. Ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам. Да, темата е за регулаторите. Да, темата е как ще бъде избран следващият главен прокурор, темата е как ще бъде избран, за да не бъде като Гешев и Цацаров, избрани по времето на доминацията на ГЕРБ и ДПС. Ако по мое време бяха избрани такива, аз бих си мълчал, особено на фона на Нотариуса", каза съпредседателят на ДБ. Преди това Пеевски обяви пред медиите, че е отказал на Христо Иванов "делкането", а Иванов и олигарсите зад него искат да превземат прокуратурата.

Лидерът на "Да, България" отхвърли обвинението на Делян Пеевски, че иска да направи главен прокурор Андрей Янкулов, юридически експерт на Антикорупционния фонд. Иванов призова да се успокоят страстите и да продължат преговорите, като акцентира, че те ще се провеждат само с ГЕРБ. Лидерът на ДБ не смята, че изборите са изход.

Той коментира, че с изказването си Пеевски е заличил целия имиджов капитал на ДПС, натрупан във вътрешен и международен план с подкрепата им за промените в Конституцията. Според него лидерът на ПГ на ДПС разкрил каква е целта на партията му - да участва с ГЕРБ при разпределянето на регулаторите.

"Изведнъж г-н Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости.И ако не му е ясно къде е проблемът, той го направи съвършено ясно. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и че не искат да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете формации, които носят отговорност за управлението", коментира Иванов в кулоарите на НС.

ДПС имат обективен интерес да се опитат да си променят позиционирането у нас и зад граница, смята Иванов, но "Пеевски е на път да изгори целия тоя капитал с поредното си изхвърляне".

"Цялото усилие на ДПС да изглежда като потенциален партньор, го изгаря за минути, именно затова призовавам към хладнокръвие. А когато той участва не е делкане?", констатира той по адрес на Пеевски.

"Никога не сме ги използвали, нито те нас, както през цялото време се интригантства. Свършили сме работа. Искаме да преговаряме с ГЕРБ-СДС. Ние затова изложихме своята преговорна позиция пред медиите, очакваме разговора, малко да минат емоциите", каза Иванов.

"Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори, а не избори и изборна кампания", подчерта той. 

И добави: Надявам се да успокоим страстите и да се върнем към разговора за това как да продължим реформите отговорно", като подчерта, че очаква това от ГЕРБ-СДС, на които е предложен меморандумът.

"Няма да коментирам твърденията на г-н Пеевски и да влизам в разкази за някакви срещи. Когато се вадят компромати и сам себе си превръщат в компромат, това е по-древна от нашата професия и аз не я упражнявам",каза той по повод думите на Пеевски, че е пил мазни, турски кафета и е седял в скута му, за да предлага "делкането" на държавата и да си гарантира, че Андрей Янкулов ще бъде следващият главен прокурор. 

Иванов отрече изобщо да е обсъждал кандидатурата на Андрей Янкулов с Пеевски.

"Г-н Янкулов не ми е роднина. Изобщо не съм коментирал такива теми. Това ще бъде решение на бъдещия Висш прокурорски съвет. Но ако бъдещият висш прокурорски съвет избере някой с профила на г-н Янкулов, мисля, че ще е много добре за България. Ако беше избран такъв, нямаше да има "Осемте джуджета", а разследвания. С това Пеевски ни прави услуга", коментира Христо Иванов.

В същото време призна: "Да, темата е за регулаторите. Да, темата е как ще бъде избран следващият главен прокурор, темата е как ще бъде избран, за да не бъде като Гешев и Цацаров, избрани по времето на доминацията на ГЕРБ и ДПС. Ако по мое време бяха избрани такива, аз бих си мълчал, особено на фона на Нотариуса", заяви лидерът на ДБ.

"Очакваме разговора, малко да минат емоциите", отново не затвори вратата той към продължаване на сглобката.

 По повод заявлението на вицепремиера Мария Габриел за отказа й да подпише този меморандум, лидерът на "Да, България коментира, "че не заслужава г-жа Габриел да бъде изтиквана напред", защото, по думите му, е ясно, че разговорът е с Бойко Борисов.

"Надявам се да се успокоят страстите и да започнем разговор по това, което сме предложили. То не е ново, включително пред медиите е обсъждано. Искаме да разговаряме с аргументи и ако нещо не им харесва, да кажат кое е то", повтори той за очакването на ПП-ДБ да продължат съвместното управление.

В реакцията си на обвиненията за делбата на държавата и регулаторите, Христо Иванов цитира бившата депутатка Десислава Атанасова, сега конституционен съдия - че две трети от регулаторите са за ГЕРБ и ДПС.

"Тогава беше готов г-н Пеевски да участва при тази оферта. Хайде да седнем да разговаряме", призова отново към разбирателство той.

И коментира, че и след едни предсрочни избори "две в едно" с европейските, картината в парламента няма да е променена.

"Дори да отидем на избори, пак ще трябва да вземем тези решения и ще започнем от тези текстове. По-добре сега", каза той, като подчерта, че няма с кого друг да се получи управленска коалиция. "А с кой? С "Възраждане" ли?", реагира Иванов.

Помолен за коментар относно натиска над министъра на електронното управление от страна на Кирил Петков и Божидар Божанов, лидерът на ДБ каза, че това е предмет на разследване от прокуратурата, като се надява тя да си свърши работата. И намекна, че планът е Александър Йоловски да не остане в правителството след ротацията.

"Дали ще остане в кабинета Йоловски, ще се съди по неговите резултати. Такива не ми е известно да има", отсече Иванов. И настоя, че трябва да продължи работата по кадровите въпроси в кабинета, защото времето до ротацията напредва.

"Това да не бъде гласувана оставката на Николай Денков, е абсурден конституционен сценарий", категоричен е Христо Иванов.

 

Източници: dnes.dir.bg, novini.bg

 

 

 

Коментари

 • thenewone

  22 Фев 2024 12:16ч.

  "Ние сме древна професия". Най-древната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не сме си и мислили друго

  22 Фев 2024 12:45ч.

  Добро самопризнание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ильо Ъ.

  22 Фев 2024 13:26ч.

  Значи, Христо Иванов по самопризнание си е чиста мъстия. Ние го знаехме това отдавна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо , НЕ ТИ ВЕРВАМ ВЕЧЕ!

  22 Фев 2024 13:45ч.

  ТОВА , ЧЕ ПРАТИ ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА в Конституциония съд е еманация на мерзостта и падението!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Син жълто-паветник

  22 Фев 2024 15:53ч.

  Има и по-древни от нас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  22 Фев 2024 20:51ч.

  Всичко казано след това не е интересно! Самопризнанието обаче няма да облекчи бъдещата им присъда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  22 Фев 2024 12:17ч.

  Да, древна вие професията. Най-древната...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  22 Фев 2024 15:37ч.

  Много скъпо ни идват древните занаяти ....................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Darth Vader

  22 Фев 2024 12:17ч.

  Напълно съгласен с колегата по-горе. Тъкмо щях да напиша същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  22 Фев 2024 12:19ч.

  Ице, Man, абе не усещаш ли как си го забиваш?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 12:21ч.

  На тоя етап ДБ стояха в сянка и оставяха ПП да се излага. На Х.Иванов не му издържаха нервите след провокацията на Лили и реши да се включи в мелето. Да си беше мълчал, Пеевски го вкара в обяснителен режим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  22 Фев 2024 12:22ч.

  Нивото на управляващите "народни представители" в това НС е под всякаква критика. Да се разтури седянката ще е много по-добре.?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шиши

  22 Фев 2024 12:22ч.

  Дори коректора смята Мамин за грешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 12:24ч.

  Като няма хляб поне зрелищата са на корем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, Ристе!

  22 Фев 2024 12:24ч.

  Веднъж да речеш нещо умно - политпроституцията е точно толкова древна, колкото проституцията per se, но неимоверно по-вредна за околните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Фев 2024 12:40ч.

  изчезваите нови избори с нови лица вие сте отвратителни и като вид и като изказ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гергана

  22 Фев 2024 12:42ч.

  Всичките много ги е страх да не паднат от власт. Готови са на всякакви чупки, само и само да останат. Ще се държат със зъби и нокти и "компромиси в името на България", докато могат. По-скоро, докато ние им го позволяваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гнмнгэф

  22 Фев 2024 15:39ч.

  Много точно казано

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • borm

  22 Фев 2024 12:44ч.

  тези от дб са за кофата с боклук

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нито един от тия няма да умре от естествена смърт

  22 Фев 2024 12:47ч.

  След случката случайна с Навални и те взеха да се усещат къде ги водят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рогоносенец де Юре

  22 Фев 2024 12:48ч.

  Заменям упоребявана гумена лодка и байряк за нов маркетингов враг. Може и на изплащане в натура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старобългарското

  22 Фев 2024 12:49ч.

  ПОЗОРИЩЕ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янус

  22 Фев 2024 13:17ч.

  Хамлетовски въпрос - избори или не? Ако Борисов има акъл - избори, ако ли не - и той с тях в небитието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с изказването си Пеевски е заличил целия имиджов капитал на ДПС...

  22 Фев 2024 13:20ч.

  Заличи ви вас - форевър. А и ти с твоето изказване, от което става ясно, че сте една от страните в дялкането на България, се самозаличи. Хиени! Лешояди! Леш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Синг Алонг

  22 Фев 2024 13:21ч.

  Хау'с да фрикуънси, Кенет...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фоки

  22 Фев 2024 13:28ч.

  Случайник,без един ден трудов стаж.комунистическо отроче в ролята на пръв демократ.Ице ,и ти и Гнома сте жалки карикатури, излъгали за пореден път народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възхитен

  22 Фев 2024 13:36ч.

  И това го казва екземпляр, чиято коалицийка ДА България-ДСБ, ако участва сама на изборите, със сигурност няма да влезе в Народното събрание...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клара Кулакова

  22 Фев 2024 13:58ч.

  Особено ти, Ице, практикуваш най-древната професия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  22 Фев 2024 14:00ч.

  правителството се държи благодарение на пеевски, като не му свалихте санкциите, защо сте му, ДПС не за пръв път свалят правителство

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  22 Фев 2024 14:04ч.

  Мда, проституцията е древна професия и червен Бойкики е изявен представител на тази професия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  22 Фев 2024 14:08ч.

  Значи, от днес съвсем спокойно, когато стане въпрос за носоБРЪК, спокойно, точно и ясно мога да го наричам Христо Проститутката ( Курвето ). Той сам и в ясно съзнание се самоопредели за курветина. Ей, ГЛАСОВЕ, никога повече не ме трийте, когото пиша в сайта Ви, че Ристьо за пари лапа п@тки и е анално податлив. За пари. Впрочем, както всички от психодясната секта Де Бъ. Само дето другите още не са си признали. Но, имаме добро начало. Признайте си, беееееее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • делян сУтЕньора

  22 Фев 2024 14:16ч.

  ицето бил с древна професия ХАХАХА КОЛКО ДРЕВНА БЕ МОЙ ,ПРОСТИТУЦИЯТА Е НАЙ ДРЕВНАТА ,ТЯ НАЙ ВИ ТИЧА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  22 Фев 2024 14:35ч.

  Определено сме наясно с проституцията, добре я практикува... сополив в надуваема лодчица и без гащи ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  22 Фев 2024 14:55ч.

  може ли да ми посочи някаква разлика между тоя мазник и мамин шиши, освен, че последния е по-успял?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че сте политически проститутки

  22 Фев 2024 15:05ч.

  отдавна е ясно. Но че се гордеете с това, все пак е донякъде изненадващо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма лошо в това!

  22 Фев 2024 21:03ч.

  Даже виждам едно голяма добрина, която тоз хубостник сътвори с откровенията си! От днес нататък бг труженички от същата древна професия могат да не се срамуват от нея!:) Току виж и общ профсъюз са си спретнали!:))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  22 Фев 2024 15:43ч.

  Пеевски се самовзривил ! Хица, ти беше ли там, имаше ли много фекална маса, намаза ли и ти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • егер

  22 Фев 2024 15:45ч.

  След дълго акане Бойкикев най-после се изака . И разбира се обиди най-древната професия. Не не си проститутка Боекике, те са почтени.Ти просто си парцал.Айде бегай при Шиши.Той знае как да те оноди и къде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 18:26ч.

  Спорът е принципен. Не за дреболии като политика, а по същество-за порции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  22 Фев 2024 18:54ч.

  Доста читатели не познават позата "Мазно турско кафе". Тя е описана в сборника "Делиорманска камасутра", издание на парламентарната типография, София 2024 г. До 6-ти март се очаква книгата да се появи по книжарниците. Ето как се прави нашумяла сглобка. "Мазно турско кафе". Описанието се базира върху интерпретацията на известните порноактьори Христо и Делян. И така - Христо влиза в кабинета на Делянчо. Мазният му поглед се плъзга похотливо по събладзителното Делянчово тяло. - Да пийнем едно мазно кафенце, приятелю - изрича той и закачливо намига. - Христо, голям си палавник! Знаеш, че имам час при коафьор, после съм на орнитолог и гинеколог. Много съм зает, севгели аркадашлъм. Но хайде от мен да мине - отвръща Делян и нарежда - Заключи вратата и сваляй гащите! Христо бързешком се огологъзва и ляга по корем върху Делянчовото бюро. Делян не се бави. Без виенска кифла, но с каничка кафе и сребърна фуния се надвесва над Христовия задник. - Надебелял си, приятелю мой - сладко го гълчиДелян. После сръчно пъха фунията в Христовия задник и мазното кафе каймаклия бавничко потича в депутатския задник. Ох, ох - тихичко простенва Христо. - Какво бе приятелю мой, да не би кафето да е горещо? - пита загрижено Делян. Не бе аркадаш, много захар си турил - отговаря Христо, притваряйки от кеф лъскавите си очета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щом е мазно,

  22 Фев 2024 21:11ч.

  не може да е без свинско: https://edition.cnn.com/2024/02/20/business/china-starbucks-braised-pork-latte-intl-hnk/index.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 19:00ч.

  Описана е от Вазов като "шадраван секиш" в "Българиада". Не се четат класиците и това си е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Накратко!

  22 Фев 2024 21:06ч.

  Този без работа няма да остане!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ристю либерало защитникот на демокрацията - алчния задник

  22 Фев 2024 21:31ч.

  Ето накратко какво каза един сопол по националното радио онзи ден: „Истината е, че колкото и да арогантни, колкото и да са самонадеяни и да са алчни, и неуки, некомпетентни, либералните елити, които в момента управляват запада, дори и такива, … дори такива, каквито са, каквито и да са, те са далеч за предполитане от алтернативата, защото алтернативата я виждаме, тя настъпва на източния фронт. В този смисъл трябва да сме много притеснени, че тези хора се правалят и трябва да се опитаме да им помогнем.“ [https://bnr.bg/horizont/post/101951301/haralan-aleksandrov-rusia-moje-da-se-prevarne-vav-vaorajena-s-adreno-orajie-severna-korea]. Че този е тотален родоотстъпник е ясно, но ето чу тук е същото, а и той го защити. Трудно е човек да си представи колко ГНУСНИ са тези говеда. ИЗБОРИ и вън от нашата България, а защо не и от света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  23 Фев 2024 1:38ч.

  Вие сте най-древната професия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  23 Фев 2024 1:44ч.

  Новият му прякор ще да е Ицо Гювендията, от мен бих добавил, мазна и лъжлива гювендия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Танас

  23 Фев 2024 6:46ч.

  То че са проститутки всички, е ясно отдавана, обаче как все ние плащаме а все те ни таковат?...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи