Христо Иванов: Не съм правил опит да предпазя Борисов от сваляне на имунитета, само обсъждахме европейската практика

Христо Иванов: Не съм правил опит да предпазя Борисов от сваляне на имунитета, само обсъждахме европейската практика

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Нека да не се поддаваме на шантажа, който се опитва да се произведе", заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ, в кулоарите на парламента. "България има нужда от правителство. Всички сме на това мнение", напомни той. "Имаме ситуация, в която прокуратурата открито заявява, през устата на главния прокурор, че ще атакува парламента заради факта, че парламента се опитва да ограничи безконтролността на главния прокурор", посочи той.

"Затова съществуват имунитетите, да бранят народните представители. Ние сме обсъждали практиката на европейския парламент за много по-внимателно разглеждане на исканията за сваляне на имунитети, така че да може да се направи преценка. Не виждам проблем, че сме обсъждали европейска практика", категоричен бе Иванов.

Допълнителен контекст на въпроса с имунитета на депутати е, че преди седмица в кулоарите на Народното събрание неофициално се говореше, че се очаква прокуратурата да поиска имунитета на лидера на ГЕРБ и настоящ депутат Бойко Борисов. Но и не само: неофициално се споменаваше и името на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, а различните слухове предполагаха, че поисканите от прокуратурата имунитети може да са и десетина. Това не се случи.

"Обсъждали сме това сериозно, без оглед на Бойко Борисов или на някой друг конкретен депутат. Обсъждали сме го с оглед на ситуацията като цяло, в която главният прокурор заявява, че ще атакува парламента, наричайки ни боклуци, защото парламентът иска да му ограничи правомощията", каза Христо Иванов.

Той призова никой да не се поддава на шантажа, който се опитва да се произведе. “Целта е България да бъде хвърлена в избори. Призивът ми е да не се поддаваме, имаме нужда от правителство”, подчерта Христо Иванов.

"Всички сме на това мнение. Ще продължим да работим за това да има правителство" заяви Иванов.

"Аз не съм врачка", отговори Иванов на въпрос: "Ще има ли такова".

"Имаме ситуация, с която прокуратурата открито заявява през устата на главния прокурор, че ще атакува НС, защото парламентът се опитва да ограничава безконтролността на главния прокурор. Ние сме обсъждали практиката на ЕП за сваляне на имунитети на депутати, така че наистина да има възможност да се изяснява причината. Не виждам проблем, че сме обсъждали европейска практика", заяви Иванов и поясни, че коментира позицията на ДБ, без оглед на Борисов или на някой друг. Всичко е обсъждано с оглед на НС, поясни пак той и напомни какво означава имунитет на народен представител.

Относно дали е имало консултации с посолство за това, той заяви, че не е водил подобни разговори.

По думите му целта е да се хвърли България в нови избори.

Христо Иванов категорично заяви, че никой не е излъган нито един от техните избиратели и поясни, че Радостин Василев може да говори всичко.

Източници: novini.bg, бТВ, epicenter.bg, dnevnik.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Оптимист

    26 Май 2023 16:45ч.

    Какъв шанташ има те на запис!! ПРОДАЖНИК!! Чужд агент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Целта е България да бъде хвърлена в избори. Призивът ми е да не се поддаваме, имаме нужда от правителство”, подчерта Христо Иванов.

    26 Май 2023 18:07ч.

    На мама момчето Бойкикиево да не би да внушава, че изборите не са демократичен инструмент?!? Ицко метаморфозите в тиранин от сталински тип?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    26 Май 2023 18:28ч.

    Чукча писател?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    26 Май 2023 16:45ч.

    а тая почтена физиономия като я видя... тя казва всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    26 Май 2023 16:47ч.

    ристето има огромна нужда от власт, за да попълни изпразнената си касичка, че преди избори да си сложат физиономиите по улици и магистрали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    26 Май 2023 16:51ч.

    Тези чуждестранни агенти вече ще драпат с всички сили за правителство защото при нови избори ще са вън от парламента.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    26 Май 2023 16:57ч.

    "Никола Филчев за Христо Иванов"-https://www.youtube.com/watch?v=XOjl2wxl7pg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чарли

    26 Май 2023 17:07ч.

    Ристьо, Верваме ти. Ти никогиш не си лъгал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    26 Май 2023 17:17ч.

    патологичен лъжец! вечната дъвка на псевдо-демократите - "евро-атлантическите" ценности коренно се различават от общочовешките ценности и по същество включват: 1. Алчност; 2. Лъжа; 3. Отказ от християнската религия; 4. Отричане на семейството; 5. Пропагандиране на хомосексуализма; 6. Тайна подкрепа на фашизма. а дивата русофобска истерия на т. нар. "евро-атлантици" произтича от сблъсъка между две ценностни системи : "традиционната" / цивилизованата /, която се опитва да съхрани от разрушение света / Русия /, и "прогресивната" / античовешката /, която е разрушителна и се олицетворява от англо-американците и техните слуги…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    26 Май 2023 17:24ч.

    това европейско джендърно пе..ерастче, само обсъждало европейската практика? коя бе отпа.к до.ен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Златна малинка

    26 Май 2023 17:39ч.

    Нека да не се поддаваме на шантажа, който Христо Иванов, съпредседател на ДБ се опитва да произведе в кулоарите на парламента с репликата, че България има нужда от правителство. България има нужда от съд, присъди, конфискация на имуществото и затвор за "политиците" и НПО-та от 1989г. до този пореден позорен момент. Всички сме на това мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    26 Май 2023 18:10ч.

    Страх се наблюдава в очите на Хр. Иванов. Пак се опитва да омаловажи ролята си в този заговор, в името, и разбира се "благородната цел" да има правителство на всяка цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Илчев

    26 Май 2023 18:26ч.

    Проф. Илчев: "Господи, какви нищожества стоят начело на България"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    26 Май 2023 18:43ч.

    Каква е „куролацията“ на Киро с Урсула фон дер Лайен за България в Шенген – влизане във войната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Май 2023 19:08ч.

    На 5 места си го пльоснал тва. Учудваш ли се, че няма отговор? Няма, защото е много тъпо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Май 2023 20:48ч.

    Бих коментирал здравословното състояние на Христо Иванов а то е на сериозно болен човек, за разлика от Кики и Асенча, той няма комфорта на олигофренията и чистосърдечната глупост и повредена памет.... Това силно го разболява до степен физиономията му да изглежда сякаш е видял призрак... Ицо кой е този призрак дето броди по света и ви събира мазните душички? Бесове това се те... и усещат огъня и за това са хукнали по стръмнината да се издавят в някоя локва- Because they feel like they're on fire, hell fire!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lkkkj

    26 Май 2023 20:51ч.

    Излезе на яве, че сащ ръководи най-демонстративно България! А лицата про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са в сговор за държавна измяна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ;;lllll

    26 Май 2023 20:51ч.

    Скандалните про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са в сговор за държавна измяна и се самоизобличиха, че са агенти и шпиони на агресора сащ! Искам да видя про100 к!р0 по време на турското робство как ще моли агресора сащ за помощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнусен индивид

    26 Май 2023 23:24ч.

    Какво правителство сънувате, вие сте измамници. А е известно че измамниците се привличат от подобни. Нормално ли е да имаме правителство от двойни измамници? А ДПС мечтаят за Велико НС. Не и не. Ако има българи в това НС ще направят промени и ще забранят вота на турските граждани, намесващи се в българските избори. Време е да направите поне едно добро за този беден и смазан народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    26 Май 2023 23:28ч.

    Ти ли дългонос лъжецо. Ти ли мошенико.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Татко Карло

    27 Май 2023 0:00ч.

    Пак му порасна носа на Пинокио

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросче

    27 Май 2023 0:45ч.

    "България има нужда от правителство. Всички сме на това мнение" Кои всички? Аз не искам правителство от чужди агенти, лъжци и мръсници като вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още нещо

    27 Май 2023 0:48ч.

    Пък и какво лошо има в изборите? Може би сега повече кухи тикви ще узреят, че не трябва да се дава власт на изпечени мошеници, предатели и хора с умствени отклонения като Киро, Ристьо и Бочко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова съществуват имунитетите, да бранят народните представители,

    27 Май 2023 10:24ч.

    НО НЕ И НАРОДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, като това гнусно лице на снимката. Затвор и принудителен труд за родоотстъпиците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти, ристьо, си американски шпионин

    28 Май 2023 5:13ч.

    Скандалният ристю: "само обсъждахме европейската практика"????????????????? Само си обсъждал европейска практика как ще си чадър за имунитета на борис0ф?! Обсъждал си как да пазиш "мафията"?! Ти, борец, който като фикс идея, като сутрин се събудиш, преди да си отвориш очите, първо си отваряш устата, казвайки "съдебна реформа"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи