Христо Иванов: Нарастват шансовете за правителство (видео)

Христо Иванов: Нарастват шансовете за правителство (видео)

Нинова: Има нужда от повече време за преговори

"Гледаме на възможността да се излъчи правителство с 3-ти мандат като на нещо, което трябва да бъде подкрепено. Виждаме, че нарастват шансовете в това отношение". Това каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов след разговорите с БСП за кабинет с третия мандат. Като допълни, че ще има нужда от повече време, той допълни: "Търпение, професионализъм и може да имаме правителство с трети мандат". . 

Той обаче обяви, че органите на ДБ ще решат каква точна подкрепа ще дадат, след като се очертае цялата конфигурация. „Ние сме работили по първия мандат с премиер Асен Василев, така че това не е тема за нас”, допълни Иванов.

Той каза, че ДБ гледат на този опит като втори опит за първи мандат и по-скоро ще се включат по-активно в процеса, когато вече има излъчена кандидатура за премиер от ПП.

Разговорите между БСП и ДБ се проведоха по политики и програма, а по думите на Корнелия Нинова, ако се постигне съгласие, ще продължат, засягайки структурата и състава на кабинета.

"Имаме нужда от повече време за преговори. Мисля, че ще имаме мнозинство. Но предстоят втората част от разговорите за структура и състав. Намираме се в доста сложна ситуация на преговори. Задачата ни е трудна. Не изисквайте от нас да поставяме краен срок", коментира на излизане от срещата с ДБ Корнелия Нинова.

По-рано тя каза, че ИТН са направили предложения по програмата, съставена от ПП, БСП и ДБ за кабинета с първия мандат.  "Удовлетворително е, че като основа за разговори ИТН приемат програмата, одобряват написаното от нас, като я допълват с, по наша преценка, добри предложения", обяви лидерът на БСП преди преговорите с ДБ. Става дума за икономика, социална политика и някои редакционни промени, уточни тя. "Мисля, че няма да срещнат и вашата съпротива", добави Нинова към ДБ, като увери, че ще ги запознае в хода на разговорите. 

Тя каза и че не са отстъпили от идеята да предложат премиер от най-голямата политическа партия: "Мнението на колегите от ПП е, че ще се произнесат по този въпрос, едва след като сме сигурни, че ние сме установили съгласие по програмата. В общи линии можем да кажем, че такова съгласие има. Така че вероятно следващата седмица ще пристъпим към втория етап от разговорите".

Атанас Атанасов, другият съпредседател на ДБ, коментира: "Предизвикателствата и кризите, пред които е изправена страната, са много по-силни от различията помежду ни. Рискът България да остане без парламент в зимните месеци е наистина голям. Това ще даде възможност за политическа дестабилизация, която обслужва плана на Борисов за реставрация. Ние няма да допуснем това". 

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • Всеки го може

    21 Юли 2022 15:43ч.

    И ти съставяше правителство. Проблема ви е НС. Трябва да го одобри. Що се отнася до “повече време”, ще се види дали Радев ще наруши Конституцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    21 Юли 2022 16:15ч.

    познавам хомосексуалисти, даже се шегуват със себе си и са пичове, познавам и лесбийки - не са толкова "диалогични", ама като цяло ги слуша главата, на 2-те групи съм казвал и съм го мислил, че не ми дреме с кой си лягат - да са точни с мен - такива са, ама тоя е завършен..., в най-лошият смисъл на козяк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    21 Юли 2022 16:16ч.

    Американският конгресмен Дан Креншоу след като гласува за отпускането на 40 млрд. долара за оръжия, които да бъдат изпратени в Украйна, без особени угризения на съвестта заяви: „Да инвестираш в разрушаването на армията на нашия противник, без да загубиш и един американски войник, ми се струва добра идея“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    21 Юли 2022 16:32ч.

    Дочакахме да се вземат леви и десни , на младоженците честито , честито и на електората им , ще кумуват задлоквените им приятели . Горчиво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеологически

    21 Юли 2022 16:35ч.

    сте за келепира, нале...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова: Има нужда от повече време за преговори

    21 Юли 2022 16:43ч.

    Нинова и Бойкикиев идеологически единни и не само?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова след срещата с ДБ: Нямаме сериозни различия

    21 Юли 2022 16:48ч.

    Най сетне да си признаят официално, че са от един и същи отбор, този на келепира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бивши комунисти или отрочетата им

    21 Юли 2022 19:04ч.

    Всички са такива. Няма разлика. Всички са или бивши партийци или деца на бивши партийци. Познавах истински комунисти. Изключителни хора. Но партийците, боклуци откъдето и да ги погледнеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте, колега

    21 Юли 2022 19:17ч.

    Идейно убедените комунисти са читави хора.. Виж партийците, без значение към коя партия се числят са станали такива единствено заради келепира.. Партиен член ли е, не ми го хвали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Юли 2022 19:13ч.

    Тези двамата, като много умни, ходели тайно на курсове по казачок, че то не се знае....кого ще срещаме на Орлов мост. Това са най-големите предатели на СДС от 1990 година, когато "синьото море "беше заляло Цариградско шосе, днес са се свили до 2 файтона джендъри и пещерни русофоби. Слуги на Кокорчовците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Двама

    21 Юли 2022 19:24ч.

    Аз на тази "сватба" виждам само булки. Младоженеца кой е? Или е евро-ценностна сватба с едностранно представени единици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, няъ гъльчити Ристю ей

    21 Юли 2022 19:55ч.

    Чилякъ й генну зъбреминен. Ся са мъчи дъ съ трансджъндиръ кът димукрат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи