Христо Иванов: Хора, ние трябва да управляваме тази страна

Христо Иванов: Хора, ние трябва да управляваме тази страна

"Парламентарната група на ИТН трябва да си отговори на един прост въпрос. Какво точно ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали?", заяви пред БНР Христо Иванов. Снимка: БТА, архив

"Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да разберат кога става дума за мое мнение, кога става дума за квалификация на взаимни позиционирания между политическите сили. Да кажеш, че заради това страната трябва да бъде хвърлена в избори, е висша степен или на тежка неадекватност, или на зависимост от плана на ГЕРБ и ДПС да искат да докажат, че без тях страната не може да се управлява. Само на този фон тези две партии могат да изглеждат приемливи и да се върнат във властта, за да я консумират по корупционен начин", каза в предаването "Неделя 150" на БНР Христо Иванов, председател на ПГ на "Демократична България". 

И допълни: "Хора, ние трябва да управляваме тази страна. Тя е изправена пред една от най-тежките кризи. На този фон някой се бил обидил. Кого обслужва това? ГЕРБ и ДПС... Парламентарната група на ИТН трябва да си отговори на един прост въпрос. Какво точно ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали? Колкото и да си мислиш, че българските избиратели са глупави, че за четвърти път няма да забележат какво се случва, това е абсурд. Същите гении на стратегията са взели решение, че като се обидят и предизвикат избори, хората ще кажат "добре" за това да похарчим поредните милиони за избори". 

Христо Иванов подчерта, че няма разминаване между казаното на срещата, от която изтече запис, и публичното поведение на партията. "Не можем да хвърлим страната в хаос с едни предсрочни избори. В този период трябва да осигурим енергийния баланс на страната. Вместо това - ще отидем на избори. Вместо да се погрижим за нашата сигурност, за следващия бюджет, ние ще отидем на избори. Има задачи, които трябва да се решават сега. Вместо това ще отидем в кампания, в която ще се четкаме за поредните глупости и ще пропуснем този важен период". 

Той посочи, че третият мандат се възприема като кризисен, защото идва на фона на другите два провалени мандата и целта на партията, която носи третия мандат, има посредническа роля за сглобяване в политическа криза на някакъв вариант и това изисква повече време. 

"От гледна точка на рационалността и на прагматичността, на това, което е в интерес на страната, не виждам какво пречи да се състави правителство. Хората не искат да ги занимаваме със себе си. Това не е телевизионен риалити формат. Ние трябва да произведем решение. Като се нацупим, какъв проблем на държавата решаваме", добави Христо Иванов. 

Интервюто с Христо Иванов можете да чуете в звуковия файл

 

Коментари

  • Ретранслатора

    24 Юли 2022 12:26ч.

    Пази Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛЕЛЕ ,ЛЕЛЕ !

    24 Юли 2022 18:02ч.

    Микроскопична партия с комплексирани водачи-мрави, заявява "ние трябва да управляваме тази страна". Имат мандат от бога , дето седи на Козяк и си вярват, леле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абулафия

    24 Юли 2022 12:26ч.

    Вие може и да трябва, но не бива в никакъв случай. Още ви сърбаме седесарските попари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    24 Юли 2022 12:27ч.

    Ицето, когoто попитали продава ли нещо, той незабавно отговорил – Да, България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пази боже сляпо да прогледа

    24 Юли 2022 12:31ч.

    След социапатите от ПП само Дий България ни е липсва за доубиване на остатъците от държавност в райхскомисариата на Козяк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юли 2022 12:35ч.

    естествено, че ти, нали сме американска колония, Копейкин ли да управлява ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сте опасни за тази страна

    24 Юли 2022 12:36ч.

    защото на десните не им пука за националните интереси, само за западния дневен ред и как те персонално да изкярят от него. Дори Слави е по-стока от вас, неговите предложение за премиер изглеждат читави на фона на еничарите Кирчо и Кокорчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    24 Юли 2022 12:39ч.

    вече съм абсолютно убеден, че "десантът" на Доган бей беше мероприятие организирано от посолствата на САЩ и Великобритания, за да възкресят иначе този политически труп от забвението. Ристю не работи за интересите на България, а против тях в ползва на господаря си отвъд голямата локва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достатъчно упрвляваха!

    24 Юли 2022 12:42ч.

    Точно защото тези управляваха сега държавата е изправена пред една от най-тежките кризи! Самият Христо Иванов казва в изтеклия запис, че ДБ трябва да се подготвя за избори и само привидно да участва в преговорите за ново правителство. Наистина ни прави на пълни идиоти като продължава да лъже при положение, че ние вече знаем истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    24 Юли 2022 12:43ч.

    Пази Боже! Тези, които ни натресоха кризата, щели да ни управляват в кризата. Или е важно да имаме парламент, който да продължава да приема безумни решения, под диктат на козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе на този що му викат "мравояда"?

    24 Юли 2022 12:45ч.

    Някои знае ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    24 Юли 2022 12:48ч.

    Интереса на България е да е като Унгария. Но...нямаме Орбан. А тоя космат субект, ония дето прилича на жаба, канадеца и тем подобни не са ни нужни, те са ни чужди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кънчо

    24 Юли 2022 13:08ч.

    Неслучайно използва думата "трябва". На него му е заповядано да управлява. Ако не, ще си понесем последствията от неговите господари. Той винаги си казва истината, но няма кой да го слуша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    24 Юли 2022 13:42ч.

    Наглец , трябва да излъжеш някой да гласува за вас, но будалите са на привършване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трябва ли?

    24 Юли 2022 13:46ч.

    Ицето да мисли над тоя въпрос. Хората вече са решили; Затова са изритани;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • започвам да разбирам

    24 Юли 2022 14:02ч.

    Гледайки и слушайки този човек, напоследък започнах да се убеждавам, че той е един страхлив видиотен бърборко. Страхува се от сблъсък с Гешев и свсеки друг опонент,бяга от отговорност, а зад гърба на хората дава квалификации и се изказва важно и дълбокомислено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да допълня

    24 Юли 2022 14:04ч.

    Това е подло и нечистоплънто, присъщо на неумни и страхливи хора-интриганти! Не може да се има доверие на такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    24 Юли 2022 14:07ч.

    Ако за Христо Иванов и останалите демократи изборите са лошо нещо, да проведат кампания за възстановяване на монархията и крепостничеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    24 Юли 2022 14:14ч.

    ''Хора, ние трябва да управляваме тази страна.''-хората са граждани а ''тази страна'' му е родина.Претенциите да управлява държава са .........наглост.Та той точно какво е управлявал до днес?Колело,кон,каруца,кола,влак ,самолет,стр.бригада,ремонтна бригада,взвод,полк,село,град?Бихте ли му доверили детето си за 5мин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    24 Юли 2022 14:42ч.

    Прекалено сте тъпи и продажни за да може да го направите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трябва, ама не можем...

    24 Юли 2022 15:00ч.

    Почти две години управлявате. Е, и какво излезе? Мрън, мрън, махнете записа от Дарик, пък който чул, чул!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега

    24 Юли 2022 15:23ч.

    Е напълно ясно защо се суспендират партии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ СТЕ ВИЕ ХОРАТА!

    24 Юли 2022 16:41ч.

    Христо, не сте вие хората, които искаме да управляват тази страна. Вие се самоубихте като политици. Спрете с драмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я па тоя с каскета какво иска?!!!!

    24 Юли 2022 16:50ч.

    Този е такива като него трябва да бъдат принудени да работят за България тежък физически труд, а не да продават интересите й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    24 Юли 2022 17:03ч.

    Едва–едва избран,съзнаващ своята несъстоятелност, но упорстващ да управлява държавата!? Чудя се какво още трябва да се случи на един политик, който е толкова отнесен, че проваля едно толкова трудно, вече постигнато от друг, споразумение, че да се оттегли най–сетне? А, да! Трябва да се научи как да си изкарва парите със собствената си глава, ама като не може завалията?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тукола Z

    24 Юли 2022 17:35ч.

    Никога, вие трябва Завинаги да отидете на бунището!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    24 Юли 2022 17:46ч.

    И допълни: "Хора, ние трябва да управляваме тази страна". Този не може да е българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    24 Юли 2022 20:33ч.

    като си плащам данъците не получавам абонамент за спартакус, нито някъде пише, че трябва да ме управлява пид*л без един ден тудов стаж, аз съм си играл на некво шефче и никога не ми е минавало през главата, че управлявам щото трябва и съм пич, нищо подобно, щото бях най-подходящ според шефовете ми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    24 Юли 2022 20:35ч.

    това не си дава сметка, че шефовете не са на козяк, както е на практика, чисто теоретично рябва поне да мимикрира, че шефовете на тоя боклук сме ние... мария-антоанета не, ами луи номер фъкстийн, така ги правят на козяк фъкстийн, аман от палячовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus Това го правеше и БКП!

    25 Юли 2022 11:39ч.

    „Хора, ние трябва да управляваме тази страна“ - все същия комунизъм от едно време, той смята, че представлява хората, но другите партии нямат право. Другарю Бойкикиев, „хората“ сме с различна партийна ориентация, с различни ценности и с различна визия за живота. Затова не ни пробутвай прогресистката „демокрация“, която постулира, че народът е едно неделимо цяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи