Христо Иванов: Френското предложение за РСМ е изключително добро за България

Христо Иванов: Френското предложение за РСМ е изключително добро за България

Френското предложение за РСМ е изключително добро за България. Това заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия лидерът на „Демократична България” Христо Иванов. Според предложението Скопие трябва да поеме ангажимент пред ЕС да си промени конституцията и да впише българите като един от държавотворните народи. Ако Македония не направи това - няма да има преговори за ЕС, няма да вдигнем ветото”, подчерта Иванов.

„Освен правителствената криза и тази в досега управляващото мнозинство – България е изправена пред едно много важно решение, свързано с РСМ. Това е важно не само за Северна Македония, но и аз нас, но ние сме напът да го провалим. Това ще бъде изключително жалко за нас. Това налива допълнително масло в огъня”, подчерта той. 

По думите му, Слави Трифонов се опитва да експлоатира темата за Северна Македония, за да си осигури алиби за някакви свои вътрешнополитически действия. „Това е един начин, който меко казано е безотговорен. Най-накрая ние получихме резултат от френските усилия за посредничество. Прочетох много внимателно предложението. Говорих и с много авторитетни дипломати от различни политически сили. Общото мнение е, че това е едно много добро за България предложение. Искам да ме чуят всички – това е изключително добро за България предложение, което ние сме готови да изхвърлим в коша поради това, че сме във вътрешнополитически скандал в момента”, категоричен е Христо Иванов. 

„Когато България сега не успее да разгледа това предложение, защото няма политически контекст – някой да иска да се занимава с тази тема – а това предложение е много добро за нас и не знаме кога ще има второ такова- когато това се случи – ето това ще бъде национално предателство. Според предложението Скопие трябва да поеме ангажимент пред ЕС да си промени конституцията и да впише българите като един от държавотворните народи. Ако Македония не направи това - няма да има преговори за ЕС, няма да вдигнем ветото”, подчерта Иванов.

По думите на Иванов ДБ ще подкрепят френското предложение за Северна Македония, ако то влезе за обсъждане в пленарна зала в парламента. „Франция се ангажира да ни помогне и когато казвам, че предложението е добро за България, го казвам, защото самият външен министър в оставка Теодора Генчовска също го потвърди на изслушването в Народното събрание", каза още Христо Иванов. 

Лидерът на ДБ коментира и вота на недоверие, чието гласуване в НС предстои в сряда. „Това правителство е единствената възможна конфигурация в този парламент – извън ГЕРБ и ДПС. Мисля, че с опозицията трябва да се търси диалог и подкрепа по принципни и важни теми. Но те загубиха време, за да се изчистят и да направят равносметка на това, защо има толкова силна обществена нетърпимост към тяхното присъствие във властта”.

Според него дори и да оцелее кабинетът на косъм благодарение, че има един или двама депутати отгоре повече, отколкото опонентите си, това пак няма да бъде мнозинство, което може да осигури стабилно управление на България. „При всички положения трябва да седнем и да  потърсим нова формула за подкрепа на правителството. Ако не отворим нова политическа страница, колкото и да е трудно това, колкото и да е свързано с грешки или къси съединения, се обричаме на много тежки времена”.

Повече гледайте във видеото. 

 

Източник: Нова телевизия

Коментари

  • Ристо е предвидим и скучен

    19 Юни 2022 10:17ч.

    Затова и си отива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    19 Юни 2022 10:24ч.

    Мравояда и Гнома се надяват пак да седнат на трапезата с мръвките, но изведнъж ще разберат, че клечат на клекалото в общинската баня. А сега бегом за нови мръвки от опашката на хотдог щанда в Мола !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само казвам, че

    19 Юни 2022 10:25ч.

    Не е лошо в сряда, чичо Сам да изпрати един самолет с повече колесници в София, че работата отива на GO HOME !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудя се дали и в България пентагонът ще изостави толкова оръжие колкото в Афганистан

    19 Юни 2022 12:29ч.

    Току-виж че сме се превъоръжи ли безплатно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като е толкова добро френското предложение

    19 Юни 2022 10:17ч.

    Дайте го цялото ! Писмено и в оригинал ! Да го прочетем и народът български да прецени !!! Какво само ни се плезите от ТВ и ни цитирате отделни точки, или си правите волни интерпретации...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Иванов: Френското предложение за РСМ е изключително добро за България

    19 Юни 2022 10:23ч.

    Бегай на пистата до Ботевград да ги разказваш тези лакърдии на колежките, слизайки от нечий джип или камион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курсиканец

    19 Юни 2022 10:26ч.

    Булгаристан да внасе предложение във френския парламент с искане за отделяне на Корсика от Франция и за независимост на Корсика. Да живее свободна Корсика! Долу тирана Макрон !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глисто Иванов

    19 Юни 2022 10:27ч.

    Френското предложение не е просто сметанов сладолед - то има свежи нотки на горски плодове, поръска с трюфели и шоколадов фондан и е най-вкусното, което съм опитвал. Френското предложение се топи в устата като снежна топка върху кировата глава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    19 Юни 2022 10:39ч.

    Щом този го харесва, със сигурност не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошо

    19 Юни 2022 10:45ч.

    Почна се. Раздадоха пачките.Сега ще видим истинските предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен Плевнелиев, синоптик на свободна практика

    19 Юни 2022 10:47ч.

    По-сладко нещо от Френското предложение не съм турял в устата си никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    19 Юни 2022 10:52ч.

    Чакайте, чакайте. Цонева говори, че преговорите започват, когато РСМ ПРОМЕНЯТ конституцита си. Този сега казва, че преговорите започват, когато РСМ ПОЕМАТ ангажимент за промяна на конституцията. Очень большая маленькая разница. Според Иванов "гаранция Франция" за промяна на конституцията им... Бързат нещо, бързат... Като Мирочно да видим накъде се кланя фесът...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нова манипулация на Нова ТВ

    19 Юни 2022 11:14ч.

    Не правителството внася в парламента "документа на Франция", а френското посолство в София, евентуално през правителството. Следва да се изясни дали правителството е куриер на френското посолство или наистина френското посолство директно е внесло в НС "документа на Франция". Българското посолство в Париж какво внесе във френския парламент?..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:04ч.

    Френското посолство би могло да напише писмо (на вниманието на ...) до НС, а последното в израз на любезност да потвърди, че го е получило. Може дори да в отговор да вземе писмено отношение по темата. Фактът за наличието на писмо не може да промени дневния ред на НС или да бъде основание за вземане на нарочно решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    19 Юни 2022 11:31ч.

    Продължавам да твърдя,че политическата ни класа трябва да бъде яко раздрусана и съдена, заедно с всичките си роднини. За да имат спомен идните поколения,че да си предател не се прощава лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се внедри челният опит с проскрипциите на Луций Корнелий Сула

    19 Юни 2022 12:33ч.

    Могат да ги публикуват направо на сайта на народното събрание

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ли ще е да кажа на Бойкикий

    19 Юни 2022 15:20ч.

    довлечен пред мене в окървавена тога, но запазил римското си достоинство и вирнал философска брада: DEBES MORI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурно ще рече: седалището ми бе

    19 Юни 2022 15:23ч.

    в лектиката на Бобоций, но не и духът ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диван Лостов

    19 Юни 2022 11:35ч.

    Това, което е добро за Борсука, не е добро за българския Народ. Да го изгоним от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    19 Юни 2022 11:38ч.

    Г-н. Иванов не се дръжте, като предател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Иванов

    19 Юни 2022 13:01ч.

    А как иначе да се държа ? Нямам много роли в амплоа-то - шут , борсук , кьор фишек бунтовник , предател !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Юни 2022 11:57ч.

    Ужаст тресе сороснята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:10ч.

    Категорично нямам никакъв спомен за какво да е, което е свързано с Франция, да е донесло нещо позитивно за България. Въобще в тази страна има един подчертано застъпен, маниакален уклон (гранде насион), който отстъпва вероятно само на англосаксонския. Запомнете го, те мразят и презират България. Няма никакви основания да им се вярва. Най-доброто, което може да чакаш от фр. е безразличие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там помнят Одрин 1205 г. и Балдуин

    19 Юни 2022 12:38ч.

    Франсетата са много злопаметни, още повече, че във военно отношение не могат да се похваля с нищо особено след Аустерлиц. Последния път Вермахта ги би, та ги отмести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    19 Юни 2022 13:09ч.

    Надценявате както масите, така и класите. Французите затъпяват прогресивно както всички европейци, българите вкл. Те не помнят какво са ги преметнали преди година техните политици, та ще знаят Одрин 1205 ! На 20 французи ако един знае за България , то е Силви Вартан , "ах, онзи Костадинов..." и ако някой е ходил на екскурзия по Черно Море или на Рилския манастир, тогава са във възторг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    19 Юни 2022 12:13ч.

    Мисирката пита ли го какво е правил на задната седалка в джипа на Бобоков? Ей това е големият проблем с памета.затова вече нищо няма смисъл,защото не се помни! Иначе е ясен, от както се събра с Цона и Мирчев,изключително пропадна забрави и род и право и всичко само да захапе някое кокалче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:15ч.

    Възразявайте, ваше си е правото. Ефектът, който ще се постигне върху мен е "нула". Не съм чел предложението, слушах кака Цона и Иванов. Относително "гарантирано" може да приемем само вписването на бг. в Конст. РСМ. Всичко останало, което те накичват с претенциозната дума "гарантира", е пожелателно и безсъдърж. говорене, което ще бъде забравено и ще и ще се изпари без забавяне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:19ч.

    Очевидно е, че има по-висш приоритет от интересите на Бг и те веднага ще ни забравят. Опитът да напомним за себе си, ще доведе само да презрително мръщене и ехидни усмивки. Хора, не бъдете наивни. Темата е за студия - намесена е геополитика, вкл. прикрити планове за федерализир. на отбрани части от територ. Европа. След подписа ни, моментално ще ни забравят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изключително добро за Христо Иванов

    19 Юни 2022 12:21ч.

    Няма как да не осребри предателството. Предложението на Франция е РСМ да впише в конституцията си българите като признато малцинство. Разбирай, с тях ще се отнасят като с малцинствени. България иска българите да бъдат признати като държавотворен народ, какъвто в действителност е. Този предател е готов на всичко за още няколко милиона по сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:24ч.

    Истината е, че вписване на бг. в Конст. РСМ се яви последно като наше искане, колкото да помогнем на "партньорите" да разберат донякъде проблема, да го преведем на техен език. Истината е, че те всички са "бивши българи", "пожелали масово" в един истор. момент да станат нещо друго. Просто трябва да го признаят (това е обща история). Иначе няма стандарт за "превръщане" в друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    19 Юни 2022 12:25ч.

    От дълго наблюдение на международната политика съм се убедил, че механизма "действия срещу обещания" не работи. От нас се искат конкретни действия сега, а отсреща получаваме обещания за нещо, което ще се случи в бъдещето. Ние изпълняваме нашия ангажимент, а в бъдещето нищо не изпълняват. Това е механизъм за измама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    19 Юни 2022 12:26ч.

    Щом тоя казва така,значи е точно на обратното."Продай България" никога не имала нито едно добро предложение за нас българите.Тия са глашатаи на сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:29ч.

    Кой ще гарантира, че за превръщане са необходими и дост. 50 г., а не ... 100 г. Ние направихме нашата майчинска стъпка - признахме ги 91-ва, сега те да направят дъщерната. Да се върнем на Фр. Някой ще каже: Митеран и закуската. Въпрос на поглед и оценка. Аз ще кажа: Помнете Ньой и как после фр. офицери късаха къврави парчета земя от плътта на Майка България. Късаха с назидание и омраза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ох, не, само това не

    19 Юни 2022 12:33ч.

    Ако може без тази "майчинска стъпка", че ми призлява. Ние и Косово признахме, и това ли беше някаква "майчинска" проява? България прибърза да се направи по-католик от папата и сега се вижда, че отгледахме змия в пазвата си. Имаме си заклет и настръхнал от омраза към нас враг на границата и тепърва ще берем ядове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:44ч.

    Нека прием, че не е подбрана добре думата! Само приемаме! Дайте друга дума и покажете отношение. Само, моля, не забравяйте, че югоармията си беше още в Мак. тогава. Вашето отношение си е Ваша работа, но не намесвайте Косово, защото м/у едното и другото няма никаква връзка и само искате да самочествате собств. си формат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съж

    19 Юни 2022 12:32ч.

    И още нещо искам да ви напомня. Пакет за мобилност, което беше лична грижа на Макрон. Ние имахме един конкурентноспособен отрасъл. Позеленяха от завист и ярост, че някакви там балкански субекти им "крадат бизнес". Маскараха си егоизма с подло човеколюбие. Запомнете, систематично и нарочно убиват България. Нищо не ги интересува геостратезите - само земята ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова трябва час по-скоро да излезем от всякакви организации на сатанистите

    19 Юни 2022 12:44ч.

    Особено от тия със седалище в Брюксел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    19 Юни 2022 12:33ч.

    Още като прочетох заглавието и ми стана ясно, че т.нар. предложение е антибългарското. Така се и оказа! Видите ли този прислужник да одобрява нещо, знайте че изпълнява чужди интереси и е против нашите интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Юни 2022 12:38ч.

    Завидяха на кьоравия заради едното му око. Вие знаете ли какво представлява реално Бг в момента. Обезлюдена и празна територия, със забележ. струпване на хора на 4-5 места. Всиечко друго е мъртво и празно. За да ни довършат сигурно, пращат специално подготвени за целите хора. Не видяхте ли какво представлява киро?! или онзи другия със стъкления поглед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за разлика от кирливия,

    19 Юни 2022 13:30ч.

    оня с изцъкления поглед още не е излязъл от програмата на СеРеУ за промиване на мозъци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - Благодарение на Запада, България граничи със себе си.

    19 Юни 2022 12:51ч.

    И не само. За да има държавообразуващ народ, субект, трябва население над 10 милиона. Благодарение на "съжителството" с турският свят и последвалото окастряне от запада, сега българите вместо да са 25 мил., останаха под 5 мил. Единственото което все още ИМ трябва от България е да вземат Територията и да настанят едни други тавагищи. Ерго?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    19 Юни 2022 13:22ч.

    Регламентирано ли е в някакъв международен или друг правен документ това изискване? И въобще това понятие „държавотворен народ“ от правото ли е и как е на френски, английски или на какъвто език е „френското предложение? Има ли държави с два, три и повече държавотворни народа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    19 Юни 2022 13:46ч.

    Моля да ме информирате кое е по-приемливо за публикуване: плужек, или безгръбначно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски Стефан

    19 Юни 2022 13:54ч.

    Сорос ни облъчва с помощта на храненика си Бойкиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Български дипломат за Франция - Електричество: липса на вода, покачване на цените… На прага ли е Франция на блекаут?

    19 Юни 2022 14:00ч.

    https://24may.bg/2022/06/17/%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b2%d0%b0%d0%bd/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На протест срещу предателите във вторник от 17оо часа!

    19 Юни 2022 14:05ч.

    http://skandalno.net/%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80-190469/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Живка 13.22

    19 Юни 2022 14:32ч.

    Извадка от преамбюла на Конст. РСМ "дека Македонија е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија". Не е употребена дума държавотворен. Тя е модерн. украшение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи