Христо Иванов: Акцията срещу "Нексо" цели да попречи на ДБ да вземе мандата

Христо Иванов: Акцията срещу "Нексо" цели да попречи на ДБ да вземе мандата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов заподозря, че акцията срещу криптобанката "Нексо" има за цел да попречи на формацията да получи мандата и да състави правителство.

"Целта на акцията с "Нексо" беше силно да намалее вероятността третият мандат да дойде в "Демократична България". Защо точно в този момент започна тази шумна пиар кампания - в четвъртък, тъкмо преди да бъде обявено на кого ще бъде даден третия мандат? Знаят, че ние ще употребим третия мандат, за да решим проблема с прокуратурата. Изкушението да бъде спасен редник Гешев е много голямо - като стане неудобно за президента и за останалите политически сили да подкрепят нашия дневен ред за реформа на прокуратурата", заяви по Дарик радио лидерът на ДБ.

Съпредседателят на ДБ за пореден път заяви, че ако формацията му получи третия мандат, няма да го реализира, без да има консенсус за конституционна промяна на прокуратурата. "Затова някои са заинтересовани да не се стига до наш мандат", подчерта той.

Разследването на "Нексо" обаче е не само на българската прокуратура, но и на органите на реда в САЩ и Германия, заради международната география на извършените финансови престъпления.

По повод дарените суми от по 20 000 за кампанията на ДБ от няколко служители на разследваната "Нексо", лидерът на "Да, България" каза, че партията му не бяга от отговорите, които дължи, но че даренията за нея са от служители на "Нексо" като физически лица и те са декларирани. Той обаче е категоричен, че партиите, не само у нас, а и навсякъде по света нямат капацитет да разследват и правят връзки между дарителите, за да разберат дали някой друг не стои зад дадено дарение. И призова да се върне пълноценното публично финансиране на партиите, за да могат спокойно да извършват дейността си и да не зависят от други източници.

"Решението на правоохранителните органи, кога обявяват нещо при чувствителен политически момент не са невинни и не са случайни, особено в България", каза Иванов.

Той обаче предупреди, че освен, че политиците сега отново ще се намажат с кал и пера, трябва да се внимава много за ИТ бизнеса. Защото, по думите му, хората на "Нексо" у нас са работили в някакъв развоен център и са се грижили за софтуерното осигуряване на бизнес, който се развива в Америка и те нямат никаква отговорност за това, което се случва там. Но хиляди други като тях от ИТ сектора са стратегически ресурс за нашето благосъстояние, защото плащат данъци и осигуровки тук, те са реално инвеститори и ако се изнесат от страната, ще понесем огромни щети, коментира Христо Иванов.

"Разбира се, който е нарушил закона, ако е в България - в България, ако е в Америка - в Америка, да си понесе отговорността, но всички останали си правят плановете за живот и не бива да ги гоним от родината", каза Иванов.

Другото условие, според Иванов, за реализацията на кабинет на ДБ с третия мандат е той да се ползва от подкрепата на ПП. Защото това ще е все някаква количествена гаранция за прокарване на определени политики, доколкото двете формации сумарно ще имат най-голяма тежест в този фрагментиран парламент.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    14 Яну 2023 18:08ч.

    Виж го ти нахалник, за мандати мисли...мравояде мисли как да връщаш парите дето си взел от фараона Тренчев и Нестинар Ананиев, дето ще ви направи всички нестинари, да ходите по жерава боси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей мравояд

    14 Яну 2023 20:08ч.

    Що крадеш от американците, не те ли е срам! Правителство искал да прави, тоя ще ни ошушка по бързо и от измамниците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сссссссссссссс

    14 Яну 2023 18:15ч.

    Цялата партия на ДБ скочи на Полша: Вие не зачитате евроатлантическите ценности! Вие сте се заклели да сте европейци с евро, а не със злоти! Приемете еврото, за да не закараме войната в домовете ви - заканиха се най-ционистката сащническа партия на сащниците в България! Прокарващите сащническите лъгъбътъ извращения в България се ползват с протекцията на сащническото посолство, за което получават тлъски хонорари от сащническите нпо-та на цру на сащ! Дори вчера излезе информация, че Нексо е щедът спонсор на ДП за прокарване на сащническите интереси в България! Не на последно място - от ДБ шушукат, че трябва да бъде забранено християнството, защото е руско и трябва да заменят християнството с лъгъбътъ извращенията на сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сащисаните не си подбират марионетките много-много,

    14 Яну 2023 18:22ч.

    ама явно и на тях им е дошло до гуша да издържат политически некадърници. Едва ли ще постигнат друго обаче освен да ги заменят с други некадърници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пфу

    14 Яну 2023 23:51ч.

    по-скоро, тия дето избират такива като Ристьо или ПростоКиро от краварска страна очеизвадно също не стават за нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    14 Яну 2023 18:23ч.

    Ма тоя кретен верно ли си мисли,че ще направи правителство???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    15 Яну 2023 9:11ч.

    той няма да е виновен. зависи решетката на кого ще подари мандата.сега гледаме акъла и зависимостите на радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тоя не го слуша главата

    14 Яну 2023 19:02ч.

    Гладен грантояд мандат сънува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГлавЪта с каскета

    14 Яну 2023 19:18ч.

    дето си го нахлупил, ти пречи най-много родоотстъпкито майчин! Това е ясно и за покровителите ти. Изключителен наглец. Вън от нашата България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    14 Яну 2023 19:19ч.

    Ристо Гранта се готви с 20 некъпаняци в Събранието да взима властта..Да се смее ли човек, да плаче ли? В същото време се опитва да ни убеди, че 5 патки на ниски длъжността в пирамидата решили " спонтанно " да дарят по 20 000 лв и това въобще не е схема между ДБ и шефовете на пирамидата..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политсексолог

    14 Яну 2023 19:20ч.

    А къде е жужевидната женералка от Разгаард????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tarlufu

    14 Яну 2023 19:51ч.

    Ма, вярно Ристю изглежда некъпан от година. Такъв омачкан, като да е излязъл от под юргана. Оня конграчюлейшън поне си лъскаше чепиците, а тоз с вид на клошар. Пуснете го в пералнята бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мравоядчо

    14 Яну 2023 20:00ч.

    Виктор Папазов: През пролетта ще усетим първите ефекти на предстоящия икономически срив на ЕС Поглед Инфо https://www.youtube.com/watch?v=HjCHNkpf0BU Виктор Папазов: Във финансовия концлагер и вода няма да си купим, ако не спазваме правилата им Поглед Инфо https://www.youtube.com/watch?v=HjCHNkpf0BU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    14 Яну 2023 20:10ч.

    АХАХАХАХА - ристьо, лично бай даньо ли ти пречи или главният прокурор на Ню Йорк ?!? Завиждат ти ристьо, завиждат ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    14 Яну 2023 20:19ч.

    Радев го изрече: „С министри като Кирил Петков и Асен Василев държавата няма да е същата, а ще бъде по-добра“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ристю е американски агент

    14 Яну 2023 20:35ч.

    ристьооо, американски боклук и предател, ако не получиш мандат, заминаваш на фронта, родоизменник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Яну 2023 20:35ч.

    Да, и на квазимодо огледалото му пречи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хах

    14 Яну 2023 20:39ч.

    американски шпионино, ристьо, акцията "нексо" беше направена от твоите евроатлантически прители и партньори - гейсащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белла, чао

    14 Яну 2023 20:47ч.

    Този Квазимодо не разбра ли, че точно приятелите му от САЩ го прецакват? Те са си такива, нямат вечни приятели, само интереси. Нищо лично, но Ристю вече не им трябва. Явно са ни приготвили някой друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    14 Яну 2023 20:51ч.

    Тая маймуна е по-отвратителна и от банкянския. Идва и да го разчекна и пак да не ми олекне. Мръсен негодник, долен. Дано съдбата ти отреди изключителни страдания, на теб и цялото ти семейство. Негодяй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Яну 2023 20:56ч.

    Изпратете на тоя боклук малко носни кърпи, че като редовно вади сополи покрай тях и гениални съждения.Боклука му с боклук. До стената тип "чаушеску".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    14 Яну 2023 21:17ч.

    Разгледайте снимката... това са очичките на глиган когато го сгащят в дерето и той стои в драките и само гледа уплашено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не стреляйте по пианиста Ристю.

    14 Яну 2023 21:30ч.

    Той вече е отстрелян. Сега пробват черния фрак на следващия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • саа

    14 Яну 2023 22:11ч.

    този е за панделата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е,

    14 Яну 2023 22:31ч.

    на Ристю му пречи освен Иван Гешев и американската прокуратура. Като накиснаха Д.Пеевски по Магнитски беше добре, но сега ... .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Яну 2023 23:00ч.

    Не може да се отрече, че Б. Борисов го натакова с 200! Ето какво заяви: Осем “американски каскета” заедно с National Crime Agency на Великобритания мятат кал по "Промяната"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    14 Яну 2023 23:08ч.

    Когато пропада един политик изглежда така - нелепи финтове за тежки обвинения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пфу

    14 Яну 2023 23:46ч.

    и за какво ти е тоя мандат бе, Ристю,? Нито ти, нито Тиквоча скапан ще се занимавате с проблемите на българския народ.Като вземеш мандата, ще ни занимавате само са с нуждите на фашистката Укрия и кокиновия и прецедент и нищо друго! Изчезвай бе,мухльо! Едни медициски хеликоптери не може да купите, искал мандат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    15 Яну 2023 7:40ч.

    Ама на тоз кой му е казал, че ще му дадат мандата? Кой му е втълпил, че ще може да състави правителство? Май Буци го е омагьосал и е започнал да се вижда и МП дори... А Танас Гнома вице и министър на кво? Министерство на интригите ли ще прави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    15 Яну 2023 8:52ч.

    Абсурдно е, но на христов иванов му е добре дошла аферата с нексо. Няма по-голям страх за него от това да го посочат за премиер. Нещо да е направил в работата си или на политическото поприще? Не нула, а минус 10. Посредствен, неубедителен. Ей, съсипаха ДСБ и ДБ заедно с Атанасов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • саа

    15 Яну 2023 9:06ч.

    този трябва да бъде окован в букаи и в сирийската пустиня заедно с всички останали от дебилна българия плюс гласувалите за тях-----там да садят дръвчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така си е, ристьо

    15 Яну 2023 17:20ч.

    Те, наврамето и Кенеди убиха поради същата причина! :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи