Христо Хинков: Министър Тагарев е запознат напълно с видеозаписите и материалите от проверката за "Пирогов". Подкрепям колегите си там

Христо Хинков: Министър Тагарев е запознат напълно с видеозаписите и материалите от проверката за "Пирогов". Подкрепям колегите си там

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Предоставил съм цялата информация на министъра на отбраната от вътрешната проверка на "Пирогов" по случая с неговия съветник Мустафа Емин. Министърът е запознат напълно и с видеозаписите, а и с материалите от проверката. Оставих без реакция тези питания от страна на министъра на отбраната за Facebook, защото ми се струва, че те не са отправени към мен. Те трябва да бъдат отправени към хората, които ги публикуват в публичното пространство, ако въобще са легитимни тези искания.

За мен беше очаквана реакцията на г-н Емин да си подаде оставката. Това е добър знак, аз смятам, че има реакция и че човек така се сепва понякога в своите действия, които той си е оценил като неправилни. Това е израз на една почтеност, съобщи за подкаста на БНР "В центъра на системата" министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

"Абсолютно подкрепям колегите си от "Пирогов". Сега, публичността на този казус, ако има политически елементи, е грозно. Всичко, което използва, свързва здравни проблеми и различни казуси, които възникнат в болниците и придобива политически привкус, е изключително грозно. Аз винаги съм казвал, че за мен здравеопазването няма цвят, бих искал и колегите в парламента да следват този принцип", каза още министърът на здравеопазването.

Хинков припомни, че директорът на МБАЛ Враца д-р Кети Ценова си е подала оставката и сега се провежда процедура по събиране на акционерното дружество в търсене на начин да се смени ръководството в търсене на други хора.

Детското отделение в момента е окомплектовано за първо ниво на компетентност. Предстои обаче стабилизация на болницата, коментира още проф. Хинков.

Интервюто с проф. Хинков в в подкаста на БНР "В центъра на системата" може да чуете тук.

Изтгочник: БНР

 

 

 

Коментари

  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 22:27ч.

    Само се чудя за чий му трябваше на д-р Хинков да става министър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    06 Sep 2023 0:32ч.

    Хинков да прати цялата информация по случая и до т. нар. “журналисти” от БТВ цънцарова и йочев. Малко да натоварят мозъците на плужеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви колеги са му, евтин популизъм

    06 Sep 2023 10:16ч.

    прикриващ магартиите на подчинения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи