Христо Гаджев: Службите и сектор „Сигурност“ могат да изядат главата на премиера

Христо Гаджев: Службите и сектор „Сигурност“ могат да изядат главата на премиера

Това, което може да изяде главата на Кирил Петков са службите и сектор "Сигурност".Това каза в "Денят започва" на БНТ Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по отбрана. Той коментира казуса "Барселонагейт".


Забелязвам едно подхвърляне на документи, които са без някакъв приносител - кой ги е изготвил, откъде са дошли, попита Гаджев.

Той заяви, че в Испания от половин година всичко по казуса е прекратено. Сега кои са тези служби, които ги пращат, допълни депутатът.

Собственикът на къщата неведнъж е давал интервю, така че има ясен отговор кой е, категоричен е Гаджев. Според него, "Барселонагейт" е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади.

Гаджев коментира и проведения вчера при президента Румен Радев Консултативен съвет по сигурността.

На мен ми липсваше в становището след КСНС анализ на ситуацията за нас и какво прави България в тази рискова ситуация. Като гледам заключенията на КСНС, това не е била водещата тема, смята Гаджев.

Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. Ние правим идентична позиция с тази на Унгария, което заяви и министър Янев от трибуната в парламента, допълни Гаджев.

Министър Асен Василев държи оставката на министър Янев в джоба си, защото всички разходи за отбрана са в министерството на финансите. За всеки един войник, който иска да назначи министъра на отбраната, трябва да иска разрешение от финансовия министър - това не е редно, подчерта Гаджев.

По думите му, миналата година почти няма проведени обществени поръчки в МО, всички са отменени от възложителя, защото нямат капацитет да ги довършат.

 

 

Коментари

  • КОКО

    16 Фев 2022 10:53ч.

    Могат ако не бъдат изринати Авгиевите им обори от мутренските подлоги. Докато има и един лизач на мутрата там националната ни сигурност е в опасност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде видяхте глава у Курчо

    16 Фев 2022 11:56ч.

    По неговото си има друго име

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи