Хотелиери на бунт, държавата не им плаща за украинците

Хотелиери на бунт, държавата не им плаща за украинците

Автор: Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Близо 200 собственици и управители на хотели, както и украински бежанци, настанени в базите им, блокираха за кратко кръговото кръстовище на Равда в посока Слънчев бряг. Хотелиерите настояха държавата да изплати средствата, които са похарчили, след като са приютили украинците. Обещаните им пари са по програмата за хуманитарна помощ на търсещите закрила у нас.

Не сме получили средствата за прием на украински бежанци за месеците март и април, както и сумите за месец май и тези, които се дължат по новата програма от 1 юли, казаха хотелиерите. Един от тях сподели, че дължимата сума, която чака е в размер на 600 000 лева.

При блокирането, което започна в 9 часа сутринта във вторник, там се образува голяма колона от чакащи автомобили. Много украинци дойдоха на протеста и подкрепиха протеста на хотелиерите. Те носеха плакати "Оставете ни тук!" и настояха държавата да подпомогне туристическия бранш. - "Подкрепяме хотелиерите, защото и те ни подкрепиха. Те ни приютиха в това тежко за нас време. Ние нямаме къде да отидем. Молим България да ни поддържа така, както досега", коментираха украинците.

"През месеците май и юни имах 750 човека бежанци, това е обяд, вечеря следобедна закуска. Сега оставих около 400 човека, тъй като имам 500 души туристи... Унизително е ние се молим за собствените си пари", каза хотелиер от протеста. "Започвам да се чудя дали някога ще си получа парите, очаквам вече да ни бъде спряно електричеството", заяви негов колега.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    19 Юли 2022 14:30ч.

    За разлика от Труд в свободната преса пише, че ще им бъде платено другата седвица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19 Юли 2022 14:30ч. ...в свободната преса пише, че ще им бъде платено другата седвица.

    19 Юли 2022 16:04ч.

    А дано, ама надали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаххх, става забавно

    19 Юли 2022 14:32ч.

    Много украинци дойдоха на протеста и подкрепиха протеста на хотелиерите. Те носеха плакати "Оставете ни тук!" и настояха държавата да подпомогне туристическия бранш ......... Хаххххххххааааа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро идиот

    19 Юли 2022 16:40ч.

    Много бързо им се изпари се солидарността към украинският народ, сега хотелиерите да пият по една студена вода и да не искат пари. Да направиш добро и да искаш пари, не е демократично, защото е по американски !!! Търсете си парите от Бай Памперсън, той докара УСрайна до това положение и вие сте евроатлантици, или бъркам ??? Слава Американу, слава УСраину, героям слава !!! АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи