Холивудският композитор Дани Елфман пристига за българската премиера на свой концерт

Холивудският композитор Дани Елфман пристига за българската премиера на свой концерт

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Световнопризнатият диригент Лейф Сегерстам ще представи творба на Димитър Ненов

Седмица след като сдаде поста си на министър на културата, маестро Найден Тодоров се срещна с журналисти и почитатели на класическата музика, за да представи поредния силен сезон на Софийската филхармония. 

Световноизвестни диригенти, солисти и композитори ще посетят София, за да представят изкуството си пред българските меломани.

Сезонът ще бъде открит на 10 септември от Еманюел Чекнаворян, който ще дирижира националния оркестър за втори път. Младият, но вече много уважаван диригент се нарежда сред известните имена, които ще застанат на пулта пред националния оркестър: Кристоф Ешенбах, Шарл Дютоа, Джеймс Джъд, Василий Петренко, Кристиан Мандеал, Габриел Бебешеля, Андреас Отензамер, Саша Гьотцел и Лейф Сегерстам, който ще дирижира произведение на Димитър Ненов. 

Сред българските имена са Григор Паликаров, Вилиана Вълчева, Росен Миланов, Павел Балев и Деляна Лазарова, която ще направи дебюта си със Софийската филхармония в деня на музиката. 

Маестро Найден Тодоров ще води оркестъра в програми със солисти Готие Капюсон, Вадим Репин, Михаил Плетньов, Веско Ешкенази и Максим Венгеров.  

Суперзвездата на класиката Готие Капюсон ще представи Концерт за виолончело, написан от холивудската легенда Дани Елфман. Композиторът, написал саундтраците на филми като „Спайдърмен“, „Хълк“, „Батман“, „Чикаго“ и др.,  ще бъде специален гост на концерта на 5 октомври.  Софийската филахрмония е съпродуцент на концерта, заедно с Виенския симфоничен оркестър и оркестъра на Сан Франциско. 

През есента публиката ще чуе и цигуларите Мидори, Огюстен Дюме, Сергей Хачатрян, Светлин Русев и Лия Петрова, виолончелистите Камий Тома и Клаудио Бохоркес, кларинетистът Даниел Отензамер и звездния оперен дует Диана Дамрау и Никола Тесте, които този път ще представят Моцартова програма. 

Иво Погорелич се завръща на сцената на зала „България“ на 24 ноември - този път с рецитал. 

В сезона са включени и концерти за тинейджъри и деца от образователната програма на Софийската филхармония „Фортисимо“. 

Пълната програма на есенния полусезон вече е налична на сайта на Софийската филхармония sofiaphilharmonic.com

Концертите, организирани в музикални абонаменти по 4 вече се продават на касата на зала „България“ и в Ивентим, като първите, закупили абонаменти, ще могат да се възползват от 10% намаление. 

Започна и подновяването на членството във Филхармоничното общество. Какви са предимствата от участие в него може да видите тук: https://sofiaphilharmonic.com/filharm-obstestvo/chlenstvo/

 

 


 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи