Хитър Петър ще бъде талисман на Световното първенство по художествена гимнастика

Хитър Петър ще бъде талисман на Световното първенство по художествена гимнастика

България отново ще бъде домакин на Световното първенство по художествена гимнастика. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ президентът на федерацията Илиана Раева каза, че една такава организация е много сериозна, а ние винаги се стремим по някакъв по-специален начин да представяме България.

"Тази година световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде със шевица. Има и една много интересна изненада - 100 каба гайди ще открия състезанието на 14 септември, както и олимпийските ни шампионки. Веднага след официалното откриване вечерта, започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне. Впечатляващ брой гимнастички - 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия на световни първенства - 62 държави. А на миналото световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика", каза Илиана Раева, президент на Федерацията по художествена гимнастика. 

Тя разкри, че талисманът на първенството ще бъде Хитър Петър - в тона на шевицата и на българския фолклор. Раева обаче не уточни кой ще бъде той, но загатна, че е една много обичана личност, но зрителите ще се насладят и ще имат възможността да комуникират с него, когато дойдат в залата. 

Вижте целия разговор във видеото.

"Гласове" вече има канал и в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • Настрадин Ходжа

    10 Sep 2022 12:04ч.

    Петър пак се уреди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитър Петър ще бъде талисман на Световното първенство по художествена гимнастика

    10 Sep 2022 12:56ч.

    Няма ли да е по-имиджово, ако Хитър Наско ще да бъде талисман на Световното първенство по художествена гимнастика?!??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По сценарий първенството ще започне с едноминутно мълчание в памет на Нейно Величество Елизабет Втора. Както знаем, Кралицата до края на живота си играеше художествена гимнастика, а нейното съчетание "Хула-хула" с обръч е в топ 10 за всички времена.

    10 Sep 2022 13:00ч.

    След мълчанието ще писнат сто каба гайди, предизвикателно надути от топлес гимнастички, интимно брандирани с български шевици. Първенството ще бъде открито от самата Илиана, пременена в сукман украсен с прочутата шопска вагинална шевица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    10 Sep 2022 13:09ч.

    Около залата ще бъдат разпънати шатри, в които любителите на златни момичета ще могат да опитат превъзходна скара и новата ледена бира "6 грации", направена но поръчка на БФХГ. Там посетителите ще видят и талисмана на Илиана - Хитър Петър, неговото надарено магаре Марко и техния побратим Настрадин Ходжа. Наздраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еха

    10 Sep 2022 13:44ч.

    Можеше да бъде хитър Киро и Асан ходжа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    10 Sep 2022 16:37ч.

    На някои хора успехите хич не им се отразяват добре. Илиана Раева дотам се е главозамаяла, че е на път да надмине себе си по глупост и кич. На път е да обезсмисли и опорочи крехкия възход, който този спорт отбеляза напоследък. Той и без това винаги е бил на ръба на добрия вкус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    10 Sep 2022 17:34ч.

    Хитър Петър, яхнал магарето, ще е символът на художествената гимнастика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ани

    11 Sep 2022 0:50ч.

    от както ги няма руските съзтезателки, който отбор не изпусне уреда до три пъти ства бронзов, два пъти-сребро и без голяма друга грешка е златен. Ако това не е по хитър Петър... Раева се е самозабравила, но Винер дебне и не прощава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нерде Хитър Петър, нерде художествена гимнастика.

    11 Sep 2022 6:58ч.

    Бай Ганю да бяха турнали. А най биха отивали на политическия контекст Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи