Хиляди се включиха в „Шествието за семейството“

Хиляди се включиха в „Шествието за семейството“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С концерт на популярни български изпълнители в градинката пред храм „Свети Седмочисленици“ завърши днешното „Шествие за семейството“, състояло в центъра на София. 

 

 

Въпреки дъждовното време участниците в проявата се събраха около 14:00 часа на площад „Света Неделя“, а оттам последователно преминаха през пешеходната зона на бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Граф Игнатиев“, за да достигнат крайната точка. 

Събитието, организирано в социалните мрежи, е наречено от организаторите „Шествие за семейството“, а сред основните му искания е в страната да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050 г.

 

 

Според хората, подкрепили инициативата, всяко правителство трябва да излъчва вицепремиер по демографските политики, за да може темата да стои високо в дневния ред на държавата и обществото. 

Шествието е деполитизирано и не се допускат партийни знамена или агитация, посочиха организаторите. Проявата протече мирно. Полицейското присъствие през цялото време остана засилено.

 

Целите на движението са:

1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса "Как се отнася до подобряване на демографската ситуация". Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос - защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП "Вероучение" в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и "антилиберални" каузи и послания са само и единствено "кръпки" върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата "либерална" цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина "борба с езика на омразата". От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на "Европейски СЕМ", който да наказва медийте на континента под предтекста за "борба с дезинформацията". Свобода от "кенсъл културата", която НПО-та и "правозащитни организации" копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

Източници: БТА, "Труд", "24 часа"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Кое семейство

  17 Юни 2023 22:04ч.

  патриархалното православно-славянско отдавна го няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В България го има. В прокълнатата София не.

  17 Юни 2023 22:37ч.

  София е враг на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София е содом и гомор

  17 Юни 2023 23:07ч.

  Ясно е София се е превърнала във Содом и Гомор .Там са събрани всички национални предатели и долнопробни продажници и военно престъпници . Там е меката на разврата и на разгащената държава .Докато не унищожим този фашистки и нацистки град бял ден няма да види Българският народ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някои наложителни корекции

  17 Юни 2023 23:31ч.

  "патриархалното православно-славянско отдавна го няма." Изтъканото на стан кенарено платно за ризи също го няма, но има кенар като тъкан, има и ризи, просто трябва да си трансформираш понятията. Така навързани, ти дават фалшив нулев резултат. Явно ти липсва научна методология. Никой културолог или етнограф никога не е определял българското семейство като славянско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоил Малевски

  17 Юни 2023 22:23ч.

  хаха Нешка Робева и подобни пост-комунистически утайки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  17 Юни 2023 22:41ч.

  Нешка е прославила България по света. Тя се изправи срещу режима преди 1989 г, за да защити гражданите на Русе. А ти най-вероятно тогава си викал в захлас "Слава на БКП". А сега си изкарваш хляба, като хвърляш кал по достойните хора на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обсесията на Ст. Малевски

  17 Юни 2023 23:24ч.

  е Нешка Робева. Включва се в теми, в които по накакъв начин е замесено нейното име. Стоил обаче едва ли е бивша гимнастичка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • pierre

  18 Юни 2023 0:51ч.

  Нешка е знаят в цял свят,, Жал ми е за теб мили ми - стол ли си, стоил ли си,,, куфар ли си,,, никой няма да впечатлиш,,, никой не те знае - знаеш ли защо? Просто защото си нищо,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • определено за семейството

  17 Юни 2023 22:59ч.

  Броя на бебешките колички показва бъдещето на един народ, а не броя на колите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Джони

  17 Юни 2023 23:02ч.

  Докато има такива шествия на нормални българи, България ще я бъде. И не е нужно разни истерици да се тръшкат , че българите намалявали като бройка. Не количеството прави добрата държава , а качеството. Циганизацията на никого не е помогнала , вижте Франция ,Германия, Белгия. Напълниха се със чужденци и си скапаха националния код. България все още си пази националния код , въпреки циганизацията. И друго - емигрантите , които се махат от България не са нужни на България , дървета без корен, скитници. Например е имало цели общности от истински българи от Чипровското въстание 1688 г. , които се изселват във Австро-Унгария и след повече от 200 години техните потомци се завръщат в Родината си България, защото коренът им е жив. Съвременните емигранти от България имат ли жив български корен или е леко цигански ?!? Помислете !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лео и Реми

  17 Юни 2023 23:09ч.

  Браво! Да живее семейството и ценностите! И ние вече сме семейство. 💕

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живи и здрави!

  17 Юни 2023 23:18ч.

  Сега предстои да се борите с ревнивото подозрение, че при първото не, но при третото изпитание пред съжителството ви, един от вас ще обърне резбата и ще потърси утеха при жена. Трудно е да се живее с изневяра на двойна степен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  18 Юни 2023 1:13ч.

  семейството е последната барикада и най-голямата надежда , семейството е бъдещето ❤️❤️❤️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  17 Юни 2023 23:17ч.

  Семейството не е капиталистическо, нито фапистко, нито комунистическо! То е семейство, нормално! А тук един тъп и прост го обръща на идеология, защото и Нешка Робева дава своята подкрепа за семейстото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лео и Реми

  17 Юни 2023 23:21ч.

  Нашето семейство е симфоническо, а не капиталистическо, нито кунистическо! Посещаваме симфоничните уроци на дентиста доктор Ксавиер! 💕

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нешка Робева дава своята подкрепа за семейстото!

  17 Юни 2023 23:51ч.

  Сранна личност да подкрепя семейството. Зарязала детето си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николова

  18 Юни 2023 1:58ч.

  Това как го разбра? Част от семейството на Нешка ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  18 Юни 2023 0:17ч.

  всеки ден трябва да има такова шествие, подобно на тяхните гретени процесии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истинаъа

  18 Юни 2023 0:21ч.

  семейството и традициите в България живеят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • живеят, живеят,

  18 Юни 2023 0:26ч.

  червени чутури със зелени чорапе живеят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  18 Юни 2023 1:11ч.

  мм. да, те крадат като за последно и заради семейството, и в пп семейната традиция е голяма, всичките лореловци, всичките мъжки приятелки на ококорения и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИКОЛОВ

  18 Юни 2023 1:25ч.

  Съгласен с всичко, с изключение на вероучението в училище. Семейството е семейство и може да бъде здраво и нормално и без религия. Който иска, да си го учи допълнително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  18 Юни 2023 3:27ч.

  Николов, напълно си прав. Който не желае не бива да учи Вероучение. Точно затова се въвежда етика. Не искаш да познаваш българската, Православна, вярата на Левски и Вазов, добре, учи етика. Но все пак някакъв морален компас трябва да имаме! Иначе изхода е ясен - педофили и извратеняци в детските градини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любомир Русев

  18 Юни 2023 2:30ч.

  Браво на организаторите и участниците в шествието за защита на семейството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лео и Реми

  18 Юни 2023 3:38ч.

  Ние сега ще отидем да си играем, а вие си шествайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И внимавайте

  18 Юни 2023 4:09ч.

  как си играете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От село

  18 Юни 2023 14:33ч.

  С вибратори, как! Така ще се пробват да създадат дете, а ние ще чакаме резултата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  18 Юни 2023 11:31ч.

  До София е содом и гомор 17 Юни 2023 20:07ч. ".......Ясно е София се е превърнала във Содом и Гомор .Там са събрани всички национални предатели и долнопробни продажници и военно престъпници...", тъй като в нея всеки ден нахлуват неграмотните селяндури от всички краища на измъчената ни страна и стават държавни чиновници, депутати и пр. търтеи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ценностите

  18 Юни 2023 13:34ч.

  на православното християнско семейство отдавна са отритнати и подменени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да знаят българите

  18 Юни 2023 14:55ч.

  „Ако политиканите скарат народа и той почне да се мрази, ще дойде глад и мор.” Предречено от Преподобна Стойна Семейството е единствен и най-значим начин да се запази спойката ни като общество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи