Хиляди протестираха в Прага срещу политиката на правителството и военната помощ за Украйна

Хиляди протестираха в Прага срещу политиката на правителството и военната помощ за Украйна

"Те са агенти на чужди сили, хора, които изпълняват заповеди, обикновени марионетки. А аз вече не искам марионетно правителство", изтъкна лидерът на опозиционното движение "Право, респект, експертиза" Индрих Райхъл.

Хиляди поддръжници на проруска опозиционна формация се събраха вчера в Прага на протест срещу политиката на прозападното чешко правителство, предаде Ройтерс.

Демонстрантите изразиха недоволството си от икономическата политика на правителството и от даването на военна помощ на Украйна.

Протестът бе свикан от движението "Право, респект, експертиза", което не е представено в чешкия парламент и което се придържа към националистическа, проруска и антизападна линия.

Чешката новинарска агенция ЧТК съобщи, че в протестната проява са се включили около 10 хиляди души.

"Днес направихме още една стъпка към това да се избавим от правителството на (премиера Петър) Фиала", каза лидерът на опозиционното движение Индрих Райхъл на Вацлавския площад в чешката столица.

"Те са агенти на чужди сили, хора, които изпълняват заповеди, обикновени марионетки. А аз вече не искам марионетно правителство", изтъкна Райхъл.

Индрих Райхъл е привърженик на политиките на унгарския премиер Виктор Орбан и призовава за съюз на страните от Централна Европа, който да се противопостави на Брюксел, отбелязва Ройтерс.

Освен това Райхъл изразява подкрепа за бившия премиер на Словакия Роберт Фицо, който възприе антизападна линия преди предсрочните парламентарни избори в Словакия на 30 септември. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Мужик

    17 Sep 2023 11:16ч.

    С лепната снимка от друг митинг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=GiN2xYE8eU4

    17 Sep 2023 11:52ч.

    Произволно избрано видео в тубата за Прага днес. Абсолютно показателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    17 Sep 2023 12:03ч.

    Така е при демокрацията, дори предателите имат право на публично изразаване на мнение. И ние даваме дума на фашизираните сталинистчета, например в този сайт, но те са твърде малко и твърде стари и болни за да спретнат митингче като това на снимката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косев,

    17 Sep 2023 12:14ч.

    Ще трябва да се научиш да живееш в условия на демокрация, което изключва омаловажаването на нечий протест чрез стилистиката на умалителните като "митингче", когато става дума за 10 000, и да приемеш, че ти също можеш да бъдеш обявен за предател с фашизоидни нагласи, най–малкото защото дискредитираш една социална група " от болни и стари" "сталинистчета" като граждански неспособни. Оттук до вкарването им в концлагери има само една заповед, на един райхсканцлер и впоследствие райхспрезиднет. Много фашистко изказване, с други думи, драги Косев. Колко неразвита е българската демокрация, а!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията е вид управление

    17 Sep 2023 12:19ч.

    Три степени, които се въртят. Олигархия, аристокрация, кралство. Олигарсите търсят варианти да станат аристократи, а ристократите се мъчат да излъчат нов крал, кралят пада и става олигарх. И така се върти. .......... Всички останали подправки за това, какво представлява демокрацията е за овкусяване на безвкусното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарю Косев

    17 Sep 2023 12:40ч.

    Фашисти са западно европейците . Във твоята европа се е зародил фашизма конкретно във Италия и германия . последвани от останалата част на европа и включително и България Русия даде 27 милиона жертви за да унищожи фашизма , но очевидно не успя . Пример е надигащият се днес неофашизъм във европа и във България . И още веднъж се доказва тезата че вълкът козината си мени ,но нравът не . Между дугото паддите и дедите на твоите атлантически господари предизвикаха две световни войни ,а не Русия . На съвестта на европейските фашисти тежат над 100 милиона невинни хора и войници убити във двете световни войни А във филма червеният диамант ,главният герой казва лъжеха ни че се бием срещу комунистите , ама то било за диаманти ,петрол ,слонова кост ,злато и за НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    17 Sep 2023 12:46ч.

    Другари, вече повече от 30 години минаха откак ви свалиха повода и ви натириха да се оправяте сами в свободния свят и още не можете да се ориентирате. От "дискредитацията" на сталинисти и фашисти до концлегарите е само една стъпка единствено в главите на самите сталинисти и фашисти, за които лагерите и разстрелите са единствения начин да се справят с несъгласните с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    17 Sep 2023 12:51ч.

    Косев, такива изказвания можеш да правиш едва когато не само за теб, но и за всички е сигурно, че си победил завинаги болестта, старостта и смъртта. Докато те за теб са светло и неминуемо бъдеще, се въздържай от подобни публични плебейски изхвърляции и си ги мисли само наум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарю Косев

    17 Sep 2023 12:59ч.

    Нали знаеш че и ти ще станеш дърт и сбръчкан старец ,разбира се ако доживееш до такава възраст . И друго нали прочете какви пари трябва да плати България по заемите които дават европейските фашисти на украйнските фашисти . Другарю Косев и на теб ще ти го начукат със тези двадесет и шест милиарда лева които България трябва да плати до 2027 година . И не само ти но и децата ти ако имаш такива във което се съмнявам Вие либерал фашистите не обичате да създавате поколения , пример ангела меркел , олаф шолц , макарон и останалите фашистки ръководители на скандинавските държави . вие либерал фашисти имате за норма на живот содомията ,зоофилията ,джендър идеологията ,гей парадите и смяната на половете и пълната деградация на западните общества .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарю Косев

    17 Sep 2023 13:18ч.

    Твоят свободен свят се оказа зле прикрита форма на фашизма . Американските военно пртъпници създадоха по света стотици концлагери за инквизиции на своите противници ,особено във държавите от средният изток и във африка .твоите американски господари създадоха стотици биололаборатории , за унищожаването на човечеството . Т а ти си от човеците дето им викат гузен негонен бяга .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарю Косев

    17 Sep 2023 13:29ч.

    И монархо фашистите във България си мислеха че бъдат вечни и германците и англосаксонците ще ги спасят . Ама каква излезе тя работата ,Съветската армия прецапа дунава и дойде във България да въздаде възмездие убииците на Българският народ . И народният съд наказа военнопртъпният монархо фашистки режим тръгнал на война срещу Българският народ . И сега пак така ще стане Руската армия рано или късно ще прецата дунава и пак ще има народен съд -2 за военопретъпниците от ГЕРБ ,ДПС , ДБ ,ПП И целият ни продажен елит и никакъв член 4 -ти и член 5-ти нанато няма да ги спаси от народното възмездие .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    17 Sep 2023 13:37ч.

    Путлеранковците първо да прецапат Днепър, пък после ще ги мислим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    17 Sep 2023 14:01ч.

    Това ще стане, обаче тебе няма да те спаси ни колесник на Спартан, ни даже самият дявол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това няма как да стане, просто рашистите нямат человечески капацитет

    17 Sep 2023 19:20ч.

    С разчоловечване на става. За рублите да не казвам каква валута "хартийки за тапети" става, а и с бързи темпове свършват, милиардите рупии на Рашата за газ и петрол в Индия са блокирани, защото са неконвертируеми. Путлеристите се надяват не на сила, а на страх, който внушват с подобни антиправителствени протести в Европа. Целта на тези протести е Европа да клекне пред Путлер доброволно, да се съгласи да му замразят войната в Украйна, та разгеле се измъкне някак без пълно опозоряване и да го почнат и довършат "своите" догодина преди изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да БГ овцете

    17 Sep 2023 12:18ч.

    Кво става с митинга в София, овце ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 17 Sep 2023 9:18ч.

    17 Sep 2023 12:33ч.

    Създаваш внушението, че не се е състоял, ли, ОНЗИ, дето никой не го е планирал в последно време. Другите се състояха тогава, когато бяха обявени. Не се напълавай да наричаш сънародниците си овце, че и ти си такъв за кой да е западен "познавач" на Балканите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Босев

    17 Sep 2023 12:30ч.

    Косев, поредното ти глупавичко изказване. Поредното направено, само за да се таг-неш. Ставаш вече смешен и досаден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    17 Sep 2023 12:35ч.

    "Те са агенти на чужди сили, хора, които изпълняват заповеди, обикновени марионетки. А аз вече не искам марионетъчно правителство" - Без коментар. Самата истина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Босев

    17 Sep 2023 12:40ч.

    А и Косев…, не ми обяснявай за рашистите, а кажи- защо Западна и Източна Европа не искат украинското зърно, а БГ го иска; защо ЕС ше плаща лихвите по евро заемите на Украйна; защо Европа се срива икономически; кой има полза от война- не е Европа; защо умират славяни и от двете страни. Питам бе, щотото всеки ден ми се обажда Путин и ме дезинформира, а аз се поддавам лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се самопредставяш упорито за демократ не е достатъчно - ъкмо крадецът най-вече вика "Дръжте крадеца!"

    17 Sep 2023 12:57ч.

    Не може от безкултурен, алчен капиталистически фашист да се роди демократ, защото демократът като социокултурен тип не паразитства и не търси на хляба мекото и на работата лекото, както правят западащите клептократи с власт. Такива като лицето д-р Косев и на 90 г. да са, ще си остават с акъла на едно умствено недоразвито дете. Те и затова са лакеи на мафията, при това за жълти стотинки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    17 Sep 2023 13:47ч.

    Тукашните рубладжии и един конски вагон хора не могат да съберат, на кой ще му падне ченето, друг ще напълни памперсите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та измисли нещо друго де, пишмян жено!

    17 Sep 2023 14:00ч.

    Какви рубладжии те тресат денонощно! От хормоните ли не се чувстваш добре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реститутка малък набор

    17 Sep 2023 14:04ч.

    Самият той не помни къде му е паднало ченето, та се надява на някой колега от противниковата боя да си го изтърве, а тоя случайно да го намери, за да компенсира загубата. Да не говорим, че го знаем кой е и всъщност колко е дърт. И колко обича да става за смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евротъпанар

    17 Sep 2023 14:00ч.

    Тукашните грантаджии не могат дори жълтите павета да покрият. Страх ги е да преминат Вакарел, че оттатък българите ще ги бият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оттатък "българите"

    17 Sep 2023 14:24ч.

    стават за експлоатация на евтиния им труд и така столицата просперира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е протест на проруска чешка крайнодясна (профашистка) формация

    17 Sep 2023 19:12ч.

    Недоволството е от политиката на прозападното чешко правителство. Сблъсък на две идеологии - тази на националсоциалистичексата/фашистка/рашистка диктатура и тази на демокрацията. "Клатене" и дестабилизация на поредната европейска нация с цел изнудване на зловещ "мир" и разпечатосване на Украйна, а след това на следващата в Източна Европа, някъде там в близките планове на путлеристите е и България. Неслучайно на събора на "русофилите" митрофанова събира вече смелост да заяви "Победа будет нами!". Представяте ли си, в европейска България рашистката зове, че ще победи рашизма?! Ето такива популистки протести като този в Прага, организирани от крайнодесните антиправителствени платени слуги на Путлер в Европа, могат да запалят четвърта световна конвенциална война и краят на дните. Копейкин сега гледа и се учи, ама искрено се надявам да не сполучи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Данко Харсъзина от 16:12

    17 Sep 2023 20:38ч.

    Мани пенявенето. Кажи тия чехите, недоволни от "прозападното" правителство, вампирясали ли са. Това ме интересува мене, а иначе така, както си започнал с "блъскай, мама му стара" срещу рашизма – това си го знаем. Слугите на Путлер са навсякъде – само в Чехия са около 10 000, а той е сатана, от устата му капе кръв като на вампир, както рече онази говорител на ВСУ Сара–Аштън Черило. Въпросът ми е има ли опасност Путин да превърне хората в целия свят във вампири и ако да, то кой ще се спаси. За да го възпрем,какво друго трябва да направим освен да поддържаме украинците да мрат. Надявам се, че знаеш отговора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи