Хиляди използвани мокри кърпички изплуваха на варненския плаж

Хиляди използвани мокри кърпички изплуваха на варненския плаж

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Огромно количество използвани мокри кърпички изплува на южния плаж във Варна. Неприятната новина сподели представител на концесионера на плажа Андрей Василев.

“Не искам да паникьосвам туристите в разгара на сезона, но това е безобразие и не се случва за първи път. Ние уж чакаме замърсяване от "Каховка”, а вижте с какво се събудихме", коментира за "24 часа" Василев.

Грамадата вече е изчистена за сметка на концесионера, който не е длъжен да чисти прибоя, а само частта от плажа със сух пясък.

Василев не може да определи дали замърсяването е следствие на падналия снощи проливен дъжд, или идва от преливник. Той смята, че има нещо, което задържа тези мокри кърпички, но когато водата прелее, това се излива в морето.

Предния път, когато плажът осъмна с подобна гледка,  контролните органи не успяха да установят причината и искаха да съставят протокол, само че не разбрахме срещу кой извършител, допълни Андрей Василев.

Всичко това съсипва имиджа на Варна, възмущава се Василев. Той отново е алармирал всички институции.

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • hmmm

    12 Юли 2023 19:03ч.

    Голяма драма по южното Черноморие. Хотелиери смятат, че повечето от малкото туристи са натровени от консумация на непочистена и до горчиво препържена в гранясало украинско олио цаца. И после се облекчават безплатно в чистото ни море. Не ги е срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маларт

    12 Юли 2023 19:26ч.

    мокрите пластмасови кърпички са едни от най-големите замърсители на природата в последните години. екология, какво да правиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи