Херо Мустафа отиде на тържеството в 18-то училище "Уилям Гладстон"

Херо Мустафа отиде на тържеството в 18-то училище "Уилям Гладстон"

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, както и други дипломати, отиде на откриването на новата учебна година в 18-то Средно училище "Уилям Гладстон". Това е училището с най-много ученици в България - над 2400, които учат в него от първи до 12-и клас. В училището се изучават западни и източни езици, сред които са японски, корейски, китайки и арабски език, съобщава БТА.

Вече обявихме още преди един месец, че максималната цел, към която се стремим, е присъствено обучение в училищата, да забравим недостатъците на дистанционната форма на обучение и само във форсмажорни обстоятелства, наистина в извънредни обстоятелства, да се търси онази най-добра форма, която би допринесла за по-доброто образование на нашите деца. Това каза служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов пред журналисти, след като участва в тържеството за откриването на новата 2022/2023 учебна година в двора на 18-то Средно училище "Уилям Гладстон" в София.

"Вече обяснихме с министъра на здравеопазването, че целта ни е за максимално присъствено обучение, при възможност с най-малка изолация на учениците", подчерта образователният министър. 

На въпрос, че все още има недостиг на учители, министър Пенов каза, че това са временни затруднения, които се преодоляват на място със съответните директори. Днес е свещен ден за българското образование, нека да гледаме с позитивизъм и да отчетем добрите неща, които се случват в образователната система. Нека отчетем взаимното доверие между родители, ученици, учители и директори, и взаимната помощ, която те си оказват, за да имаме добра образователна среда, пожела образователният министър.

Той каза, че днес ще отиде и в Карлово, където имаше пострадали училища в карловските села от наводненията. Информирани сме за ситуацията в училищата в селата там, ще започне присъствен учебен процес, уточнена е и транспортната схема, обясни министър Сашо Пенов.

Попитан дали държавата ще осигури средства за училищата, които се отопляват на газ, министър Пенов отговори: "Ние сме в бюджетна процедура и във връзка с индивидуализацията на ситуацията във всяко конкретно място ще се преценява по какъв ред, в рамките на закона, ще се преодолеят евентуалните затруднения във връзка с фактическата ситуация в страната".

Служебният министър на образованието пожелала честита учебна година - на настоящите и на бъдещите ученици. Нека всички си спомняме с добро времето, в което сме били ученици, добави проф. Пенов. 

Директорът на 18-то Средно училище "Уилям Гладстон" Величка Стойчева също пожела честит празник на всички български учители и  "На добър час" на учениците през новата учебна година. Тя също обяви, че е за присъствен учебен процес през учебната година, която днес започва.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • тая как някой я показва на децата

    15 Sep 2022 13:17ч.

    Срам и позор за училището. Горките деца; Е поне сега ще знаяг що то годзила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Sep 2022 14:23ч.

    Първи урок за учениците през тази учебна година: "Как да реагираме на среща с чудовище".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    15 Sep 2022 13:39ч.

    На тези ученици им развалиха цялата учебна година, херо мустафа носи лош късмет. Ето нейният кръщелник кирчо не можа много-много да изкласи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немезида Никта Ереб

    15 Sep 2022 13:40ч.

    Това, че българският министър на образованието е открил учебната година е второстепенно по важност събитие. На първо място е присъствието на генерал-губернатора на колонията България. Браво на БТА, браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    15 Sep 2022 13:45ч.

    Тая се е объркала. Терминал 2 е в друга посока

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • робът си остава завинаги роб. Гладстон е англичанин, не Сащ

    15 Sep 2022 13:52ч.

    Според Гладстон дългът на управниците е „не да си стъкмяват лъжовни призраци на славата, които да ги подведат в злосторство, не да милуват слабостите си, като се карат да повярват, че те са по-добри от останалия свят; но да постъпват въз основа на един принцип, който признава сестринството и равенството на всички народи.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Sep 2022 14:14ч.

    въ у4илиштиту дето придсътвъх, малки дечицъ,мъжоретенки,палаво изтанцихъ джазмилодиъ (това беши единствинуто тетрално ескизчи): bg е тръгнало зъ никъдето :зъдавът ни се розови Уййййкинди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Sep 2022 14:22ч.

    Тази, която отне средствата на българските деца и ни принуди да ги похарчим за чертежи на американски самолети, се била загрижила за учениците. Лицемерие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    15 Sep 2022 14:36ч.

    България е превърната в американска помийна яма! Дори не сме колония вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    15 Sep 2022 14:54ч.

    За да поздрави бъдещите двойкаджии по български език ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Sep 2022 15:21ч.

    Тази лелка още ли е тук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 18-то училище стана едно от най-любимите на властта. В него постоянно ухае на сладникава интелектуално-масонска флатуленция.

    15 Sep 2022 19:17ч.

    С повод и без повод там се влачат политици, интелектуалци, фондации редовно кадят доларов тамян, а журналята услужливо "отразяват". Научаваме, че днес в 18-то се е замъкнала кикимората Мустафа. Нищо чудно тя да обърне съдбата на това гледено като писано яйце училище. Току-виж около Хелоуин пламнал покривът му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    15 Sep 2022 19:19ч.

    След това идва нашествие от въшки, пияни попови прасета и полярни лисици. Пълчища зли плъхове изгризват училищната библиотека с своите 500 тома на китайски философи. Така софийските плъхове се пристрастяват към Конфуции и започват често да цитират, после узнават прочутата мисъл на Конфуции , че трудно се намира черна котка в тъмна стая, особено когато тя не е там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи