Хекимян: Не съм златната резерва. Аз съм задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов

Хекимян: Не съм златната резерва. Аз съм задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов

Не мога да кажа, че съм златната резерва. Не искам това да е дебата на столицата, това каза Антон Хекимян - кандидат за кмет на София на ГЕРБ- СДС в предаването "Денят започва" на БНТ. "Има ли правилен момент, в който един журнолист става политик? Не се включих в предизборната кампания, за да бъда звездата на политическото шоу на тази кампания", добави той.

За отношенията си с Бойко Борисов Хекимян коментира: "Отношенията ми с него са чисто професионални. Първото ми интервю с него беше през 2013 г. и последваха десетки интервюта с него. Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-много карикатури на самия него"

"Влюбих се в духа на София още от студент, като журналист се запознах с проблемите на града и имам увереността, че знам какво искат софиянци", каза още Антон Хекимян.

"За мен е чест да бъда първо тук, в Българската национална телевизия" като кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите", каза Хекимян.

Той подчерта, че механизмът, по който е избран не е като филмов сценарий: "Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам".

"Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал", добави Хекимян.

Той подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката. "Аз няма от какво да се притеснявам. Открит съм и гражданите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра тук с това интервю", каза Хекимян.

Според него институциите, начело с качествени хора, могат да променят системата, могат да променят живота на гражданите към по-добро.

На обвиненията в публичното пространство, че е бил "къртица" в бТВ, той отговори така.

"Тази дума е обидна не само за колегите в Би Ти Ви, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в бТВ може да потвърди, че съм работил професионално , спазвайки всички журналистически стандарти по своя път".

Кандидатът за кмет на София заяви, че няма никакво притеснение в моралния си компас. "Единственото, което ме притеснява е, че журналисти нападат журналисти. Ако журналисти нападат мен в тази ми роля, няма никакъв проблем. Но журналисти да нападат колегите си и да правят внушения, че те са изпълнявали поръчки на една или на някакви партии, повярвайте ми, това ме вбесява, защото не е истина", каза още кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мяумяу

    28 Sep 2023 9:03ч.

    Хихимяу, защо си заряза журналистическата професия? Изведнъж ти стана интересна политиката ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    28 Sep 2023 9:12ч.

    Гледах го по БНТ. Жалка работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Sep 2023 9:22ч.

    Подобен индивид дори не заслужава коментар. За кмет става толкова колкото ставаше и за журналист! Марш при баба ти в село Пръстен да правиш къщи за кокошките!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    28 Sep 2023 9:32ч.

    "Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-много карикатури на самия него" - получава се Баце е отговорил убедително на неудобните му въпроси и Хекимян му е повярвал. Кач пара?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    28 Sep 2023 9:52ч.

    тоъ е халюцинатор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    28 Sep 2023 9:55ч.

    Старозагорска мишко, луд ли си да мислиш, че софиянци ще те 'арест, те и самите софиянци не се харесват, пък провинциалистко леке ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от ПосолствоТО

    28 Sep 2023 9:59ч.

    Абе каква е тая кокоша врява в махалата? Защо са нужни избори, за какъв чеп ви е кмет и СОС!? Питайте хората, дето ми знаят телефона какво да се прави и аз ще ви казвам. Вместо бадева да трошите пари за "демокрация", може да ги вложите в нещо полезно. Например предплаатете си малко самолети. Скоро не сте се внасяли и взехте нещо да се разсейвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    28 Sep 2023 10:03ч.

    Митът за договора на човека с Дявола е известен още от дълбока древност. Науката приема, че е възникнал на изток, в старата персийска литература. „Отречи се от светия маздейски закон и ти ще намериш щастие на земята“ – говори злият демон Ариман на Заратустра в свещената книга на персите „Зенд-Авеста“. А в епопеята си „Шах-наме“ поетът Фирдоуси разказва за арабския цар-змей Зохак, комуто злият дух Иблис обещал да го въздигне по-високо от слънцето, ако сключи с него договор. В тези персийски предания вече прозира праобразът на Фауст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективно

    28 Sep 2023 10:21ч.

    Гледахме интервютата с Терзиев и с Хекимян. Обективно безпристрастно Хекимян води с няколко обиколки пред Терзиев. Антон влиза с летящ старт в кампанията като познато лице и като лице познаващо отлично проблемите на София. Терзиев трудно тича по изборното трасе с крака вързани под тонове тежести на дс-родата му, ако ще и на ръце да тръгне да тича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    28 Sep 2023 10:22ч.

    Един простичък въпрос към Хикимянчо. Как така от сравнително спокойна работа и близо 15 хил месечна заплата в БТВ, човек ще приеме работа с месечна заплата от 5 хил и 10-12 часов работен ден с нерви и разправии???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, същия простичък въпрос и към Терзиевчо.

    28 Sep 2023 12:15ч.

    Как така от сравнително спокойна работа и близо 150 хил. месечна заплата в частната му Телелинк, човек ще приеме работа с месечна заплата от 5 хил и 10-12 часов работен ден с нерви и разправии???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Sep 2023 11:50ч.

    Е, задавал е гадни въпроси, Тиквата се е потял - героизъм си е. Но не повече от Плевню, който с хороскопи сваляше социализъма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    28 Sep 2023 12:38ч.

    Хико се е насочил към евро-комисарска длъжност. Освен, ако по случайност не го изберат. Това ще е голям майтап. Той и Славчо не очакваше по едно време да е първа политическа сила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    28 Sep 2023 12:50ч.

    Хекимян е задавал най-неудобните въпроси на мутрата? Тоя май има необятно чувство за хумор. По този критерий мутрата можеше да предложи Нинова или Васил Божков за кмет. Те повече му разклащат нервната система. Мутрата толкова много има респект от Хекимянчо че чак не го представи лично, а едва ли не той сам каза пред медиите че е личен мутренски избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Sep 2023 12:55ч.

    Смешник! И можеш да наричаш "колеги" само подлогите като теб! Иначе си срам за журналистиката! Задавал "неудобни въпроси" - кои бе, ибрикчия, са тия неудобни въпроси ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    28 Sep 2023 14:01ч.

    Още един лъжец на хоризонта. Очевидно арменецът е надградил основната си национална черта, почерпил е челен опит от тиквата и лъже безпардонно, както и менторът му. Толкова ли няма достоен българин да управлява София, че опряха до малцинствата? Примерът на Острова е заразителен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странна е атаката от журналистическата гилдия към Хекимян, както писа вчера и г-н Дачков!

    28 Sep 2023 14:18ч.

    Хекимян е попадение - 1. външен е на партията (може да критикува където трябва грешки и пропуски на преди него управлявали) и 2. вътрешен за медийното поведение (може да отразява лоши въпроси и знае кое е професионалното поведение). .... И двете условия са страшно важни за пред публиката! Хекимян ще въвежда СТАНДАРТИ за управление и за всички дейности. Така се излиза от субективизма и лобизма. Ми браво за идеята. Освен това няма негатив, а отлична кариера - от стажант до директор = успешност! Отлично попадение на Борисов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-неудобните въпроси

    28 Sep 2023 16:25ч.

    Тези за филиите с мас и червен пипер ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи