Хекимян: Искам да работя за София - мястото, където съм изградил живота и кариерата си

Хекимян: Искам да работя за София - мястото, където съм изградил живота и кариерата си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Искам да работя за София - мястото, където съм изградил живота и кариерата си. Това заяви кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ - СДС Антон Хекимян в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Ще работя заедно с екипа си в София да бъдат реализирани най-добрите идеи, заяви той и добави:

"Важно е да имаме енергийна независимост в столицата. Не бива да се стига до капитализация  на "Топлофикация"-София."

На въпрос на водещата Цветанка Ризова как се е стигнало до издигане на кандидатурата му за кмет той разкри: "Сред номинациите за кмет на София от структурите на ГЕРБ имаше и имена на други журналисти. Хората от партията виждат в нас личности, които могат да свършат работа за града. Познават проблемите на града и могат да работят за тях".

Хекимян отговори и на друг въпрос, свързан с партийъното му членство, като уточни, че не е станал член на ГЕРБ.

"БТВ винаги е бил мой втори дом. Винаги съм работил със сърце и ясната мисъл, че не искам да има репутационна щета за медията. Това, че има репутационна щета го твърдят определени хора. Винаги съм работил, за да защитавам доброто име на телевизията. Колегите ме познават до болка. Аз съм с тях от сутрин до вечер. Те знаят, че не съм ги предал. Сигурен съм", коментира Хекимян.

"За да се почувстваш у дома си трябва да те приемат. За седмица и половина в отбора за София видях хъс за победа и приемането ми сред тях. Видяха, че ще имат защитник на техния труд", каза още той.

"Аз не виждам съмнение, което да отхвърля от себе си. В момента, в който приех кандидатурата, отношенията ми с БТВ приключиха доста бързо. Кратък беше периодът, не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко време, в което трябваше да взема решение. Дадох си сметка, че искам да го направя, искам да работя за София. Има моменти, в които трябва да се поеме отговорност, когато залогът е голям, залогът София да не бъде спряна, да не бъде дръпната ръчната спирачка, да не се развива града. Има партии, които само преди година бяха задраскали инфраструктурни проекти, свързани с метрото, свързани с водопровода и канализацията. Това са хора, които днес милеят и искат да работят за нея", обясни Хекимян.

Относно казуса "ремонт на ремонта", той заяви: "С екипа зад мен ще работим подобни казуси да бъдат избегнати. Със сигурност има кусури. Ако се вгледаме във всяка една плочка ще има нещо, което няма да ни хареса. Нека гледаме голямата картина".

На въпрос дали трябва да бъде удължена концесията на "Софийска вода", той отговори: „Делата са достатъчно ясни и категорични, за да може този подпис да може да бъде положен и да може да се пристъпи към изпълнение. Делата показаха по какъв трябва да се поеме, да ще подпиша“. 

„Важно е в столицата да има енергийна независимост. Реновиране и модернизация на мощностите на „Топлофикация София“ може да се случи. Инфраструктурата ѝ трябва да остане общинска или държавна и не трябва да се стига до приватизация. Ще разчитаме и на помощ от държавата“, каза още кандидатът за кмет по отношение на "Топлофикация София". 

Източници: бТВ, epicenter.bg, novini.bg

 

 

Коментари

  • Опасен чар

    05 Окт 2023 19:14ч.

    "Много ефектно!" :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гр.Хамелн

    05 Окт 2023 19:28ч.

    Плъх до плъха,мила моя майнольо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    05 Окт 2023 20:06ч.

    За кмет само човек, който е от поне 2-3 или повече поколения софиянец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    05 Окт 2023 21:03ч.

    Съгласих се, човек от сой и с потекло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една българка

    05 Окт 2023 20:12ч.

    В предаването днес при Цв.Ризова Хекимян доказа правилото, че всеки трябва да си знае мястото: като журналист е добър, даже, много добър, но като кандидат за кмет е пълна нула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    06 Окт 2023 9:37ч.

    хеки бил добър дажи много добър журнал .съ "тъкиви" (казано от водешт въ едно tv) ценннностнo oценъчнъ и интиликтуалнъ скала ние bg граждънските сееелене си имъми Муци,Буци,Баци и др. Пунтъмари. няма оправиъ съ този колективен мозък,дето Хеки бил фърст и бест. (казах:жесток съм съ тъпанарштинътъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Окт 2023 20:16ч.

    хвани единия удари другия отвратително предаване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 21:20ч.

    Интересно ми е на някой интересна ли му е тази патица примамка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хем ХЕК, хем ИМЯН, безимян

    05 Окт 2023 22:10ч.

    Орел рак и пастърва, кон с носорог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ой завалла

    05 Окт 2023 23:52ч.

    Терзиев хем е от сой, хем с потекло а има и парници скътани от акъл..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    06 Окт 2023 1:01ч.

    Неугледен е някак арменеца, както и да го докаросват имиджмейкърите, изглежда подходящ най-много за второ място, дори за трето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    06 Окт 2023 6:52ч.

    Родителите на терзиев са налазили Оптикоелектрон, от там са парите и първия подарен милион. Терзиев може и да е роден в София, но родителите му не са. Агент на едно посолство, дарила му милиони за фирма за обучения Телегъз. Уви, Галя каза да е кмет, а после и премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тунджай с манлихерата

    06 Окт 2023 7:17ч.

    И добър семеприемник бил Кикимяу казват....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КИКИМЯУ ПРИ ЦВЕТАНКА… ЖАЛКО ПЛЯМПАЛО, КОЕТО БЕЗ ТЕЛЕПРОМТЪР ПРОСТО БЪЛБУКА И ИЗДАВА ЗВУЦИ НА ДАВЕЩ СЕ ПЛЪХ

    06 Окт 2023 8:53ч.

    Кикимяу при Цветанка… жалко плямпало, което без телепромтър просто бълбука и издава звуци на давещ се плъх. А тя го гледа като гладна боа. Истинско удоволствие. Нямам търпение Ваня Григорова да излезе на ринга срещу двамата фаворити. Ще ги изяде с парцалите. Терзиев все пак има аурата на успешен бизнесмен, а не носи клеймото на осветена гербава калинка и е една идея по-малко неприятен. Но все така безлично, бездушно мрънкало. И двамата меринджеи нямат никаква представа от проблемите на София и го знаят. Шубе ги е от Ваня и ще се крият до последно, защото никога не могат да я надприказват в открит телевизионен сблъсък. Тя ще ги направи на кърваво смути. Нямам търпение… Тези избори далеч не са предопределени. Подцениха “Факторът Ваня” … хубава, устата, разтропана, подготвена жена, тръгнала от чистачка в училище, стигнала до… където си иска. Трябва й само един тв дебат. Ирина Асиова – Диамант

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    06 Окт 2023 9:06ч.

    Хихимян е кукла на конци изкарана на сцената на съвсем некуклен театър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • max772

    06 Окт 2023 11:14ч.

    Нов фармацевтичен продукт: уникално лекарство, което е в пъти по-добро от Виагра и е напълно безопасно за всяка възраст. С него ще имате силна и продължителна ерекция, и тестостеронът ще се повиши, което ще доведе до растеж на косата и загуба на тегло. Съветвам всички да опитат, прочетете сами:------ https://301.link/bioko

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи