Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота 

Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя. Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота и затова залагам създаването на специален отдел в общината, който да въвежда и контролира изпълнението на мерките“. Това заяви  кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян на дебат, организиран от Института за пътна безопасност по тема "Транспорт". „Институциите трябва да работят обединени в тази посока, без да се прехвърля отговорност. Отделът по "Пътна безопасност" на общината ще има за задача да събира данни за всички критични места, тези с най-голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия, както и сигнали от граждани и ще координира действията по обезопасяването им. Като собственик на пътя, общината има задължения да продължи изграждането на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, изкуствени неравности и защитни пешеходни острови, това се мерки, които дават резултат. Пред пешеходните пътеки, особено при училищата и детските градини, планираме да полагаме специална червена настилка с висок коефициент на сцепление, за да може при натискане на спирачка, колата да спира по-бързо“, каза кандидатът за кмет.

По думите му самкциите за превишена скорост трябва да са неизбежни, това ще ги направи ефективни и ще промени поведението на недобросъвестните шофьори. "Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените от общините камери за управление на трафика, да се използват и за контрол на скоростта“, заяви Хекимян. Той обясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които лесно могат да бъдат надградени, така че да регистрират превишения на скоростта и преминаване на червен светофар. „Съвместната работа на общината с неправителствените организации, които имат експертиза в тази област, е от съществено значение, защото те знаят много добре какви промени трябва да се предвиждат в пътната инфраструктура и промяна в организацията на движение“, допълни Хекимян.

 

 

 

 

Коментари

  • онуфри

    18 Окт 2023 15:33ч.

    Пътна безопасност ли? Кажи го на Емили с тротинетката! Нали е от твоя отбор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честити Ви некадърници. ...

    18 Окт 2023 16:48ч.

    ....и сламени управници на всички нива в Гадната Мръсна Насрана колония.Отрицателният подбор работи.Колкото по зле става в колонията, толкова по ме радва.Щяла 4 милиона да стане, тока внос....не ме интересува.Това тъпо племе трябва да умре.Има народи без държава.Да дойдат палестинците на таз земя-рай ще я направят защото ценят що е то да си изгнаник.Мразя колонията, тя ми съсипа живота!Слава на онази НРБ преди 1989.А колонията-майната и!И на тоя изрод , на останалите изроди-да пукнете до 10то коляно.Аз не крия чувствата и мислите си!Да пукне тая колония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що не ходиш да ги пишеш тия неща в някой франкофонски сайт в новата си родина?

    18 Окт 2023 17:45ч.

    Ние тука сме българи и България е наша родина. Сбъркал си мястото да се обясняваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Що не ходиш...

    18 Окт 2023 18:28ч.

    Ти пък от висотата на коя камбанария се самоопределяш като авторитет да даваш наклон на мнението на други българи? Смяташ ли, че човека няма право да избухва емоционално срещу тия, които всеки път преди избори изведнъж се втурват да ремонтират и кърпят тук-там. Ти в каква пещера живееш, та да не си забелязал абсурдната гротеска, която представляват нашите пътища? Ако се загледаш по новините, ще забележиш, че пътищата в Газа изглеждат по-добре от нашите, дето сме от 2007 в ЕС. Това не ти ли се струва скандално? Някой случайно да не е забелязал, че повечето пътища нямат дори адекватна маркировка, камо ли да говорим за други пътни аспекти. Кой пуска пътища в експлоатация, без да отговарят на елементарни законови норми? Колко години Европейски Съюз ни трябва, че да приложим наготово неща, измислени и приложени в Европа от години? Копи и пейст само се иска, а не да откриваме топлата вода. А вместо това слушаме тъпотии как щели да се борят с войната по пътищата. Тази война е плод на тяхното беззаконие и безхаберие, а заради такива маймуни като тебе тази родина е на такова дередже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само зомбита

    18 Окт 2023 18:38ч.

    Ще гласуват за него и терзията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цунка

    19 Окт 2023 8:17ч.

    ДАВАЙ ТЕРЗИ ОТ ДЕСЕ, С ТЕБЕ СМЕ, РАЗБИЙ ВЪРТИГЪЗЯН, Че да .......Благодарим на Умника......????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи