Хавиер Бардем на протест срещу руското нахлуване в Украйна

Хавиер Бардем на протест срещу руското нахлуване в Украйна

Снимки: Ройтерс

Испанският актьор Хавиер Бардем, носител на награда "Оскар", се присъедини към протест пред руското посолство в Мадрид в подкрепа на украинския народ и срещу инвазията на Русия, съобщава Ройтерс.

"Тук съм, за да покажа, че осъждам войнствените действия на Руската федерация срещу Украйна", каза Бардем пред Ройтерс на протеста, на който се събраха около стотина души със синьо-жълтия украински флаг.

С черна маска и черен суичър с качулка, 52-годишният актьор разговаря с протестиращите и каза, че се опасява инвазията да не предизвика голяма бежанска вълна.

 

 

"Това е инвазия... тя нарушава основното право на Украйна на териториален суверенитет, нарушава международното право и много други неща", каза Бардем, който спечели "Оскар" за поддържаща роля през 2008 г. и е номиниран за най-добър актьор тази година.

Наблизо млади демонстранти развяваха знамената на Украйна и на ЕС и носеха плакат с надпис "Европа, защити бъдещето на децата ни - спри Путин!" на английски и испански език.

Подобни демонстрации имаше в четвъртък и в други европейски страни, включително и в Португалия, където има многобройна украинска общност.

 

 

 

Коментари

  • топ 10

    25 Фев 2022 11:00ч.

    Свобода за независима Каталуня, пич. И протестирай ЕС да освободи каталунските политически затворници. Nабер си нямаш за какво всъщност протестираш, ама явно някой умее да използва за мръсните си политически цели такива зомбезита като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Фев 2022 11:09ч.

    Ако гражданинът Бардем беше ходил на протести пред украинското посолство през тези осем години срещу избиването на мирни жители в Донбас, срещу водната блокада на Крим, срещу изгарянето в Одеса, щеше да има морално право да очаква да се вслушаме в протеста му. Но, не е ходил на такива протести, затова няма морално право. Отишъл - гъз път да види. I sictir!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юрий Подоляка

    25 Фев 2022 11:53ч.

    СВОДКА НОВОРОССИИ Война на Украине (24.02.22 19.00): Освобождены Харьков, Сумы, Херсон, начинается окружение Киева https://www.youtube.com/watch?v=47GUBdiHOUw&t=314s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бардем,Бардем,що не си гледаш

    25 Фев 2022 13:19ч.

    младата врътлива съпруга а ходиш да се излагаш заедно с тая украинска папла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само той не стига, виж, ако беше и носителката на тазгодишните порно-Оскари щеше вече да взема под внимание статията!

    25 Фев 2022 13:31ч.

    Повече творци трябват за тежест срещу злото, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холивудски сатанист

    25 Фев 2022 18:04ч.

    В Холивуд за да печелиш пари трябва да си безрезервно предан на САТАНИЗМА-ГЛОБАЛИЗМА ! Днес ако не скочиш като матросовец да подкрепиш САЩ , и да осъдиш Русия - просто ще останеш без роли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи