Хасан Адемов: Очаква ни двуцифрена инфлация

Хасан Адемов: Очаква ни двуцифрена инфлация

Имаше сериозни предложения, която и не бяха приети. Такива предложения бяха свързани с подкрепата за хората с увреждания и увеличаване на социалната инвалидна пенсия. Това предложение струва около 20 млн. лв., но управляващите не приеха това разумно положение. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов в студиото на БНТ относно бюджета, който управляващите са изготвили.

 

Според него политиката е добра тогава, когато се грижи за уязвимите групи. По думите му управляващите са успели да разтревожат всички пенсионери с някои от стъпките, които са предприели.

 

“Общата ковид добавка трябва да влезе в стойността на пенсията. Управляващите твърдят, че ще продължат анализите до края на месец юни. С какви инструменти обаче ще се случи? Има няколко възможни варианта. Един от тях е индексация на пенсиите с годините стаж. Той може да е увеличен на 1,4. Другата възможна мярка е да се промени златното швейцарско правило, защото то работи в страни със стабилна икономика, в които средният осигурен доход расте стабилно”, обясни Адемов. Той предлага предвидимо увеличение на пенсиите със 7,1%. Като по-сериозен инструмент определи преизчисляването на пенсиите: “Тези, които са се осигурявали на по-висок доход не печелят от това, че пенсиите се индексират на база на стажа”.

 

Като голям проблем определи липсата на разговори преди внасянето на бюджета в НС. По думите му инфлацията в края на годината ще бъде двуцифрена: “Политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а осмислена и предварително съгласувана”.

 

“Управляващите ще имат много големи проблеми, ако продължат да работят по този начин - който протестира му дават пари. Те заменят проблема с допълнителен финансов ресурс без да вникнат в дълбочина”, заяви депутатът от ДПС.

 

Притеснителен е темпът на нарастване на дълга и дефицита, категоричен беше Адемов.

 

 

 

Коментари

  • Жоро

    22 Фев 2022 9:37ч.

    Вчера другия измамник на Подмяната Кокорчо каза че инфлацията щяла да бъде 5,6 %, направо да се чудиш ние ли сме дебили или тоя дето ни ги насади!! До кроя на годината 2022г. инфлацията ще си продължи да се катери и ще стигне само за годината поне 10% , а НСИ като каже 7 означава 14!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    22 Фев 2022 9:47ч.

    Не господин Адемов, след вчерашните изцепки на Кирчо и разните "препоръки " на тролчета на Козяк вече ни чака и ТРИЦИФРЕНА ИНФЛАЦИЯ... След "папото" в ценовата стълбица се нарежда и ЕНЕРГИЯТА, а вчера таман се ОТКАЗАХМЕ от нея - без енергия съществуват само ГРОБИЩАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    22 Фев 2022 11:40ч.

    Верно ли, пък аз виждам щот вече е трицифрена ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    22 Фев 2022 12:41ч.

    Изказването на уважаемият депутат е с несъстоятелно съдържание. Няма и един ред в смисъла на действителни данни, предпоставки, свързаности с пландемията ИМ и взетите и внедрявани "решения" за Нулиране на икономиките и пр. действия?! При тези условия и вървящ разгром на западната цивилизация, въобще за какво се говори?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи