Хасан Адемов: Антикризисните мерки много закъсняват. В някои семейства вече има глад

Хасан Адемов: Антикризисните мерки много закъсняват. В някои семейства вече има глад

„За разлика от всички европейски страни антикризисните мерки в България закъсняхте страшно много – непрекъснато се отлагат“. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ депутатът от ДПС и зам.-председател на социалната комисия Хасан Адемов.

Той напомни, че управляващата коалиция даде щедри обещания в социалната сфера – увеличаване на доходите, преизчисляване на пенсиите и др..

„Дадоха заявка за рога на изобилието. За голямо съжаление нещата не се случват по начина, по който бяха представени в предизборните кампании“, коментира Адемов.

По думите му, заради забавените антикризисни мерки много българи вече изнемогват. „В български семейства се настрани достатъчно сериозно бедността, мирише и на глад. В някои от семействата вече има и глад. Уязвимите групи много трудно да се справят със сметките. Да не говорим за работещи бедни, да не говорим за всички останали, които изпитват някакви затруднения“, каза зам.-председателят на социалната комисия.

Хасан Адемов направи сравнение и с предкризисната 2008 г. и обяви, че основната разлика е, че тогава е имало сериозен икономически растеж от 6%.

Гледайте цялото интервю във видеото

 

 

 

 

 

Коментари

 • светът се върти

  14 Май 2022 11:20ч.

  Да, и в Африка и Близкия Изток също има глад! И кво? Нищо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОтговOр

  14 Май 2022 12:18ч.

  И в Европа и в Америка има тъпаци. И ти също си тъп/а. И кво? Нищо! Светът се върти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има глад

  14 Май 2022 13:51ч.

  Ама протести /истински/ няма. Значи гладът е малко, още трябва !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи