Харалан Александров: Борисов е най-подходящият приемен родител на "Продължаваме промяната"

Харалан Александров: Борисов е най-подходящият приемен родител на "Продължаваме промяната"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ се държи с партньорите си като с деца, които трябва да се учат, наставлява ги и понякога ги пошляпва
Пеевски има поведение на зрял човек, който контролира и дирижира процесите в обществото
Местните избори могат да променят конструкцията на "некоалицията", ротацията може да се забърза, ако ГЕРБ не се откаже целенасочено от някои общини след предварителна договорка с ПП. Това може да е сигнал за дългосрочно партньорство
Патронът на "Продължаваме Промяната" изглежда е бил президентът Румен Радев. Сега най-подходящият "приемен родител" е Бойко Борисов. Бащата на коалицията е лидерът на ГЕРБ, той се държи с партньорите си като с деца, които трябва да се учат, наставлява ги и понякога ги пошляпва. Има силен копнеж към мощна патриархална фигура тип Орбан. Това каза  за "Офанзива с Любо Огнянов" социалният антрополог Харалан Александров.

"Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има забележителна хармония около общ дневен ред. Няколко могъщи клана са се организирали и събрали, изолирали са другите. Освен този на ГЕРБ, Христо Иванов е продължение на Костов, а Радев е новият могъщ патрон, който групира значителна подкрепа. Пеевски беше стигматизиран като лошото дете, но пред очите ни ролята му стана много по-патриархална, държи се като много зрял човек, който разбира, контролира, дирижира огромната част от сложните процеси в обществото. Местните избори могат да променят конструкцията на некоалицията, ротацията може да се забърза, ако ГЕРБ не се откаже целенасочено от някои общини след предварителна договорка с ПП. Това може да е сигнал за дългосрочно партньорство", коментира той.

Според него има няколко обяснения защо се забавя обявяването на кандидатурата за кмет на София от ГЕРБ. "Едното е, че столицата вече не им е интересна и се чудят как да се отърват. Това не звучи убедително. Лоялен, прилежен и съвестен трябва да е кандидатът, но същевременно и приемлив. Някои смятат, че трябва да е с твърд антикомунистически профил, това е предпоставено от кандидата на ПП. Другата хипотеза е, че трябва да е с тежко консервативен профил и прозападно присъствие. Напълно възможно е да дублира Васил Терзиев - например да е от IT сферата", предположи антропологът.  Според него доста либерали са залюбили Ваня Григорова. "Много я харесват и виждат в нея нещо различно". Съвсем спокойно тя може да се окаже изненадата на местните избори", каза още той.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

 • ПроСтоДвеСта

  23 Sep 2023 21:15ч.

  Промянкаджиите са в голяма заблуда. Резултата им на общинските избори няма да има нищо общо с резултата им на парламентарните в София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харалан Александров: Борисов е най-подходящият приемен родител на "Продължаваме промяната"

  23 Sep 2023 21:21ч.

  Ами той е тяхната сурогатна майка. Бащата вече не е жив. Почивай в мир Алексей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Родителство

  23 Sep 2023 21:43ч.

  Скромничи и лицемерничи Хараланчо. Разбираме го, истината е неудобна. Очевидно детето пп е било изродено от Х. Мустафа, която е получавала инструкции по телефона от Урсула. По-добре да не опитваме да уточняваме ролята на Радев, но категорично и той е бил замесен. След като се е разбрало, че детото е олигофренче, наричано шарлатанче заради приличието, започнали да му търсят приемен родител и тук някъде удобно и услужливо на хоризонта се е появил Борисов, защото със задачата вече е бил натоварен Мъртън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  24 Sep 2023 2:17ч.

  харалане, харалане - никаква светлина няма в теб, само мрак и подлизурство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не се наХарлани бе!

  24 Sep 2023 3:39ч.

  Тоя лешояд яде всичко, то му и личи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи