Хамас замрази преговорите с Израел за освобождаване на заложници

Хамас замрази преговорите с Израел за освобождаване на заложници

Палестинското движение Хамас обяви замразяване на преговорите с Израел за освобождаването на заложници, държани в ивицата Газа след убийството на Салех ал Арури, член на ръководството на групировката, в предградие на Бейрут. Това съобщи телевизионният канал "Ал Арабия", предаде ТАСС.

Както отбелязва телевизионният канал, ръководителят на Политическото бюро на Хамас Исмаил Хания описа убийството като „терористичен акт“, наричайки го нарушение на ливанския суверенитет и засилена враждебност на Израел към палестинците. 

По-рано Хамас официално потвърди смъртта на Ал Арури в резултат на атака на израелски дрон в Дахия. Заедно с ал-Арури бяха убити двама командири на военното крило на Хамас, бригадите "Иззедин ал Касам".

Ал Арури бе един от основателите на бойното крило на Хамас. През 2017 г. той беше избран за заместник-ръководител на политическото бюро на Хамас и доскоро се смяташе за „номер две“ в радикалното движение. Израелският премиер Бенямин Нетаняху го заплаши с убийство още преди конфликтът между Хамас и Израел да ескалира на 7 октомври.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

Напиши коментар

Откажи