Гюров: С ИТН страницата е затворена не само за ПП, а и за българския избирател

Гюров: С ИТН страницата е затворена не само за ПП, а и за българския избирател

С формацията "Има такъв народ" страницата е затворена не само за "Продължаваме промяната", а и за българския избирател. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред "Дарик радио".

"Не виждам как може да е различно, след като минахме през провален от ИТН парламент с цел по-висок резултат, който беше постигнат на следващите избори, но и този парламент беше провален. Сега за пореден път ИТН показа, че не е конструкивен партньор, а е в тази коалиция с определени интереси, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие", заяви Гюров.

Той бе категоричен, че не би нарекъл вота на недоверие срещу ПП и предлагането на нов премиер "поражение".

"Бих казал, за съжаление, един нормален развой на събитията с оглед на коалицията, в която бяхме, а тя беше една коалиция с двойно дъно. Имахме съмнения в самото начало, че ще бъде трудно от гледна точка на адекватността и желанието за истинска промяна. Маските паднаха много по-рано, отколкото очаквахме. Това не беше поражение, а възможност. Възможност да пренастроим модела и да търсим по-устойчив път", коментира Гюров.

"Купуване на депутати се използва от хора, които са свикнали да работят с брокери, да купуват и продават бъдещето на България. Ние никога не сме били в този бизнес и това, че нямаше подсигурени депутати показва това, че ние не сме купували. За съжаление това, което видяхме, е че в този парламент на този етап няма повече от 117 депутата, на които можем да разчитаме да подкрепят едно истинско реформаторско правителство с премиер Асен Василев", каза още Андрей Гюров.

Според него е имало депутати, които ги е било страх да преминат на страната на "Продължаваме промяната". "Имаше сериозен натиск върху тези хора, който оказа своето влияние", посочи Гюров.

"От страна на Кирил Петков беше заявена ясната позиция - всеки, който иска да работи за България, е добре дошъл в отбора", припомни председателят на ПГ на ПП.

Председателят на ПГ на ПП беше категоричен, че на този етап със сегашния състав на партиите ГЕРБ и ДПС не може да се говори за евроатлантическа коалиция, "защото за да говорим наистина за такъв тип коалиране, тези две партии наистина трябва да минат през едно чистилище".

"Грешки има винаги, но те не трябва да ни отклоняват от пътя", каза още Гюров.

Председателят на ПГ на ПП бе категоричен, че път към "Възраждане" за "Продължаваме промяната" няма. "Не виждам никаква пресечна точка с тяхната идеология и отговорността, която те поемат", посочи Андрей Гюров.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Уилт

  16 Юли 2022 14:54ч.

  Трябва много да се срамуват тия българи, които на три пъти вкарват Тошко и компания в Народното събрание. Абе, къде изчезна оня палячо със скъсаните дънки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тапа за прости джендъри

  16 Юли 2022 15:43ч.

  Така е. А пък тези, които вкараха простото Киро и Кокорчо, че и уж партийката им в Народното събрание просто трябва да се гръмнат, за да не мъчат себе си и най-вече целокупния български народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФРОЙД Д-р

  16 Юли 2022 14:58ч.

  Гюров е сменил лагера. Изостави Кики и мина към Асен. Мекота на китките ги свързва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, купуфъхти

  16 Юли 2022 15:36ч.

  ма ни мужафтш дъ искупити сичкити и ся грездиту кисльоч. Ут тоз муабет зъ СлафчУ и ИТН ми са чини чи са утвара ина портичкъ към Дон Бъцон и ГЕРп. Не ли? Зер и Буйкрякеффф и той нъпуследък издавъ тъкиви шумови

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  16 Юли 2022 15:51ч.

  Тия еничари са готови да минат през трупа на майка си , но да не изпуснат кокала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ала бала

  16 Юли 2022 16:56ч.

  и аз не виждам никаква пресечна точка между народа и ПП... А отговорност - само на килимчето пред посолството... За една година нищо не направихте, нито Василев , нито Минчев имат воля да работят на ползу роду... нашия род, не разни отвъд океана

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  16 Юли 2022 17:08ч.

  Я, и Гюров бил хубавец, така в полуанфас и с тази закачлива усмивка! Ах, тая Херо, тая Херо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юли 2022 18:34ч.

  Наглоста им произтича от МАШИННИЯ ВОТ! Всички в момента ненавиждат ПП но соц.агенциите има дават 20% ?!? МАШИНИТЕ! МАШИНИТЕ! МАШИНИТЕ! ДЯВОЛСКИ МАШИНИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошавата гарга

  16 Юли 2022 18:42ч.

  Има основание за претенции по повод на конструктивност. Грозно и неприлично е да се суфлира на българските избиратели, а претенциите на това момченце, че някой ще го чуе, са ми напълно непонятни. По отношение на НЕАДЕКВАТНОСТТА, която също е засегната от лицето, категоричен национален шампион е лицето кирилчо. А цялата кохорта зад него сте отвратителни, май дори повече от славчовците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи