Гюров: Очевидно има напрежение в коалицията, след като министри са напуснали заседанието на кабинета

Гюров: Очевидно има напрежение в коалицията, след като министри са напуснали заседанието на кабинета

"Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри", коментира председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров на журналистически въпрос в парламента дали отношенията в управляващата коалиция са напрегнати. Поводът беше информацията, че трима от министрите на партия "Има такъв народ" (ИТН) са напуснали днешното заседание на Министерския съвет, на което кабинетът обсъжда актуализацията на бюджета, съобщава БТА.

Поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори, очакваме информация от Министерския съвет и по-късно днес Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" ще излезе с декларация и пресконференция, на която ще можем да отговорим на всички въпроси, посочи той. Гюров уточни, че пресконференцията ще бъде в 16 часа в БТА.

Както виждате, не ние напуснахме МС, не ние имаме претенции за средства, които има или няма в бюджета, така че трябва да съберем информацията и тогава да можем да ви отговорим, коментира още председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната".

Попитан дали ИТН са надежден партньор, Андрей Гюров каза, че това е въпрос, който сега ще си проличи по време на актуализацията. От наша страна взимаме всички мерки да върви комуникацията, защото от 1 юли искаме да има увеличение на пенсиите, което изисква много строг график на приемане на актуализацията през комисии и през пленарна зала, допълни той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи