Гуцанов: Дано Денков не ни вкара във война като Богдан Филов!

Гуцанов: Дано Денков не ни вкара във война като Богдан Филов!

Хитлер с едномилионна армия не успя да влезе в Москва, едва ли някой е очаквал, че Пригожин ще успее с 25 хил. души, коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ. Според него фактът, че бойците на "Вагнер" вървяха по магистралата и никой не ги атакуваше, също буди доста въпроси за това какво точно се случи в Русия. Ако искаше, руската армия можеше да смаже този бунт, но тя не го направи, дали има нещо скрито, попита Гуцанов. Според него едно е сигурно - България трябва да стои максимално далеч от този военен конфликт. Затова от БСП винаги сме казвали, че единствения път, по който трябва да се върви са мирните преговори, а не даване на оръжие или каквото и да е участие в този конфликт, добави социалистът.

"Всички сме наясно, че има сериозни противоречия между Сергей Шойгу и армията на "Вагнер". Има и две сериозни групировки, които се бият в Русия - едната е свързана с капитала, другата - с производството в Русия. Естествено военно-промишления комплекс стои зад едната, а банкерите седят зад другата", обясни Гуцанов.

Пътят са мирните преговори за решаване на военния конфликт и затова ние още през тази седмица излязохме с декларация срещу министър Тагарев и срещу решението на кабинета да участваме в поредната инициатива на Европа, която се нарича "Инициатива за мир".

"Много добре звучи, но какво стои зад това - даване на 1 милион снаряда на Украйна. Извинявайте, това нормално ли е или е някаква шизофренна връзка? Как може да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир и това е инициатива за мир. И още едно решение на кабинета - да започнем участие, и това не е съгласувано с Народното събрание, не е обсъждано дори в Народното събрание, в поредния пакет помощи за Украйна, който е на стойност около 55 млрд. долара, което ще рече, че всяка година всеки един от нас ще дава сума от около 27 евро. Добре де, ние толкова ли станахме богати, че трябва сега да се дава и допълнителна помощ", попита Гуцанов.

Според него военният министър Тагарев е опасен за България. Той даде следния пример: "В САЩ в момента има четирима кандидати за президент - настоящият Байдън, неговият опонент Кенеди и съответно Тръмп и губернаторът на Флорида Рон Десантис. Това са четиримата кандидати. Трима от четиримата искат мирно разрешаване на проблема в Украйна. Това не говори ли нещо на тези "ястреби" в България - че има друго отваряне на погледа? Нека погледнат малко по-надалеч какво се случва, а не на тях какво им се иска или някой им е казал какво да говорят", посъветва Гуцанов.

Затова трябва да сме по-внимателни, когато коментираме войната, която е само на 250 км от нас, Варна е по-близо  до военния конфликт, отколкото до София, изтъкна социалистът. "Нека да сме малко умерени! И тези изказвания на Тагарев предишната седмица - че ние ще осигурим военни медици, военни санитари. Ние сме категорично против!", подчерта Гуцанов. Той попита още: "Тагарев военен министър ли е и си мери думите, или говори това, което му е дошло на езика? Затова БСП бяхме против Тагарев да бъде военен министър още преди година и няколко месеца, когато Кирил Петков като министър-председател го предложи. Ние казахме: "Излизаме от правителството, ако този човек стане министър на отбраната на Република България".

БСП бяхме гарант за това да не се изнася оръжие, България да седи далеч от този конфликт, добави Гуцанов.

Според него това правителство с тези си действия е опасно за България. Вместо да решават този проблем, те го задълбочават. "България трябва да седи далеч от този въпрос. И пак казвам: не са наши виждания, не са мои виждания, това вече мина на ниво прокси война между Русия и Съединените щати, започва да става прокси война между Русия и НАТО. Това вече застрашава сигурността... Ние сме български народни представители и трябва да защитаваме интереса на България. И когато говорим за този кабинет, че наистина е опасен, че няма мнозинство, което е очевидно в това Народно събрание, че е един сговор, омерта, защото омертата, знаете, е сговор за мълчание на мафиоти. Не е ли това, което се случва в България?... Тези хора влязоха ли с ГЕРБ в омерта? Влязоха. Как ще промениш този модел, когато се прегърна с ПП ГЕРБ?", попита Гуцанов.

Това е правителство на войната и на омертата. "Дали това е управление на войната на г-н Денков, който дано да не е като Богдан Филов през 1941 г., друг учен - не искам да правя такива препратки, защото тогава България влиза във война и знаем какво се случва. Дано и този учен да не ни вкара в такава война!", каза Гуцанов. "Не можем да сме овъртолени във всичките тези схеми, в цялата тази омерта, коалиция на войната, коалиция на имунитетите! Какво е това нещо?!", попита още Борислав Гуцанов.

Вижте целия разговор във видеото

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • old_beggar

    25 Юни 2023 15:54ч.

    Маргарет Тачър: „На територията на Русия е икономически оправдано да живеят 15 милиона души - за обслужване на нефтените кладенци и на мините...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гуци гуци

    25 Юни 2023 18:42ч.

    Че ние отдавна сме си във войната! Питай Корни колко патрона (не) е изпратила за там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши

    25 Юни 2023 16:16ч.

    Академикът самоделка - едва ли. ПосолствоТО ще ни вкара във война. Само, че току виж се получила гражданска. Желанието у гражданите зрее 33 години. Само оръжието липсва. За сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШВЕЙК

    25 Юни 2023 17:55ч.

    Академик самоделка, яко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    25 Юни 2023 18:25ч.

    Академика ,не казваш истината за Богдан Филов.Под натиска на фашистка германия е обявена война,но и един патрон и войник не е заминал. Второ благодарение на Филов днес Добруджа е БЪЛГАРСКА територия. А сега изпращаме вси1ко за войната беа да сме обявили такава. Вземи си призванията дарени за слугинство и си заминавай на село.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С бастуните

    25 Юни 2023 19:48ч.

    Ли ще се биете ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Алипиев

    25 Юни 2023 19:58ч.

    Един патрон и войник не е заминал, само една - две дивизии германци, които сме освободили за източния фронт като окупатори на Гърция, Сърбия и Македония. И няколко хиляди избити от бомбардировките над София, Враца и други градове. И няколко хиляди разрушени домове и обществени сгради. Гениалното решение на Филов до това доведе. А Южна Добруджа, без съгласието на чичко Сталин щеше още да е румънска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бастуни, но бели бастуни ще има за вас. По традиция, датираща още от първата българска държава вие прозападните предатели ще бъдете ослепени като предатели

    25 Юни 2023 21:46ч.

    Ще ви оставим да ходите с бели бастуни наоколо, за да напомняте на останалите незасегнати нищи духом да имат страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я виж ти!

    25 Юни 2023 21:56ч.

    Имали сме, казваш, политик, който действа геостратегически като самостоятелен играч. Запазва Добруджа със силни дипломатически ходове, а не защото истински големите ирачи натискат Румъния да го направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз бих казал

    25 Юни 2023 22:11ч.

    мамадемик! Тоя на външен вид изглежда като охлюв дето няма черупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знещ

    26 Юни 2023 3:08ч.

    Благодарение на Германия, СССР и Италия, които принуждават Румъния да отстъпи си връщаме Южна Добруджа. Към този момент Хитлер и Сталин още са съюзници и контролират Европа. Богдан Филов е само щастлив регистратор на Крайовската спогодба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тттттт

    26 Юни 2023 11:29ч.

    че сталин и хитлер бяха авери....какъв е проблема ви ?а и добруджа беше платена с пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • войната е неминуема

    25 Юни 2023 16:25ч.

    Като привърши славянският ресурс и сме вътре. Играта е ва банк. Американците не могат да победят, но няма и да отстъпят. Затова ще окрадат каквото легат и другото ще го запалят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    25 Юни 2023 16:29ч.

    Дрън, дрън... Осем години имаше мирни преговори, укрите не изпълниха нито една договореност, поощрявани от Запада. Когато нямаш дупе, за да вземеш страна в конфликта, най-добре е да дрънкаш на празни тенекии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Ташко внук на дядо Мъдьо

    25 Юни 2023 17:13ч.

    Язък имааме джелание да пратим снаряди ама ре взея че изгореа, сегинка че им пратим тагаренко,свирчев, джудженко, кормниленка и всички камикадзета дупедати от парламента щото като нема оружие имаат, оранени дупета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учените по дифолт не стават за управленци. Евробюрократките тоже

    25 Юни 2023 17:46ч.

    И Богдан Филов като Денков и психо-десните си е мислел, че нещата са тсшак работа и чак, когато авиационен шрапнел му пробива креслото, взел да стопля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    25 Юни 2023 17:59ч.

    той, като НЕГО, ние като ТЯХ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-Р

    25 Юни 2023 18:02ч.

    Сравнението на Денков с Богдан Филов е в десетката! Учени премиери са доказващи най тежките дни на България. Освен Филев, да не забравяме къвавия проф.Цанков и сламения проф.Беров, при който мутрите завладяха държавата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление

    25 Юни 2023 18:26ч.

    Този Денков не изглежда решителен човек, прави впечатление на един канцеларски плъх. Денков върви натам на където му кажат, или където съпротивлението е най-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прави

    25 Юни 2023 22:14ч.

    впечатление на мухльо! какъвто и е! като си "световноизвестен учен" що си соросоиден прислужник ,бе, мухльо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухльо,

    26 Юни 2023 14:08ч.

    обаче ,доволно вреден, за съжаление..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    25 Юни 2023 19:54ч.

    О, дано да ни вкара. После знаем какво следва- 09.09, чистка на около 30 000, тръгване по друг път и отново ще станем нормална страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хапчетата комрад

    25 Юни 2023 20:14ч.

    за шизофреничните ти обсесии по безвъзвратно отминали времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiG EU Fart

    25 Юни 2023 20:30ч.

    Историята, комрад, има лошия навик да се повтаря. Меракът на евроатлантиците да ядат руското дърво е неизчерпаем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    25 Юни 2023 20:51ч.

    "Хапчетата комрад" -- брачет, още ли живееш в 89-та? не ща да те вкарвам в шоково състояние, но е 1/3 век по-късно. през това време ти и подобните ти направихте чудеса за да съсипете построеното, да не построите нищо, да лумпенизирате голяма част от популацията. за такива неща се плаща. дали махалото ще отиде в другата посока, както казват колегите, дали ще се откъсне и територията ще отиде в небитието - божа работа. но вие си знаете, сигурен съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път знаем, че прошка за предателите не бива да има, защото след поколения дезата и внуците им отново надигат глави за предателство

    25 Юни 2023 21:49ч.

    Този път ще се кара наред и до крак. София ще стане отново под милион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спартанецът Леонид е казал

    25 Юни 2023 22:18ч.

    No mercy, no prisoners!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    25 Юни 2023 20:25ч.

    "Нека погледнат малко по-надалеч какво се случва" -- няма как да стане, по две причини - не са курдисани на тия позиции за това, освен това... не си могат хорицата. това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силата на Гуцанов е в бизнеса

    25 Юни 2023 20:52ч.

    Политиката, социалната справедливост и анализите не са за него. Апропо, болшевиките са били една шепа хора, но са взели властта, просто са били по-умни от готвача бандит, а и ситуацията е била различна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи