Гутериш пристига днес в Анкара на път към Москва

Гутериш пристига днес в Анкара на път към Москва

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш днес ще пристигне в Анкар, съобщиха от офиса на ръководителя на световната организация.

Гутериш планира да се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган в Турция. Темите на предстоящите разговори все още не са очертани, посочва ТАСС.

Генералният секретар на ООН ще посети Москва на 26 април. Той ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров и ще бъде приет от президента Владимир Путин. 

Два дни по-късно, на 28 април, Гутериш ще посети Украйна  ще проведе разговори с министъра на външните работи Дмитрий Кулеба и президента Володимир Зеленски.

В началото на миналата седмица Гутериш изпрати писма до президента Путин и украинския му колега Володимир Зеленски с молба за срещи в Москва и Киев, посочва Франс прес.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • росен

  24 Апр 2022 10:45ч.

  Пряк път до Москва през... Анкара?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  24 Апр 2022 11:02ч.

  И да се дадат пари от САЩ лично , на Турция,България и Гърция за прииждащите с години бежанци тук, прогонени от американските войни .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  24 Апр 2022 13:04ч.

  Забавените и дори твърде късни действия на ООН ги отдавам на възрастта на този господин, който беше спуснат с парашут с помощта на кристалина георгиева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи