Губернаторът на Северна Дакота забрани на транссексуални да участват в женски отбори

Губернаторът на Северна Дакота забрани на транссексуални да участват в женски отбори

Републиканският губернатор на Северна Дакота Дъг Бъргъм подписа два закона за транссексуалните спортисти, с които на практика се забранява включването им в женски спортни отбори в началните и средните училища и колежите, съобщи Асошиейтед прес.

Депутатите в двете камари на парламента на щата приеха законопроектите с мнозинство, което позволяваше отхвърлянето на евентуално вето. Ако губернаторът беше наложил вето на законопроектите или беше отказал да ги подпише, те вероятно пак щяха да влязат в сила.

Поне 19 други щата в САЩ са наложили ограничения за транссексуалните спортисти. Представители на Републиканската партия в законодателните органи на различни щати изготвиха тази година стотици проекти за нормативни актове, насочени срещу ЛГБТ общността.

През 2021 г. Бъргъм наложи вето на почти идентичен законопроект, който щеше да забрани на транссексуалните жени да играят в женските отбори в държавните училища. Тогава законопроектът не получи подкрепа, която да бъде достатъчна за отхвърлянето на евентуално вето.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ретроград хомофоб фашист антилиберал расист ксенофоб антидемократ

    12 Апр 2023 10:14ч.

    и каквото още се сетите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    12 Апр 2023 10:20ч.

    Сетиха се, че мъжкото не може да бъде женско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    12 Апр 2023 11:10ч.

    Съпротивата в САЩ срещу транс-джендърите е силна в Южните щати и в Християнските общности. Не е като в Ню Йорк, където приемането на трансджендърството е от тия, които атакуват Тръмп. Едни и същи субекти са, все демократи, лявото крило на ДП. Но Републиканците и Тръмп, а и някои 'десни' либерали на ДП правят друго - като този губернатор. Америка стене от деформациите на човешката природа, от войната, която спонсорира, и се бори за човешката природа и за мир. За жалост нашите медии по изключение - като "Гласове" дават тази страна на процесите. Така е и с големи световни медии като CNN.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ко стана с ценностите и дивърситито

    12 Апр 2023 12:33ч.

    Малка стъпка в правилната посока. Не искат някой да им разваля зрелищата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи