Губернаторът на Флорида Рон Десантис официално ще влезе в президентската надпревара в САЩ

Губернаторът на Флорида Рон Десантис официално ще влезе в президентската надпревара в САЩ

Губернаторът републиканец на Флорида Рон Десантис ще се включи другата седмица официално в надпреварата за изборите за президент на САЩ през 2024 г., според добре осведомени източници на Ройтерс.

Десантис вероятно ще подаде документите за издигане на кандидатурата си на 25 май, за да съвпадне събитието с дарителска среща в Маями, а вече по-официалното, същинско начало на кампанията му ще бъде поставено на 29 май, каза единият от източниците.

В текста на поканата към дарителите за срещата на 25 май се казва, че те ще бъдат впрегнати "в работа", очевиден намек за събиране на средства за Десантис, каза друг добре осведомен източник.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има убедителна преднина в първичната надпревара за определянето на кандидата на Републиканската партия за президентските избори догодина, показа неотдавнашно проучване на Ройтерс/Ипсос.

От гледна точка на профила на Десантис сред републиканците на изгряваща звезда, както и на умението му да набира средства от дарители той вероятно ще се окаже най-голямата заплаха за Тръмп, който в последните седмици засили политическите атаки срещу губернатора на Флорида.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    18 Май 2023 8:51ч.

    Който има акъл ще гласува за Десантис, не за Тръмплина на еврюгите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фори Светулката

    18 Май 2023 8:59ч.

    Който има акъл, ще гласува за републиканец, бил той Тръмп или Десантис. Оная магарешка демократична развратна пасмина трябва да се изрине от властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Май 2023 10:42ч.

    Тръмп категорично изпълнява каквото му кажат либералите... не се заблуждавайте, беше поставен за да могат републиканците да понесат промените, докато Десантис е явление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десантис е убеден русофоб

    18 Май 2023 8:58ч.

    Но е нормален и яка консерва. Тръмп има невероятна харизма. Най-добрият вариант е да издигнат обща кандидатура за Президент (Тръмп) и вице-(Десантис), ха дано ! Ама надали…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Май 2023 15:00ч.

    Напротив, доста вероятно е. И Байдън и Камила бяха опоненти за кандидат президент от демократите, но накрая се "взеха", та същото ще е и при републиканците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи