Гроздан Караджов: Пътищата в България вече не могат да бъдат поддържани и ремонтирани

Гроздан Караджов: Пътищата в България вече не могат да бъдат поддържани и ремонтирани

Пътищата в България, които и без това са в трагично състояние, вече не могат да бъдат поддържани и ремонтирани, заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред депутатите и поиска съдействие от парламента за намиране на решение на проблемите, предаде БТА.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) не може повече да възлага каквито и да било дейности по поддръжка на републиканската пътна мрежа – дейности за подмяна на мантинели, пътни знаци, нито поставяне на предпазни или ограничаващи мрежи. Ако нейните ръководители направят нови възлагания, те ще се изправени пред следната дилема - дали да спазят стриктно закона или умишлено да го нарушат с всички последици, допълни Караджов.

Обръщам се към Народното събрание с предложение да разреши на АПИ да продължи да поддържа и да ремонтира републиканската пътна мрежа по действащите договори до избор на нови изпълнители по новите открити конкурсни процедури, както и да даде възможност да се довършат 278-те недовършени обекта, магистрални пътни участъци, мостове, тунели и други и да разплати частично претендираните от пътностроителните фирми суми с цел да се намали социалното напрежение, породено от масовите уволнения в тях и последвалите протести и блокади на пътища и проходи от техни служители, заяви Караджов.

Той увери депутатите, че с това предложение не се узаконяват незаконни договори, те са действащи и в момента, те са резултат от открита състезателна процедура по Закона за обществените поръчки, но са с ограничен обем и надвишени възлагания, т.е. нови не могат да се правят. По думите му това не е и признаване на претендираните от изпълнителите суми. Едва след приключване на ревизията ще определим размера на дължимите суми, допълни министърът.

Дори в този момент, който си говорим, пътят на прохода Витиня е блокиран от над 6-метрова опашка от автомобили, защото този път не се ремонтира, коментира Караджов. Той отбеляза, че пътят не се ремонтира, защото не можем да възложим нито един ремонт, нито една мантинела, нито една мрежа.

Не търся да свалите отговорността от мене, а Народното събрание да поеме своя дял от отговорността, за да ми даде възможности след това и аз да понеса своята отговорност и да отговоря на обществените очаквания за качествено поддържане на републиканската пътна мрежа и за завършване в срок на започнати през миналата година ремонти, заяви вицепремиерът.

 

 

 

Коментари

  • НЕ КА ДЪР НИ ЦИ!

    07 Апр 2022 14:37ч.

    Оставка, предатели продажни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Xxaslq

    18 Юни 2022 9:04ч.

    order furosemide 100mg pill - <a href="https://xfurosemide.com/">buy furosemide 40mg generic</a> brand doxycycline 200mg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bfrroy

    11 Юли 2022 20:58ч.

    low cost ed pills - <a href="https://sildende.com/">viagra 50mg kaufen ohne rezept</a> sildenafil 50mg bestellen

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hegfzt

    18 Авг 2023 14:52ч.

    buy generic zaditor <a href="https://geozipin.shop/">doxepin 25mg without prescription</a> order tofranil 25mg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    07 Апр 2022 14:48ч.

    Щетите нанесени от хунтата на РРадев и Комитова ще останат за десетилетия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    07 Апр 2022 14:55ч.

    Някой да даде точен отчет колко пари се събират от ТОЛ-системата, колко от тях взема българската държава и колко потъват в джобовете на фирмата, която изгради ТОЛ-системата и си присвои правото да я поддържа срещу кражбата на една голяма сума от таксите, които се плащат. Стана една от големите кражби в последно време и тревожното е, че никой не иска да се занимава със случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    07 Апр 2022 14:56ч.

    От покупката на самолети пътищата ще се оправят моментално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симпатичен селски бек

    07 Апр 2022 16:34ч.

    Евалата брато! Много добър сарказъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неразбрал

    07 Апр 2022 15:01ч.

    НЕма проблеми. С тези цени на бензина и нафтата, и нашите доходи пътища няма да ни трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 07 Апр 2022 15:01ч. НЕма проблеми. С тези цени на бензина и нафтата, и нашите доходи пътища няма да ни трябват.

    07 Апр 2022 15:22ч.

    Да питам, вярно ли е, че в Гърция е обявена всеобща стачка срещу повишаването на цените?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • върховенство на народа

    07 Апр 2022 15:36ч.

    просто не спазвайте ЗОП, той е колониален, цели анти-развитие и е част от установения геноциден законодателен режим след 89'. Работете за народа! Върховенство на народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • одата на радостта

    07 Апр 2022 16:04ч.

    Ма нали сме у нато и сме с ценности,що не ги ремонтираш. Вече нищо не може да се ремонтира, поради тъпота ,невежество и малоумие.Но с ценнности,няма как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Апр 2022 16:08ч.

    Веднага да започнем първи разработката на превозни средства с ПЕРКАТА НА КАРЛСОН, тъкмо по-добре ще се впишем в ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА , а може и в ЗЕЛЕВАТА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грую

    07 Апр 2022 16:37ч.

    Тоя Караджов е толкова некадърен, че даже вдигна ръце на третия месец за поправка на пътищата! Казвайки това нямам предвид че герберите бяха както трябва. Този индивид като види работа и иска да се скире. То не е като да крадеш от оборудване за телеком в бивша Югославия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарайдър

    07 Апр 2022 16:47ч.

    Бачо Грозьо,викай на помощ г-жа Комитова да те измъкне от кълчищата,щото и тя има заслуга за ситуацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Апр 2022 18:05ч.

    Подавай си оставката, след като не можеш! Този ще нанесе поредните щети върху нас! Нещата вървят към едни хубави пътни концесии за отбрани хора, на наш гръб! Готвят се и промени в ЗУТ и ЗОп, които ще са в наш ущърб!!! Този е вълк, облечен в агнешка кожа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    07 Апр 2022 18:19ч.

    тиквоча гепеше на макс от пътища, палячовците явно са назначени да ни врнат в каменната ера, толкова от хероин мустафа и братският Съветдк..., пардон - щатски союз и неговият пророк фашингтонският обком.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи