Гроздан Караджов: Парите за пътищата са заложник на избора за шеф на БНБ

Гроздан Караджов: Парите за пътищата са заложник на избора за шеф на БНБ

„Парите за ремонт на пътищата са заложник на решението на избора за шеф на БНБ“,смята министърът нарегионалното развитие Гроздан Караджов. Той се срещна с протестиращите пред сградата на Народното събрание, предаде bTV. 

Според него бламирането на точката за гласуване на бюджета на АПИ в зала и липсата на депутати на правната комисия, която трябваше да обсъди парите за ремонтите, са целенасочено блокиране. 

„Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме и една дупка на пътя“, каза Караджов. 

Той намекна, че може би се очаква Любомир Каримански да оттегли кандидатурата си за гуверньор на БНБ, за да бъдат разрешените парите за ремонти. 

„Правителството е длъжно да си влезе в ролята и да вземе това решение“, каза той. 

Той допълни, че сумите, които се дължат на строителните фирми, са огромни и трябва да се разплати поне 50% от сумата, за да имат сигурност и да започнат с ремонтните дейности. „Договорите за 710 млн. лева са били надвишени до 1 млрд. и 100 млн. лева, аз съм заварил това и не нося вина“, каза министър Караджов. 

За ремонт са заложени над 200 участъка в цялата страна.

 

 

Коментари

 • Достатъчно е да си приберете раздаденото

  08 Апр 2022 13:02ч.

  и изведнъж ще се разреши проблема с финансирането на ремонтите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борислав

  08 Апр 2022 14:22ч.

  Номерът с протеста на камионите вече сме го виждали при Мутрафона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи