Гроздан Караджов: Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева

Гроздан Караджов: Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Поисках тази среща, за да кажа каква е истината, каза Караджов. Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева за Агенция "Пътна инфраструктура". Никой не е поискал условие за даване на допълнителни средства. Това заяви на пресконференция вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството от ИТН Гроздан Караджов. 

Той е информирал кабинета, че се получава дефицит от 3,9 млрд. лева. Вторият дефицит е от незалагането на средства за АМ "Хемус" и скоростния път между Ботевград и Видин. Министърът на финансите е казал, че там няма да се залагат средства, докато не се разплете казусът с инхаус договорите. Работата по тези магистрали спря, каза Гроздан Караджов.

Той показа стенограма от вчерашното заседание на Министерския съвет, като коментира, че не е проведен коалиционен съвет преди актуализацията на бюджета да бъде внесена на заседание на кабинета. Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и републиканската пътна мрежа.

В паниката, че изпускат управлението, започнаха по същия начин да говорят, както при избора на гуверньор на БНБ, за крадливите фирми, за неща, които нямат нищо общо с казуса за вчерашното ни напускане, нито отговарят на фактите, каза Караджов.

Тази сутрин стана ясно, че министър Гроздан Караджов е депозирал оставката си в парламента.

 

 

 

 

Коментари

  • Миро от Каризма

    09 Юни 2022 14:03ч.

    Слави се оказа маша на ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хламид хламид

    09 Юни 2022 14:59ч.

    имаше един кредит кога прави кабеларката ,после този кредин един костадинов го изкупи и му седна на врата, сега селтака прави каквото му каже ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тано харабията

    09 Юни 2022 14:48ч.

    тоя мучо освен да ме направи спирка ,друго не виждам какво може да направи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи