Гражданският инициативен комитет, издигнал Минчо Афузов за кмет на Сливен, внесе 2608 подписа в подкрепа на неговата кандидатура

Гражданският инициативен комитет, издигнал Минчо Афузов за кмет на Сливен, внесе 2608 подписа в подкрепа на неговата кандидатура

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Над 2600 сливналии дадоха подкрепата си за независимия кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов, издигнат от Граждански инициативен комитет. Подкрепата беше събрана само за няколко дни в града и околните населени места. Подписите на подкрепящите граждани беше внесена от инициативния комитет в Общинската избирателна комисия. 

“Благодаря на всички млади, стари, леви, десни, независими, мотивирани и загрижени за бъдещето на града ни сливналии за подкрепата, която ми засвидетелстват. Не само по време на кампания, но и след нея, се ангажирам да работя, така че Сливен да оглави челните позиции по заплащане, по развитие на бизнес средата, по образовани и здравеопазване. Съгражданите ми заслужават да живеят достойно и спокойно в Сливен!”, коментира Минчо Афузов.

 

 

Коментари

  • Граждански инициативен комитет

    26 Sep 2023 17:24ч.

    Номинирането на независимият Минчо Афузов за кмет на Сливен от инициативен комитет с подписка от 2608 е епохално събитие за България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    26 Sep 2023 18:20ч.

    Ех, Радев, Радев , ако с такива нефелници ще създаваш политическа партия направо не се захващай. Не забравяй, че англичаните ни смятат за нация от предатели. КОЙ ни натресе Кирчо, Кокорчо, акДенчооглу, забрави ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Героичен

    26 Sep 2023 18:58ч.

    Някакъв шанс да се запознаем с политическата програма на този герой? Или и тук ще го караме на традиционните лозунги: "ребята, будем жить дружно!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Героичен

    26 Sep 2023 20:36ч.

    Мъчно ми е, че трябва да го кажа и съм гневен като гражданин, но Сливен - първият български индустриален град, няма индустриално бъдеще. Без значение, кой ще е общински кмет и какви решения би могъл да вземе местният ОбС, при днешната стопанска и политическа обстановка Сливен го чака съдбата на градове като Нова Загора, Карнобат, Айтос, Елхово - постепенно свиване и замиране. През последните 30 г. в Сливен беше изгубена не само индустриалната база (погромът беше сравним с този в Северозапада), но и значителна част от населението. И основната част бяха предимно млади хора, които днес биха формирали гръбнака на трудовата сила. И този проблем тепърва ще се задълбочава, защото подозирам, че ако извадим тъмната боя, средната възраст на населението в Сливен вероятно е ЗНАЧИТЕЛНО над средната за страната. Дали в Сливен има реално живеещи повече от 35 хил. души заедно с постоянно пребиваващите цигански поселения? Каква част от населението е в пенсионна или предпенсионна възраст? Каква част от младите хора в града са със средно-специално и висше образование? Каква част от тези средни специалисти и висшисти са с технически, респ. инженерен профил? Каква част от тези хора работят (или изобщо са работили някога) по специалността си? Градът е в страни от търговските пътища, така че и на съпътстващи дейности (складова и логистична дейност, обслужване на търговски трафик) не може да се разчита. Възстановяването (или по-скоро изграждането от нулата) на хранително-вкусовата и преработвателна промишленост също е в сферата на фантазиите - земеделието в Сливенското поле е концентрирано върху зърнопроизводство, както и в околните региони. Какво остава - туризъм? И община Тутракан е записала в програмата си, че приоритет е туризма. А как стои положението със селата в областта? Очаква ли се от тях демографски прилив, който да компенсира напусналото население и изгубените с него стопански възможности? На какво всъщност разчитате, г-н Афузов, когато обещавате на съгражданите си да работите така че "Сливен да оглави челните позиции по заплащане, по развитие на бизнес средата, по образование и здравеопазване"? Няма да подлагам на анализ лозунга ви. Предлагам на вас и на всички кандидат-кметове на общини, които обещават рога на изобилието да се изсипе върху съгражданите им, да се запознаете по-задълбочено със ЗМСМА и току-виж сте решили някои от най-баналните проблеми като разбитите улици и тротоари, мъждукащото улично осветление, неадекватния обществен транспорт (особено в частта междуселищен транспорт), скъпото и неадекватно сметопочистване и сметоизвозване, липсата на дори бегла идея, що е то социална политика и какви цели се преследват с нея (сигурен съм, че имате социален патронаж за възрастни и социално слаби, ама и в Тутракан, които разчитат на селския туризъм го имат). И все пак, на добър час! Сигурен съм, че няма да сте по-лош кмет, от 99,9 процента от общинските кметове в страната. В тези рамки и с това мислене, повече не е възможно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи