Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове с право да осиновяват деца. Църквата и националистите са остро против този акт. 

Говорителят на правителството Павлос Маринакис заяви: 

"Законът за еднополовите бракове ще бъде приет - няма връщане назад". 

Желанието на премиера Кириакос Мицотакис да се легализират еднополовите бракове предизвика остра реакция преди всичко от гръцката църква. Светият синод с официално обръщение заклейми еднополовите връзки, като нарушение на християнските догми. Митрополитът на Калаврита призова вярващите да се борят срещу налагането на "нов морал, противоположен на християнската вяра". 

От националистическата партия "Гръцко решение" заявиха, че правителството прави всичко възможно да намали броя на гърците, ако позволи еднополови двойки да осиновяват деца. 

Противниците на идеята за еднополовите бракове посочиха и проучване на статистическата агенция "Елстат", че населението тази година е намаляло с половин процент и Гърция е в демографска криза.

Не се посочва кога законопроектът ще влезе за обсъждане в парламента, но поради мнозинство на депутатите - консерватори правителството е убедено, че ще се приеме. 

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • M2M

    03 Яну 2024 16:39ч.

    От една страна, няма нищо по-естествено да се приемат педерастките практики в държава, в която е измислена любовта между двама мъже. От друга, за това настоява партията, която се определя като консерваторска. Абе, в тази продънена европа има ли поне един, който да знае посоките на света?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гага

    03 Яну 2024 17:30ч.

    По-скоро се определя като дясна, а пък в Европа е пълно с членове на ЕНП, които си прокарват ЛГБТ аджендата мот-а-...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Яну 2024 20:14ч.

    Чака ги постоянна " анатема " от Църквата, а и " Нова Зора " може да се възроди ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @От една страна, няма нищо по-естествено да се приемат педерастките практики в държава, в която е измислена любовта между двама мъже.

    03 Яну 2024 16:57ч.

    няма такова нещо. бъркаш историческите периоди с няколко столетия. надеждата ми е в гърците, че няма да се подадат на тази мерзост и ще отстояват християнските си устои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М2М

    03 Яну 2024 17:55ч.

    E, аз като казах Гърция нямах предвид днешната държава, това се подразбира. Елините са си гърци, открили са прелестите на мъжките ласки, а ти продължавай да имаш вяра в малаките да те избавят от педерастията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ бъркаш историческите периоди ”

    03 Яну 2024 18:10ч.

    Напълно си прав, но и ти бъркаш периодите. Сегашна Гърция няма нищо общо с православна Гърция отпреди 50 години. Западната пропаганда, начело със Сорос е много мощна и младите се отказаха от родителите си и всичко, което се отъждествява с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    03 Яну 2024 17:03ч.

    Така е. Може би за да осъзнаят хората какво е морал, първо трябва да го изгубят. За да осъзнаят какво е родина и суверенитет... Абе един ден всичко ще се строи наново от нечии внуци, а дотогава робството ще е дълго и с цветовете на дъгата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    03 Яну 2024 17:18ч.

    Ще приеме,къде ще ходи?Ето докъде води увеличаването на броя на американските бази и изобщо дружбата с Америка.И така,ръка за ръка,заедно с Америка,ще приемем покварата и разврата.Гърците поне имат традиции в това отношение още от най-дълбока древност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малек

    03 Яну 2024 17:57ч.

    Ще приемат и хоро ще играят. След като разпродадоха или концесионираха цялата си държава за да погасяват кредити, сега идват и бонусите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    03 Яну 2024 18:49ч.

    И резултатът е увеличение на кредитите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а нашите кокорчовци,

    04 Яну 2024 8:21ч.

    не правят ли същото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поет

    03 Яну 2024 17:58ч.

    Вървели двама гърци, двама гърци педерасти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ поради мнозинство на депутатите - консерватори правителството е убедено, че ще се приеме”

    03 Яну 2024 18:05ч.

    Какво им е консервативното на тези “консерватори”? Или става дума за дупедавци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    03 Яну 2024 18:31ч.

    Опедерастяването на Европа започва с възходът на демокрацията, каквото и да значи тази дума, в началото на седемдесетте. Като по чудо съвпада с т.н. помирение. На Запад левицата и десницата се помиряват. В Гърция това е 74та, след падането на Хунтата на полковниците. Де факто, десницата губи, левицата печели. Либерализмът, на който до тогава носител е левицата, навлиза и в десните партии. С елинизма е по сложно. Той дойде у нас от Запад, пише Василис Рафаилидис. Може да прочетете „Греческий проект„ Гугъл. Проект на Екатерина Втора през 17ти век, който се проваля. По късно е подхванат от някои немски аристократични фамилии. В Германия има построени по вече Партенони, от колкото в самата Гърция. Самите гърци на Акропола не ходят, и отношението им към елинските артефакти не е еднозначно.Това е жреческо капище. Последните години с инициатива и пари от Европа се наблегна доста на елинизацията, което си е многобожие. Сатанизанизъм. Православната църква в Гърция е силна, и в непосредствен контакт с населението. В конституцията на Гърция е записано, че грък е този, който е православен, говори гръцки език, и спазва законите на държавата, поради което гръцката църква има доста силни позиции в държавата и обществото. Последните петнадесет години поне, обаче търпи доста силен натиск. Решението на правителството е доста силно предизвикателство срямо църквата и обществото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То си обратен по природа е едно

    03 Яну 2024 19:55ч.

    Но да си обратен, щото е модерно и по-лесно, че и доходоносно, това си е перверзия. В Америка това е бизнес. Всички, регистрирали такъв брак получават помощи и живеят по-добре от останалите. ......................... Живуркат де, това живот ли е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Яну 2024 22:03ч.

    Честно да си кажа, не знам как при ремонта на конституцията не направиха и у нас тази мерзост. А гърците освен, че са измислили педерастията, на която реално стъпва цялата западна цивилизация и образование, са притежатели и на остров Миконос- лятната гей столица на Европа, просто не върви да изостават по вазелиновото направление, по добре е да се хлъзнат на долу по ролбата на Миконос и право в морето да се издавят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Содом и Гомор

    03 Яну 2024 23:41ч.

    Западната цивилизация върви устремно към своя край ! Лошото е ,че и ние станахме част от нея !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Себастиян Манафоф Джуниър IX

    03 Яну 2024 23:49ч.

    Крайно време беше. Гърците обичат да се праскат в задния двор още от времето на прословутите спартанци. Още тогава спартанците не са имали нужда от нежния пол, а са процедирали по системата "двойки с взаимен сексуален интерес тип- КОМБАЙН"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Петков

    04 Яну 2024 7:02ч.

    Педерастията завзема все повече територии. Хора пазете децата си!!! Ще дойдат години, когато поколенията ще ни съдят, че сме дремали пред клавиатурата, а не сме се борили за запазване на истинските човешки ценности и добродетели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи