Гръцки свещеници протестират срещу кампания, популяризираща еднополовите бракове

Гръцки свещеници протестират срещу кампания, популяризираща еднополовите бракове

Гръцки свещеници протестират срещу кампания за популяризиране на бракове между хомосексуалисти и правото на еднополови двойки да имат деца, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Прото тема“. 

Кампанията се организира от движението ЛГБТ и е под наслов „Кажи Да“. Тя представя еднополови двойки от четири епохи – 1952 г., 1974 г., 2004 г. и 2022 г. заснети в семейна обстановка. „Винаги сме били тук“ се казва в прочувственото и носталгично видео на кампанията, пише „Прото тема“. Целта е да се повиши чувствителността към темата и да се убеди обществото и държавата, че равното право на брак и деца трябва да е неотменно. Чрез кампанията се отправи призив към гражданите, държавните и институции и политическите фигури да се подкрепят изготвянето и гласуването на закон, който да регулира тези въпроси.  

Седем служители на Православната църква в Гърция реагират на кампанията с писмо до премиера Кириакос Мицотакис. 

„Християните, дори и онези, които поддържат слаба връзка с Църквата, знаем че Бог е създал два пола – мъжки и женски. Трети пол не съществува”, се посочва в писмото. Свещениците посочват, че само между мъж и жена се „осъществява тайнството на брака, тайнството на любовта“, те са „извор и люлка на човешкия живот“.   

„Църквата благославя този брачен съюз и приема семейството, както християнския брах създава, за малка църква. Естествено е, освен благословения християнски брак Църквата да не приема никакъв друг брак за членовете си, християните“, пишат църковните служители.     

По отношение на хомосексуалността „позицията на Църквата от създаването ѝ до момента е повече от ясна: хомосексуалността не е приемлив сексуален избор, а отклонение“, отбелязват свещениците.   

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Защо трябва брак

    03 Май 2022 9:07ч.

    Винаги сa били тук, но това не значи да има се дадат деца, за изграждане на човешки същества без истинскиа майка и баща - това е част от много-фронтовата атака към семейството и човека. Защо трябва брак, нали и много хетеросексуални живеят без брак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Май 2022 10:44ч.

    Хомосексуалните имат биологическото право да назовават екскрементите и фекалиите свой деца... И поради тази причина мразят останалите хора и искат техните деца и ги искат по много грозен и перверзен начин(не като родители а като педерасти)! Единствено се надявам огън и жупел да ги изпепели като в Содомските и Гоморски дни, дай Боже по скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    03 Май 2022 11:14ч.

    Институцията брак е създадена и изпълнена със съдържание от Бога. Заради начина, по който са създадени да функционират мъжа и жената един чрез друг, но не само на физическо ниво. Еднополовите връзки са извратени по начина, по който се осъществяват и на физическо и на духовно ниво. На физическо ниво не може да се осъществи сексуален контакт, освен чрез злоупотреба на тялото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    03 Май 2022 11:18ч.

    Не може на децата да се каже „да“ на това, че трябва да употребяват устата, с която се хранят и говорят, а също и други части, предназначени за други цели, като „полови“ органи. Извинявам се за натуралистичната трактовка, но това са фактите. По биология се учи кое за какво е. Колкото до еднополовите връзки, те са ограничени до приятелството, което може и да е силно, но не и похотливо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    03 Май 2022 11:22ч.

    Освен това, рамките на нашето поведение винаги са се определяли по културен път, а не изследвайки и в задоволяване на човешките похоти, пожелания и страсти. Т.е. културата не идва от нагоните, а от по-високо място, тя има целта да управлява „животното“ вътре в човека. Затова е нелепа самата идея да създаваме култура на основата на похотливост и невъздържаност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи