Гръцката църква: Депутати, узаконили еднополовите бракове, поемат цялата отговорност пред народа

Гръцката църква: Депутати, узаконили еднополовите бракове, поемат цялата отговорност пред народа

Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним

Светият синод на Църквата на Гърция се обяви срещу проектозакона за еднополовите бракове. Гръцкото общество се раздели по отношение на двойки от един пол.

На извънредно заседание на ръководството на гръцката православна църква 83-ма митрополити единодушно казаха "не" на проектозакона за еднополовите  бракове и осиновяване на деца от тези двойки.

"Депутати, които подкрепят закона, поемат цялата отговорност пред народа", заявиха висши духовници.

Светият синод съобщи, че решението и мнението по отношение на двойки от един пол ще се чете в неделя след литургия във всички църковни храмове.

Обръщение с позицията на църквата е изпратено до всички действащи депутати. Църквата поема ангажимент да информира гражданите за своята позиция и подкрепата към тези, които са обезпокоени от промените в обществото.

Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним заяви, че проектозаконът е опит да се променят устоите на традиционното семейство.

В същото време правителството на Мицотакис е решено да внесе закона за легализиране на гей браковете, като разчита на подкрепата на основната опозиция СИРИЗА, чийто лидер официално се обяви като гей и сключи в чужбина брак с партньора си.

 

Източник: БНР

Коментари

  • тези да са чули, че съществува активно противодействие?

    24 Яну 2024 9:03ч.

    Викат му "Анатема".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА САЙТА

    24 Яну 2024 10:01ч.

    Изтрийте този, който се подвизава под различни имена във форума и рекламира виагра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 24 Яну 2024 10:01ч. Изтрийте този, който се подвизава под различни имена във форума и рекламира виагра!

    24 Яну 2024 10:19ч.

    Да се изтрие мнение, което обижда девиантното градско дясно е нормално, на да се изтрие рекламен спам е грях, още повече, ако спамът е платен, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имхо

    24 Яну 2024 10:21ч.

    Според мен нарочно ги поддържат тия с рекламата, защото не могат да насмогнат да трият неудобните мнения самите модератори и така си намират оправдание пред началствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реклама

    24 Яну 2024 11:31ч.

    От реклама се печели. Явно е, че Гласове печелят от тази реклама и затова ни заливат с нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За каква отговорност бръщолеви архиепископа?

    24 Яну 2024 11:29ч.

    Църквата разполага със средства за наказание: Отлъчване и анатема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отначало с анатеми скочиха и на ковид

    24 Яну 2024 11:47ч.

    Едно време (Средновековието) почти без изключение много ефективно са действали тия средства, ала днес повече от половината от хората изобщо не са религиозни, днес други са сакралностите и липсва "страх Божий", освен при мъдрите и най-преданите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "хората изобщо не са религиозни"

    24 Яну 2024 12:05ч.

    Това е вярно, но ВИНАГИ се сещат за църквата при кръщаване, сватби, погребения. Анатемосаните НЕ СЕ ДОПУСКАТ да влизат в църква. И когато цялата фамилия се е събрала пред църквата и всеки влиза, а анатемосаният/отлъченият остава навън, тогава ще го почувства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахъм

    24 Яну 2024 12:01ч.

    В Гърция все по-усилено се говори за сваляне на кръстовете от църквите, защото засягали чувствата на друговерците. Аре нека се опитат да свалят полумесеца от някоя джамия, да видим какво ще им се случи. А православните хич ги няма. Следващата стъпка е еднополов брак с животно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    24 Яну 2024 12:27ч.

    мъжеложството не е ново в Гърция, има фрески от древността

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    24 Яну 2024 12:27ч.

    Искат да възстановят Римската империя и езичничеството и да забранят християнството или да го променят в нещо "по-удобно".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво по-точно РАЗДЕЛЯ обществото за еднополовите бракове?

    24 Яну 2024 12:29ч.

    Ето това е въпросът. Разбират ли човеците, които подкрепят еднополовите бракове - какво всъщност подкрепят?! Еднополови бракове! Никой не пречи на двама мъже или жени да живеят заедно както си искат, че даже и завещания да си попълнят един-друг, така че при смърт, да се наследяват. Какъв е проблема? ......... Значи като има еднополови БРАКОВЕ - целта са децата! Питаме всички, които подкрепят чудото, не, ами извращението "еднополови бракове" КАК СЕ ЗАЩИТАВАТ ДЕЦАТА от издевателства? Двама мъже "родители" с дете от женски пол (дъщеря)?! Две жени "родители" с дете от мъжки пол (син). Кой гарантира, че еднополовите са психично здрави, бидейки в състояние на "сексуалната патология", описана ярко като БОЛЕСТ преди 100 години от д-р Фройди и други психолози и психиатри от преди век?! .... Отговорността е на всички нормални човеци, които подкрепят еднополовите БРАКОВЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • азбука на алчния фашизъм

    24 Яну 2024 12:51ч.

    Прокарването на свръхтолерантност към такива идеи и постоянното занимаване на общественото внимание с тях е символ на най-гнусен фашизъм, то няма нищо общо с демокрацията. Някакво крещящо малцинство влияе по най-брутален начин чрез такива девиации върху целия дневен ред на обществото. В Северна Америка и Западна Европа не само се поощряват подобни девиации, но и с тях се налага фашистки дневен ред на гражданите - така се притъпява чувствителността им и желанието за съпротива срещу ненормалното, злото и грозното. Разбира се, корпоративните медии мощно съучастват на фашисткия дневен ред в това отношение. Освен извратената сексуалност, другите две теми са извратената екология (зеленизмът) и извратената цифровизация. Явлението "Зеленски" и солидарността с нацисткия режим в Украйна пък изобщо няма какво да ги коментираме - убийствено токсични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маня

    24 Яну 2024 14:06ч.

    А как се чувстват децата в хетеро семейства, в които виждат ежедневни побои, пияни бащи или майки и скандали! Те са много по/силно психически и физически травмирани, голяма част от тях остават завинаги с нарушена психика! Колко жестоки убийства само в последните месеци се извьршиха от хора, израстнали в уж нормални семейства? Ако в твоето семейство се роди дете с такова отклонение, в психиятрията ли ще го оставиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол

    24 Яну 2024 14:15ч.

    Евреи, цигани, психично и неизлечимо болни , славяни и хомосексуални са в списька за унищожение на фашистите, има документи и филми за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сивопаветник

    24 Яну 2024 14:44ч.

    Маня, проблемите на хетеро семействата не се решават със създаването на гей семейства. Ако имате проблем със сливиците, ампутирате ли си ръката? Впрочем, редно е да напомня, че подкрепата за гей браковете не ни прави западняци, тоест ако двама мъже в Източна Европа осиновят дете, БВП-то няма да скочи трикратно и улиците няма да се оправят. Тъй че, моите уважения, но аргументът ви е нефелен. А що се отнася за аргумента „ако ти се роди гей дете, какво ще правиш“, той е ad hominem и като такъв е евтина дъвка, защото има два отговора - ще си го обичам, но ще си посипя пепел по главата; ще се отрека от него; изведнъж ще приема, че да си гей е окей, въпреки че не съм го смятал досега. Вие навярно мислите, че всички ще кажат третото, но ви уверявам, че повечето ще кажат първото, с което въпросът ви става излишен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маня, Маня всичко, което си изброила е за да се разрушава хетеросемейството, нормалното семейство между мъж и жена!

    24 Яну 2024 15:42ч.

    Насилието, което се наблюдава в "демокрацията" е, заради разпада на приятелството и доверието между момчета и момичета в средата (училищна, обществена, дори семейна) - и за този РАЗПАД старателно се грижат безброй НПО-та, които объркват децата и налагат "ценности" които нямат нищо общо с добрите порядки и нормални приятелски отношения между момичета и момчета, и изобщо между човеците! ............. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗУЧАВА УЧЕБЕН ПРЕДМЕТ - "ПРАВОСЛАВИЕТО"! Срещу изучаването на учението за Доброто, за Милосърдието, за Състраданието, за Обичта, за Взаимопомощта между човеците отново старателно се намесват и "грижат" безбройните НПО, които нахалстват и изземват функции на държавната отговорност за да разрушават основната клетка на Здравото общество - семейството между мъж и жена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи